JO15-1 kroont zich in stilte tot kampioen

U bevindt zich hier:
/ JO15-1 kroont zich in stilte tot kampioen

Afgelopen weekend stond uiteraard in het teken van de WK-finale. Op de laatste speeldag van het toernooi vond de meest zinderende wedstrijd van dit WK plaats. Een dag eerder zou een zinderende dag voor de JO15-1 moeten worden. Tegen Boeimeer JO15-1 kon met een overwinning het kampioenschap van de 2e fase gevierd worden. Echter zorgde de hevige vorst ervoor dat vrijdagavond de teleurstellende melding van de afgelasting van de wedstrijd op onze telefoons verscheen via de voetbal.nl app. Hierdoor konden we helaas niet in alle vroegte het kunstgrasveld van Boeimeer betreden om op een waardige manier het kampioenschap binnen te halen.

VVR JO15-1, die als enige theoretisch gezien nog kans maakte om boven ons te eindigen, zag ook de wedstrijd afgelast worden. Dit zorgde voor verwarring in de groepsapp of het kampioenschap met de afgelastingen behaald was of niet. Wij stonden na 6 gespeelde wedstrijden met 16 punten bovenaan, terwijl VVR met 12 punten na 5 gespeelde wedstrijd volgde. Als VVR beide inhaalwedstrijden nog zou spelen, zouden ze met twee overwinningen nog boven ons kunnen komen als wij de inhaalwedstrijd tegen Boeimeer niet zouden spelen of zouden verliezen. Wij hadden de verwachting dat VVR de wedstrijden niet meer ingepland zou krijgen, maar dat zorgde er niet voor dat de spelers direct het kampioenschap gingen vieren. We gaven de spelers de keus of we de wedstrijd tegen Boeimeer nog moesten proberen in te laten halen of niet. Unaniem waren de spelers enthousiast en overtuigd om de wedstrijd in te halen om eventuele discussie en twijfel over het kampioenschap weg te nemen door zelf het heft in handen te nemen.

De inhaalwedstrijd kon helaas niet meer gerealiseerd worden, maar VVR speelde ook geen inhaalwedstrijden meer. Op dinsdagmiddag werd dit nieuws medegedeeld met de spelers in de groepsapp. Het kampioenschap werd niet feestelijk in de kleedkamer of op het veld gevierd, maar samen op WhatsApp. Uiteraard eeuwig zonde, maar dat mag de trots op het behalen van deze knappe prestatie niet bederven. Het kampioenschap is namelijk een beloning voor de immense ontwikkeling die doorgemaakt is vanaf de start van het seizoen.

Na een forse nederlaag in de eerste bekerwedstrijd wisten we allemaal dat we flink aan de bak moesten. De spelers verwerkte de nederlaag goed en het fanatisme op de trainingen oversteeg wekelijks de voorgaande week. Na een thuisoverwinning werd bij Unitas’30 in de derde bekerwedstrijd een onnodige nederlaag geleden. Echter bleek deze nederlaag een basis voor het succes dat volgde. Gezamenlijk, als team en als eenheid kwamen de spelers uit de kleedkamer na de nederlaag met het doel om zichzelf te herpakken. Vanaf dat moment was iedere wedstrijd de overtuiging en de gezamenlijke wil om te winnen terug te zien. Gepaard met de voetballende ontwikkeling en betere verdedigende samenwerking heeft dat er tot geresulteerd dat geen wedstrijd in de 1e en 2e fase meer verloren is. Naast de overwinningen in de competitie is ook via een oefenwedstrijd de oudere lichting van vv Zundert overtuigend verslagen op eigen terrein.

De ontwikkeling van de spelers en het team heeft een steile opwaarts gemaakt gedurende het seizoen. Het is mooi om deze ontwikkeling terug te zien in het vertoonde spel tijdens de wedstrijden. Daarmee zijn de wedstrijden overtuigend gewonnen en kunnen de mannen trots terugkijken op een zeer mooie eerste seizoenshelft. Daarbij kunnen ze met overtuiging naar de 2e seizoenshelft kijken, waarin we onszelf naar een nog hoger niveau gaan door ontwikkelen.

Geschreven door: Trotse Trainers JO15-1

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp