JO15-1 krijgt Zundertse derby op het programma!

U bevindt zich hier:
/ JO15-1 krijgt Zundertse derby op het programma!

Vorige week zaterdag maakte de JO15-1 een goede start in de competitie tegen DSE. De wedstrijd tegen DSE werd met 6-0 gewonnen. Door deze overwinning ging de JO15-1 met veel vertrouwen de wedstrijd tegen VV Zundert in. Het was weer een mooie derby die koste wat het kost gewonnen wilde worden. Als er vandaag gewonnen zou worden tegen VV Zundert zouden we kans hebben om 1e te staan in de competitie.

We begonnen de wedstrijd slap. Zundert kreeg al veel kansen in het begin. We waren overal net iets te laat en zaten niet goed kort op de man. We kwamen in de eerste helft 0-1 achter doordat er een lange bal werd gespeeld op de rechtsvoor van Zundert, die opende de bal op de linksvoor en die schoot hem binnen. Deze eerste treffer van de wedstrijd viel één minuut voor rust. Gedurende de eerste helft ging het op en neer en hadden beide teams goede kansen om een doelpunt te scoren. Wij bleven ook goed voetballen en creëerden daardoor een aantal goede kansen. Twan die vaak goed diep werd gestuurd en 1 op 1 kwam met de keeper, alleen de kansen werden niet goed benut. Zundert bleef ook door gaan met creëren en deed dat vaak door de linksvoor diep te sturen, die er dan met snelheid langs kwam. Gelukkig waren we achterin scherp om er voor te zorgen dat de schade beperkt bleef. We begonnen steeds beter te voetballen alleen de eerste helft eindigde 0-1 voor Zundert.

De tweede helft was begonnen en we startten al meteen goed, we waren overal goed op tijd bij de bal en we stonden goed kort op de man zodat ze geen kans hadden om de 0-2 te maken. De 2e helft was ongeveer 10 minuten bezig toen er een lange bal achter de verdediging van Zundert werd gespeeld en Jorg er langs kwam. De keeper kwam uit en stond buiten de 16, Jorg probeerde toen de bal over de keeper heen te koppen maar de keeper gebruikte zijn handen buiten de 16 met opzet om de bal te stoppen. Het was een grote kans dus de keeper van VV Zundert kreeg rood. Toen speelde Zundert met 10 man en werd de wedstrijd helemaal eenrichtingsverkeer. We kregen steeds meer kansen en het spel werd alleen maar op de helft van Zundert gespeeld. Veel goede 1 op 1 kansen maar ze werden niet benut. Gelukkig viel de 1-1 in de 54e minuut. Twan gaf een diepe bal op Senna, Senna gaf een goede bal naar het centrum op Thijs, en Thijs werkt hem rustig binnen op het doel van Zundert. Hierna begon Zundert steeds slechter te spelen en kregen wij veel kansen. We bleven goed door knokken in de hoop dat de 2-1 ook nog ging vallen. Maar helaas was dat niet het geval. De wedstrijd eindigde dus in een gelijkspel.

Deze derby bleef dus bij gelijkspel, maar wel een mooie wedstrijd met veel actie en kansen. We staan door het gelijkspel 3de in de competitie. Volgende week zaterdag staat de wedstrijd tegen MZC JO15-1 op het programma. Dit is meteen een mooie kans om 3 punten te pakken en boven aan te blijven staan in het klassement. Het was dus een mooie derby maar kende helaas geen winnaar.

Geschreven door Nikola Petrovic

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp