JO15-1 kan tevreden terugkijken op de verloren oefenwedstrijd tegen hoofdklasser

U bevindt zich hier:
/ JO15-1 kan tevreden terugkijken op de verloren oefenwedstrijd tegen hoofdklasser

Doordat wij al twee zaterdagen oprij geen wedstrijd gespeeld hadden, was het wedstrijdritme een beetje weggezakt. Dat terwijl we de competitie uitstekend waren begonnen met 4 overwinningen uit 4 wedstrijden. We willen uiteraard de winstreak uitbreiden en daarvoor dient een optimale voorbereiding. Een oefenwedstrijd tegen een team uit de hoofdklasse was dan ook een ultieme kans om onszelf voor te bereiden en te testen. Bavel JO15-1 was de tegenstander die op korte termijn bereid gevonden was voor de oefenpot. Vlak voor de start van de tweede seizoenshelft namen we het al op tegen de JO15-2 van Bavel. Die wedstrijd werd gewonnen met 0-6. Een mooie uitdaging om het ditmaal op te nemen tegen de JO15-1.

Gelijk vanaf de start van de wedstrijd was te zien dat Bavel JO15-1 een hoog tempo had. Onze mannen en dame konden in het begin goed met dit tempo mee. Hierdoor golfde het spel heen en weer. Ondanks het natte hobbelige veld creëerden we toch zeker wat scoringskansen in de eerste helft. Met name via de naar binnen dribbelende Nikola en Thijs. Er was veel beweging voorin waardoor er ruimtes konden ontstaan in de verdediging van Bavel. De grootste kans uit de eerste helft kwam op naam van Nikola, die een mooie bekeken bal van Jari tussen de verdedigers door kreeg. Hij dribbelde langs de keeper maar werd omver gehaald, stond snel in de 16 op een schoot de bal net tegen de keeper aan. De eerste helft ging gelijk op, waar wij de grootste kansen kregen maar Bavel voornamelijk de bal had. Maar achterin stond het goed bij ons, waardoor de snelle buitenspelers van Bavel niet in staat waren om in de eerste helft te komen tot kansen in en rond onze zestien. Hierdoor heeft Cor een relatief rustige eerste helft beleefd. Met een tevreden gevoel werd de kantine opgezocht voor de rust.

In de tweede helft wijzigde het wedstrijdbeeld. Waar we in de eerste helft voetballend gelijkwaardig waren aan Bavel, was er in de tweede helft een beduidend overwicht voor Bavel te zien. Wellicht dat het hoge tempo en de geleverde arbeid van de eerste helft er in begon te slaan. De verzorging van de opbouw ging achteruit en het werd steeds lastigere voor ons om onder de hoge druk van Bavel balbezit te bewaren. Vooral via lange ballen in de diepte op de halfspelers loerden we toch op onze kansen en bleven we aanzetten om een doelpunt te scoren. Het was echter Bavel die de meeste schoten leverde de tweede helft. Verdedigend kon vaak voorkomen worden dat echt grote kansen gecreëerd konden worden, waardoor de meeste schoten van ruim 20-25 meter gelost werden. De keren dat ze in de zestien kwamen, stond Cor op zijn post. Meerdere keren stopte hij een gevaarlijke situatie in de 5 meter via een katachtige redding. Met nog 8 minuten te spelen moest toch de 0-1 geïncasseerd worden. Een voorzet via rechts kwam via de spits bij een middenvelder terecht in de 16, die vrij kon binnenschuiven. Vlak voor tijd hadden we nog een grote kans op de gelijkmaker. Twan werd vrij gespeeld op de rand van de 16, maar zijn schot vuurde helaas recht door het midden op de keeper af. Hierdoor eindigde de wedstrijd in 0-1.

Uiteindelijk is de wedstrijd wellicht verloren, maar er kan zeker met opgeheven hoofd terug gekeken worden naar de wedstrijd. We hebben laten zien dat we prima stand hebben kunnen houden tegen een team uit de hoofdklasse. Het was een leuke en open wedstrijd waarin we zeker in de eerste helft goed hebben kunnen mee voetballen en kansen hebben gecreëerd. Komende zaterdag staat RFC op het programma. Een team dat prima is gestart in de competitie, dus dat wordt een waardige tegenstander. Met het vertoonde spel van vandaag is een goede basis gelegd voor de 5de overwinning oprij in de competitie.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp