JO15-1 herpakt zich en boekt prima overwinning

U bevindt zich hier:
/ JO15-1 herpakt zich en boekt prima overwinning

Na de forse nederlaag van vorige week tegen TSC stond vandaag Be Ready JO15-1 op het programma om onszelf te herpakken. Be Ready had in de eerste bekerwedstrijd gelijk gespeeld, dus stonden ze met een punt boven ons. In de week voorafgaand aan de wedstrijd stond vooral de manier van verdedigen en omschakelen centraal in de trainingen. De spelers stonden scherp en het fanatisme spatten er van af vlak voor de wedstrijd.

Na het eerste fluitsignaal pakten we meteen het heft in handen en werden er aanvallen opgezet die leidden tot dreiging voor de goal van Be Ready. Echter was het wederom de tegenstander die een vroege goal scoorde. In de 6e minuut werd balverlies geleden in de opbouw en werd er vervolgens geen druk gezet op de speler met de bal op de zestien, waardoor hij de bal mooi in de verre hoek kon schieten. Hierdoor keken we weer vroeg tegen een achterstand aan, maar de schouders werden er nu goed onder gezet. Met de opgezette aanvallen was het slechts wachten tot de gelijkmaker viel. Na een keer de paal te hebben geraakt, zorgde Rami voor de 1-1. Een lange bal van Joeri viel over de verdediging van Be Ready en Sebas reageerde hier alert op en gaf strak voor op Rami die met de bovenkant van zijn voet de lage voorzet tegendraads binnenschoof. Helaas kregen we 3 minuten na de gelijkmaker een nieuwe tegentreffer tegen. Na balverlies voorin, werd een vrije middenvelder aangespeeld, er werd vanuit de verdediging uitgestapt maar de bal kon niet veroverd worden. Hierdoor lag er ruimte op de flank en die werd benut door de linksbuiten van Be Ready, 1-2. Maar wederom zorgde de tegengoal niet voor een inzakking en bleven we goede aanvallen creëren. Vlak voor rust werd de terechte 2-2 gescoord door Jorg nadat er goed druk werd gezet op de keeper waardoor Tycho de bal kon opvangen en Jorg kon aanspelen. Jorg kon vervolgens in het lege doel scoren. Met een gelijke stand werd de kleedkamer opzocht.

In de tweede helft moesten we het krachtverschil van de 1e helft omzetten in een voorsprong om de eerste drie punten van het seizoen binnen te halen. We begonnen goed en na 3 minuten gaf Jorg een goede diepe bal op Sebas die in de 1 0p 1 zijn koelbloedigheid liet zijn, 3-2. De voorsprong was terecht en zeker in het eerste stuk van de 2e helft gingen we opzoek naar treffers om de marge te vergroten. Het tempo van de wedstrijd werd echter gedurende de 2e helft steeds langzamer. Hierdoor werden we zelf ook slordiger en werden er minder vloeiende aanvallen opgezet zoals de 1ste helft. In de 57e minuut zorgden we er toch voor dat de marge 2 werd en de overwinning zo goed als zeker binnen was. Jorg werd de diepte in gestuurd op de rechterflank. Zijn lobje over de keeper in de 1 op 1 werd gekeerd en de bal ging naar de zijkant van de zestien. De keeper ging achter Jorg aan, en Jorg hield het overzicht door Sebas aan te spelen op de rand van de zestien waardoor hij de bal in het open goal kon schieten. Hiermee werd de 4-2 gescoord en daarmee ook de eindstand bepaald.

Na afloop van de wedstrijd klonk voor het eerst dit seizoen de ‘Hup Moerse Boys’ in de kleedkamer om de overwinning te vieren. Het aanvalsspel zag er voornamelijk in de 1ste helft met vlagen goed uit. Verdedigend zijn er goede stappen gemaakt en was de onderlinge ondersteuning door het verlenen van rugdekking een stuk beter dan vorige week. De komende week gaan we weer 2 keer goed trainen om op jacht te gaan naar de volgende drie punten volgende week bij Unitas’30.

Geschreven door: Trainers JO15-1

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp