JO15-1 haalt voldoende leerstof uit eerste bekerwedstrijd

U bevindt zich hier:
/ JO15-1 haalt voldoende leerstof uit eerste bekerwedstrijd

Tijdens het openingstoernooi van twee weken terug waren de eerste contouren van het spelsysteem uitgezet in het team. Tijdens het toernooi namen onze jongens het op tegen twee JO16 teams, één JO14 en de JO15-2. Daarmee hadden we het dus nog niet opgenomen tegen een echt gelijkwaardig team. Vandaag stond de eerste bekerwedstrijd op het programma tegen TSC JO15-2. Al in de vroege ochtend werden onze jongens klaargestoomd voor de eerste test. Er was nog geen voorinformatie of kennis over de tegenstander, wel was de verwachting dat we zelf een hoog niveau op de kusntgrasmat moesten leggen om gelijkwaardig te zijn aan TSC.

Net na half 9 trapte TSC de eerste helft af. De eerste 5 minuten was voor beiden teams aftasten en zoeken. Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af. TSC JO15-2 speelde in de formatie 1-4-2-4 en zorgde er daarmee voor dat onze verdediging gelijk 1 op 1 onder druk stond. Dat resulteerde er in dat we in de 7de minuut 1-0 achter kwamen. Door balverlies op het middenveld, kon de middenvelder van TSC in dribbelen en de spits diep sturen die vervolgens koelbloedig afmaakte. Twee minuten later werd een te korte kaats op Cor in de opbouw direct afgestraft tot tegengoal. Na de tweede tegentreffer kregen we meer ruimte en vonden we de middenvelders beter. Door goed combinatiespel konden we de opbouw tot de helft van de tegenstander vorderen. Echter bleven grote kansen nog uit. Na een periode waarin wij ietwat meer aansprak maakte op een goal, viel een tegengoal. De linksbuiten maakte een actie via de zijkant en werd daarna niet goed aangepakt waardoor hij vrij voor goal kon binnen schieten. Niet lang daarna was er geen druk op de bal, waardoor een lange bal de verdediging kon verschalken en we tegen een achterstand aankeken van 4-0. Nog geen minuut later werd er in de opbouw weer balverlies geleden en dat strafte TSC gelijk af. Na een achterstand van 5-0 was het de spelers te complimenteren dat ze wel door bleven gaan met het combinatiespel. Dat resulteerde ervoor dat TSC genoodzaakt was om een overtreding te maken rondom de 16 meter. Een vrije trap van Jorg werd in eerste instantie gekeerd door de keeper, maar Tycho zat er als de kippen bij om de rebound binnen te werken. Het is echter sonde dat deze goal niet leidde tot een comeback, maar TSC weer op scherp had gezet. Een minuut voor de rust werd na een ingooi aan de rechterkant een strakke voorzet bij de tweede paal binnen gewerkt.

De ruststand van 6-1 was een andere verwachting dan wij voor de wedstrijd hadden. Echter verliep de opbouw met de middenvelders prima en kwamen we een aantal keer rond de 16 van TSC. Te zeggen moet zijn dat TSC uiterst effectief was en elke kans omzette naar een doelpunt. De tweede helft was dan ook een helft waarin wij onszelf opnieuw moesten laten zien. De puntverdeling stond min of meer toch al vast. Het ging de tweede helft niet om het resultaat maar meer om het spel.

Met die intentie en positieve energie gingen de jongens weer naar buiten en dat zorgde ervoor dat we voetballend met regelmaat de helft van de tegenstander konden bereiken. Met de diepgang van Rami en Thomas creëerden we wat kleine kansjes. Rami had de 0-1 (van de tweede helft) op zijn schoen. Na goed druk zetten veroverden we rond de 16 meter de bal, maar het schot van Rami miste net wat kracht. In de 64ste minuut was TSC wel effectief en scoorde de 7-1. Tot slot scoorde TSC de 8-1, door een lange bal op de linkshalf, doordat er te weinig druk op de bal was.

De wedstrijd is geëindigd in 8-1. Een uitslag die echter wat geflatteerd is. Zeker de tweede helft ging het gelijkwaardiger op en hadden wij ook wat kansen om tot scoren te komen. Echter was het verschil in de eerste helft te groot en was TSC erg effectief voor de goal. Voor ons zijn er genoeg leerpunten uit de wedstrijd gebleken. Verdedigend kregen we te makkelijk goals tegen en in de opbouw kunnen we nog meer gebruik maken van de combinaties. Het is geen ramp dat de eerste wedstrijd verloren, want wie verliest die leert. Komende week gaan we 2 keer hard trainen zodat volgende week de eerste overwinning geboekt kan worden thuis tegen Be Ready.

Geschreven door: Trainers JO15-1

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp