JO15-1 doet wat het moet doen en kan zaterdag kampioen worden

U bevindt zich hier:
/ JO15-1 doet wat het moet doen en kan zaterdag kampioen worden

Nadat we gewonnen hadden van directe concurrent Hoeven, staat een beslissende week op het programma voor de JO15-1.  Met nog drie resterende wedstrijden moeten nog 5 punten behaald worden om het kampioenschap binnen te slepen. Op woensdagavond stond de inhaalwedstrijd tegen Kogelvangers op de planning. Het doel was duidelijk, WINNEN zodat we zaterdag voor eigen publiek onszelf tot kampioen van de 1e klasse kunnen kronen.

De laagvlieger uit de competitie bleek in het begin van de wedstrijd een lastigere kluif te zijn dan aan de voorhand gedacht. Op een stroef veld was het tempo van de wedstrijd drie versnellingen lager dan tegen Hoeven. Er werden weinig kansen gecreëerd en de tweede ballen waren in het begin vooral voor Kogelvangers. Zo effectief als we kunnen zijn scoorde Thijs in de 25ste minuut een mooi afstandsschot, nadat Tycho de bal kon onderscheppen en Thijs kon aanspelen. Gelijk na de goal leek het heft in eigen handen genomen te worden en kon Thijs wederom uithalen op goal en scoorde de 0-2. Niet veel later werd een vrije trap weggeven op 45 meter van de goal. De bal werd richting goal geschoten en verlengd door Armin waardoor die bij de tweede paal binnen viel, 1-2. Na dit tegendoelpunt kon Nikola geen beter antwoord geven dan 1 minuut later gelijk weer de marge te vergroten. Na een mooie pass van Minke langs de zijlijn kon Nikola een actie maken, naar binnen dribbelen en vervolgens in de korte hoek binnen schuiven. Met een 1-3 voorsprong was het rust.

De tweede helft begon gelijk goed. Tobias ving een lange bal op en speelde Jorg aan, die vervolgens op zijn Jorgs, dwars door de verdediging van de tegenstander liep en rustig de 1-4 scoorde. Er leek niks aan de hand, maar kort na onze goal kwam Kogelvangers toch weer terug in de wedstrijd. De linksbuiten kon via de flank naar de goal dribbelen en een schot lossen, Cor zat er in eerste instantie goed bij maar de rebound kon voor een vrij goal binnen getikt worden. We kregen na de goal nog de ultieme kans om de wedstrijd te verzegelen door een verkregen penalty, na een goede actie van Nikola. Waar Jorg zo ontzettend rustig was bij zijn goal, miste hij nu vooral de rust in het nemen van zijn penalty. Hard en hoog in het vangnet, dat zorgde ervoor dat Kogelvangers nog altijd in de wedstrijd bleef. Echter gaven we weinig kansen weg en was het na 70 minuten nog steeds 2-4.

Het was zeker geen hoogstaande wedstrijd, maar de spelers hebben gedaan wat moest gebeuren en dat was winnen! Van de 5 benodigde punten zijn er nu 3 behaald. Aankomende zaterdag staat ons wellicht de laatste uitdaging te wachten voor het kampioenschap. Volledig in eigen hand, op eigen terrein, niks mooiers dan dat!

Wij hebben er alle vertrouwen in dat onze mannen en dame een unieke prestatie gaan wegzetten. Waarin we in het najaar kampioen van de tweede klasse zijn geworden is het plafond van deze talenten nog lang niet bereikt. Sinds lange tijd maakt er een jeugdteam van de Moer weer kans op een kampioenschap in de eerste klasse! Maar voor het zover is moet er eerst van Baronie gewonnen worden! Kom ons allemaal zaterdag aanmoedigen en supporteren tijdens onze kampioenswedstrijd!!

Geschreven door: Trainers JO15-1

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp