JO15-1 dendert over DSE JO15-1

U bevindt zich hier:
/ JO15-1 dendert over DSE JO15-1

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen DSE JO15-1 op het programma voor de JO15-1. Na de onnodige nederlaag van vorige week, waren we gebrand om onszelf te herpakken. Via de gekregen informatie wisten we dat DSE in een 1-4-4-2 formatie voor de dag zou komen met een grote snelle spits. Hier werd tijdens de bespreking voorafgaand aan de wedstrijd dan ook een strijdplan voor bedacht om onszelf tegen te wapenen.

Ondanks we vlak voor de wedstrijd meerdere uitvallers moesten verwerken, werd de wedstrijd overtuigend en fel gestart. We wilden winnen en dat was goed in de duels te zien. We overliepen DSE en de ene naar de andere aanval werd opgezet. Het was dan ook wachten tot de eerste treffer viel. In de 6e minuut werd Jorg aangespeeld op de middenlijn. Hij zette aan, Thomas hield het veld goed breed en Sebas trok naar links toe. Hij werd aangespeeld en werkte koelbloedig af, 1-0! In de 12e minuut werd een corner strak voorgegeven door Jorg. De spelers stonden goed buiten de 16 klaar om in te lopen en daardoor kon Tycho de bal zo binnenlopen voor de 2-0. Via goede combinaties werd de wedstrijd gedomineerd. Af en toe kwam DSE er gevaarlijk uit via de grote en snelle spits. Zo maakte hij in de 21e minuut een actie via de zijkant van de 16 en werd hij ten val gebracht. De toegekende penalty werd zuiver in de hoek geschoven, waardoor Cor wel in de buurt kwam, maar er net niet bij kon. Vijf minuten later kregen wij een strafschop toegekend. Sebas schoot hard, maar minder ver in de hoek dan de penalty van DSE. De keeper koos de goede hoek en stopte de penalty. Nog geen 2 minuten na deze gemiste penalty, kwam DSE op gelijke hoogte. De spits werd op de middenlijn ingespeeld, draaide weg en ging op onze goal af. Cor kon de 1 op 1 nog keren, maar de rebound kon in open goal binnen geschoven worden. We lieten de koppies niet hangen na de gelijkmaker. Vlak voor rust veroverde Jorg de bal en schoot hij van 25 meter schitterend in de verre hoek! Hierdoor gingen we met een terechte voorsprong de rust in.

Na rust startte de wedstrijd wat slordiger en tammer van beide kanten. In de 44e minuut kwam DSE opnieuw op gelijke hoogte. De sterke spits draaide wederom weg en de rugdekking kon niet voorkomen dat de spits richting onze goal afstormde. Net zoals in de eerste helft duurde het gelijkspel maar ongeveer 5 minuten. Als of we op corners getraind hebben, werd de 4-3 gescoord uit wederom een getrapte corner door Jorg. Ditmaal zorgde Thomas met een mooie volley dat de bal tegen de touwen ging. Naar mate de wedstrijd vorderde, kwam er nog meer ruimte achter de verdediging van DSE. Dit zorgde ervoor dat in het laatste kwartier Jorg en Sebas goed aan hun rendement hebben kunnen werken. In de 56e minuut dribbelde Jorg via rechts langs de verdedigers, Sebas liep goed mee en via een ‘sweaty’ kon Sebas in open goal binnen schuiven. Na 5 minuten werd het recept herhaald, Jorg kon met een snelle dribbel niet gestopt worden en speelde Sebas aan in de 16. Zijn aanname naar zijn rechter werd gevolgd door een verwoestende knal in het doel. De laatste 10 minuten hadden nog veel meer doelpunten gescoord kunnen worden als de aanvallen nog iets zorgvuldiger uitgespeeld werden, want er werd constant een overtal gecreëerd door een instromende middenvelder. Vlak voor het eindsignaal, maakte Sebas zijn vierde van de dag. Jorg was wederom aangever, die opnieuw met zijn snelheid de spelers van DSE kansloos achterliet. De bal kwam voor de voeten van Sebas en die schoot overtuigend in het dak van het doel om de eindstand op 7-3 te zetten.

Een overtuigende overwinning, waarin met vlagen goed gecombineerd werd op het middenveld. De duels werden gewonnen en daarmee werden we in staat gesteld om het voetballende krachtverschil te tonen. Volgende week staat de laatste bekerwedstrijd op het programma. Thuis tegen Hoeven JO15-1 zal de derde overwinning van het seizoen binnen gehaald moeten worden. Als we op deze voet verder gaan, moet dat zeker goed komen.

Via onderstaande link is een samenvatting van de wedstrijd te zien:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp