JO15-1 dendert door in de beker

U bevindt zich hier:
/ JO15-1 dendert door in de beker

Na de twee gewonnen bekerwedstrijden was de JO15-1 gebrand om ook de laatste bekerwedstrijd goed af te sluiten met een overtuigende overwinning. DIOZ was de tegenstander en was op papier gelijkwaardig aan Roosendaal en R.S.V. De winnaar van deze wedstrijd was volgens de trainers van DIOZ voor de wedstrijd al bekend. Het was enkel de vraag hoe groot de uitslag in het voordeel zou worden van de JO15-1.

De eerste helft was een waar doelpuntenfestijn. In de tweede minuut scoorde Cas al de 1-0. Hij strafte met schitterende boogbal met zijn linkerbeen de foute pass van de keeper af. DIOZ had net afgetrapt maar daarna scoorde Juul al gelijk de 2-0. Na een mooie steekbal van Cas kon Juul koelbloedig binnen schuiven na een 1 op 1 met de keeper. Binnen de 10 minuten was daar ‘het jantje’. Ditmaal was Thijs de speler die met een mooie boogbal de keeper afstrafte na het verspelen van de bal. De druk van de JO15-1 bleef enorm hoog. In de 16e minuut scoorde Minke haar eerste doelpunt van de wedstrijd. Na het goed veroveren van de bal door Thijs, werd Juul bereikt die vervolgens een goede voorzet op Minke gaf. Laatst genoemde schoot met veel overtuiging in het dak van het goal raak. Twee minuten later stond wederom Juul op het wedstrijdformulier. Na een schitterende actie van Twan via links, werd zijn voorzet knap binnen gewerkt met links door Juul. Weer twee minuten later scoorde Minke ook haar tweede doelpunt. Twan werd goed in de diepte achter de verdediging van DIOZ gestuurd en legde niet zelfzuchtig de bal breed voor Minke, die open goal binnen kon schuiven. De JO15-1 zorgde met een goed aanvalsspel voor fantastisch voetbal. Iedereen wilde graag de bal en er waren veel loopacties waardoor het niet te verdedigen was voor DIOZ. In de 26ste minuut bekroonde Juul zijn goede spel net als vorige week met een hattrick. Een corner van Cas werd bij de eerste paal met een knappe volley binnen gewerkt. Een minuut later zorgde ook Minke dat ze haar hattrick verzilverde. Nadat Twan zijn schot tegen de paal zag keren, ving Minke de bal op en schoof de bal koelbloedig het zijnet in. Het feest was nog niet op in de eerste helft. Want ook Twan prikte zijn doelpunt mee. Na een goede loopactie achter de verdedigers gaf Thijs de bal precies op maat en kon Twan 1 op 1 binnen werken. De gezochte 10 – 0 werd voor rust nog bereikt. Tobias scoorde op identieke wijze als Juul. Ook hij scoorde met een mooie volley de corner van Cas binnen. Met een ruststand van 10 – 0 waren de beloofde hakkedellen een feit.

De tweede helft was minder innoverend dan de eerste helft. Het spel werd wat slordiger en er waren minder flitsende aanvallen. Desondanks scoorde de JO15-1 de 11 – 0 in de 52ste minuut. Thijs was goed diep gelopen en werd met een steekpass van Cas bediend voor zijn tweede doelpunt. Invaller Rein van de JO15-2 droeg met zijn doelpunt zijn steentje bij aan de denderende overwinning. Na een snel genomen vrije trap speelde Twan op de achterlijn de verdedigers uit en legde de bal voor op Rein, die vervolgens foutloos binnen werkte. Achterin stond het de tweede helft net als in de eerste helft goed. Jelle T. en Tobias lieten vandaag wederom zien als twee sterke poortwachters dat het doel van de JO15-1 niet te bereiken is. Dit resulteerde er wel in dat Jelle N. nauwelijks wat te doen had.

Met name de eerste helft is enorm complimentwaardig. Met een volle concentratie en de druk er constant op was het een draaiende machine. Gedurende de eerste helft werd er flink op het gaspedaal gedrukt en de druk is er geen enkel moment afgehaald. De tweede helft was wat minder, maar wellicht kwam dat ook omdat sommige spelers de geur van de hakkedellen al roken. Met een ongeschonden bekerpoule wacht er hopelijk een mooi bekeravontuur. Volgende week zaterdag start de competitie voor de JO15-1. Met dit spel en deze inzet kan het een heel mooi seizoen worden.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp