JO15-1 boekt lastige overwinning op Tholense Boys JO15-1

U bevindt zich hier:
/ JO15-1 boekt lastige overwinning op Tholense Boys JO15-1

Nadat er vorige week met 5-0 overtuigend werd gewonnen van Alliance moesten we vandaag ook weer winnen om met de top mee te blijven doen. RSV had punten laten liggen waardoor wij gedeeltelijk eerste konden komen in de competitie. De tegenstander was Tholense Boys en die hadden tot zover 3 van de 4 wedstrijden gewonnen dus we konden een goede tegenstander verwachten.

De eerste helft begon en we starten vrij zwak. Al na 4 minuten kwamen we achter. Er werd een lange bal vanaf de zijkant gegeven en de tegenstander kwam 1 op 1. Cor stopte hem in eerste instantie maar in tweede instantie is de tegenstander hem de baas. We lieten onze koppen niet hangen en gingen meteen zelf in de aanval. In de 7de minuut klungelt de keeper van de tegenstander en passte hem recht in de voeten van Twan, die het gelijk afstrafte. Het bleef op en neer gaan beide teams waren erg gewaagd aan elkaar. Wij waren voornamelijk aan het aanvallen en probeerden door de sterke organisatie van Tholense Boys te komen. En Tholen speelde op de counter met lange ballen op de snelle spits. Beide teams kregen goede kansen maar die werden niet afgemaakt waardoor het bij het rustsignaal 1-1 stond. We speelde niet sterk in de 1ste helft 1-1 de kansen werden niet afgerond en de rechterspits van Tholen was moeilijk te verdedigen.

De 2de helft begon. We begonnen ditmaal sterker en we cre√ęerden direct kansen. Daarna werd het weer best zwak en vielen er veel gaten in de verdediging maar ook op het middenveld waardoor Tholen makkelijk kon voetballen. En dus ging het weer snel de foute kant op. In de 40ste minuut wordt de 2-1 gescoord. Tholen combineerde door het midden heen en de 1 op 1 wordt koelbloedig afgerond. Maar we gaven niet op en bleven ervoor vechten en dat loonde in de 47ste minuut. Jorg maakt zijn klassieke actie via rechts en slingerde de bal voor op Sebas en die volleerd hem erin. Wij waren sterker en bleven sterker. In de 50ste minuut kwam Jorg 1 op 1 die in eerste instantie werd tegengehouden. De bal ging net niet uit en Jorg legde de bal terug op Thijs, die hem binnen schoot voor de eerste voorsprong van de wedstrijd voor ons. De communicatie achterin was niet goed. Deels hierdoor kwam de gelijkmaker. Niemand viel de bal aan die in onze 16 lag, waardoor hij makkelijk langs Cor geschoven kan worden en het dus weer 3-3 stond in de 58ste minuut. De tijd tikte weg en het bleef spannend. Beide team bleven ervoor gaan. Maar het lukt uiteindelijk toch! Jorg weer met zijn klassieke actie via rechts. Hij slingerde hem dit keer laag voor en Thijs schoof hem langs de keeper waardoor het 4-3 werd in de 67ste minuut. De scheids floot precies op de 7oste minuut af, waardoor de Moerse Boys JO15-1 de 4de overwinning van het seizoen pakte en daarmee nu dus gedeeltelijk 1ste staat!

 

We speelden vandaag niet onze beste wedstrijd. De communicatie kon beter en het aanvallend spel was niet heel verzorgd, maar toch hebben we een hele belangrijke wedstrijd gewonnen. Hier hebben we goed karakter laten zien door tot de laatste minuut door te gaan. De wedstrijd had allebei de kanten op kunnen gaan het was een zeer gewaagde pot. Volgende week spelen we vriendschappelijk tegen Hoeven JO15-1. Zij spelen 1ste klasse en die hebben tot nu toe alles in de competitie gewonnen dus het zal een heel moeilijke wedstrijd worden voor ons.

 

Geschreven door Thijs Jongenelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp