JO15-1 boekt goede overwinning tegen Alliance JO15-1

U bevindt zich hier:
/ JO15-1 boekt goede overwinning tegen Alliance JO15-1

De JO15-1 van Moerse Boys stond vandaag aanvankelijk een lastige wedstrijd te wachten tegen Alliance JO15-1. Alliance had wisselvallige uitslagen. Tegen de koploper verloren ze maar met 2-1, maar van MZC’11, waar wij vorige week een goede overwinning hadden geboekt, had Alliance met 6-2 verloren. We wisten dus wel dat we een moeilijke wedstrijd tegemoet gingen komen dus begonnen we geconcentreerd met de warming up. Als we vandaag wonnen bleven we op de 2de plek in de competitie. Nikola was weer terug van een blessure dus we waren helemaal compleet. 

We starten goed aan de wedstrijd. Het spel was in het begin vooral op hun helft bezig. Ze konden eigenlijk alleen een lange bal spelen naar voren. In de 9de minuut kreeg Sebas de bal aangespeelt. Hij draaide goed open en gaf een goeie steekbal op Thijs. Thijs liep goed door en schoot op goal. De bal werd door een verdediger van Alliance aangeraakt waardoor de bal mooi over de keeper in het goal belandden. Daarna bleven we goed doorgaan en zetten goed druk. Alliance kwam er even door en gaf hem goed scherp voor, maar Regis zorgde ervoor met een goede sliding dat de bal net naast de goal belandde. In de 27ste minuut speelde Jorg de bal naar Sebas. Sebas schoot van ongeveer 25 meter de bal perfect in de kruising. Een prachtige goal van Sebas! Vlak voor rust kreeg Alliance een corner die terugkwam op een speler. Hij schoot maar door een goede redding van Cor bleef het 2-0 bij rust. 

In de 2de helft begonnen we sterk. We zetten gelijk een aanval op. Thijs werd vanaf de zijkant aangegooid. Hij gaf een goede voorzet naar de 2de paal waar Nikola stond. Hij nam de bal aan en schoot hem in het goal. Hiermee bekroonde hij zijn eerste balcontact direct met een doelpunt. Daarna was het spel alleen maar op de helft van Alliance te doen. We kregen veel kansen maar hij wou er nog even niet in. In de 47ste minuut trapte Thijs een vrij trap. De keeper liet de bal los en Twan liep goed door waardoor hij de bal rustig in kon tikken. Na die goal bleven we goed druk zetten. In de 50ste minuut combineerden Tycho en Jorg goed aan de rechterflank. Jorg kon uiteindelijk een goede voorzet geven op Twan die hem goed binnen tikte. Daarna waren we nog steeds goed bezig en opzoek naar nog meer goals. Het lukte alleen niet meer om nog meer goals te maken. De eindstand bleef dus 5-0. 

De overwinning was meer dan terecht want we waren de hele wedstrijd de betere ploeg. We zetten de hele wedstrijd goed druk waardoor Alliance bijna niks te zeggen had. Volgende week staat een lastige wedstrijd op het programma tegen Tholense Boys. We gaan er deze week nog goed op trainen en zorgen dat we dan weer helemaal scherp zijn voor zaterdag. 

Geschreven door Cor Maas 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp