JO15-1 beloont zichzelf na nipte overwinning

U bevindt zich hier:
/ JO15-1 beloont zichzelf na nipte overwinning
Vandaag stond het uitduel tegen RSV JO15-1 op het programma. Na het goede samenspel van vorige week en het leerzame duel op maandag tegen Wernhout JO16-1, waren we klaar voor deze wedstrijd. RSV verloor zijn eerste wedstrijd. Dit was geen reden om ze te onderschatten. Deze wedstrijd moest gewonnen worden om bovenin vol op mee te blijven doen.

De eerste helft begonnen we zeer sterk. We zochten goed het midden en we konden van achteruit goed Sebas of Jorg benutten. Op het middenveld werd er goed overgespeeld en de afstanden waren goed groot. Zodra we bij de zestien kwamen konden we nog iets meer combineren. Veel schoten gingen rakelings over de goal. We vergaten onszelf wat dat betreft echt te belonen. In de 26ste minuut viel eindelijk de 0-1. Dit gebeurde door een snelle ingooi van Thomas. Senna wist aan de zijkant zijn man voorbij te komen. Na een strakke voorzet over de grond wist Sebas hem na 2x goed binnen te schieten. We bleven de rest van de 1ste helft domineren. Achterin stond het goed vast en er werd kort en fel op de man gezeten. Dan zie je ook dat je meer balbezit krijgt en dat die kansen vanzelf blijven komen. Het was alleen zonde dat we niet gelijk de 0-2 en misschien zelfs de 0-3 op het scorebord gezet hadden.

De 2de helft werd vele maten minder begonnen. We gingen weer terug naar de lange bal en dan heb je veel minder balbezit dan de eerste helft. Wel kwamen we er soms gevaarlijk uit met Jorg die de diepte in ging en spelers zo achter hem liet. In de 53ste minuut maakten we eindelijk de 0-2. Deze goal was een schitterende uitgespeelde counter. Het gene waar we op getraind hadden kwam hier mooi naar voren. De bal werd onderschept en Tycho kon hier van de linkerkant een crosspass geven richting Jorg. Jorg kon met zijn snelheid de verdediging achter zich laten. Hij schoot koelbloedig de bal tegen het net. De wedstrijd ging in deze fase op en neer. In de 65ste minuut viel de 1-2. RSV was iets scherper en hun rechtsbuiten kon aangespeeld worden hij wilden een voorzet geven, maar deze voorzet viel bij de 2de paal binnen. Hierna gooide we de wedstrijd goed dicht. De duels werden weer goed opgepakt. En na het laatste fluit signaal konden we tevreden terug naar Zundert.

Volgende week staat de derby tegen VVR op het programma. We willen natuurlijk deze reeks doorpakken en mochten we winnen kunnen we zelfs de koppositie overnemen.

Geschreven door: Tycho Vriends

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp