JO14-1 “staat garant voor spektakel “

U bevindt zich hier:
/ JO14-1 “staat garant voor spektakel “

JO14-1 zit dit seizoen in 1e klasse JO14 ingedeeld. De eerst 7 wedstrijden gelden als beker wedstrijden te kijken wie wel of niet in de juiste klasse zit. Prima systeem eigenlijk.

JO14-1 heeft de afgelopen maar liefst 4 wedstrijden op het programma gehad. Het team met 10 spelers die al in de JO13 bij elkaar zaten werden met 5 nieuwe spelers tot de JO14-1 ingedeeld. Een leuke en fanatieke groep die er de eerste wedstrijden vol in zijn gegaan.

De wedstrijden stonden garant voor uitzonderlijk veel doelpunten, UVV JO14-1  2-5 verlies, DSE JO14-1 3-4 verlies, vriendschappelijk JEKA JO13-1   7-4 winst, Baronie JO14-2  7-5 winst.  De wedstrijden waren erg leerzaam om te zien wat goed gaat en waar we aan moeten werken.

We krijgen veel doelpunten tegen, en dat is het hele team aan te rekenen, maar de staf  beseft dat we ze ook met tijden erg aanvallend in de formatie hebben gezet. Maar zoals Cruyff ooit als eens zij, als je maar een doelpunt meer maakt dan je tegenstander dan maakt dat niet uit. En dat lukt ook steeds beter. Kenmerkend was dat we alle wedstrijden ongeacht de tussenstand strijd leverden tot de laatste minuut.

Leerzaam, zeker, zowel voor staf als spelers, we zoeken de juiste balans tussen verdedigen/aanvallen/omschakelen en kost soms tijd en hoort bij het opleiden van spelers, Het hoofddoel van jeugdvoetbal is opleiden/stappen maken  zoals ik het zie, winst of verlies is dan niet zelden van ondergeschikt belang. Van een nederlaag leren ze mogelijk meer dan van een ruime winstpartij.

Gaan we voor de winst? Zeker!  We hopen dat we de komende weken weer voor spektakel te zorgen en veel doelpunten te maken, maar liever alleen aan de andere kant van het veld. Daar werken de mannen hard voor en dat levert zijn vruchten nu al af, en daar blijven we mee doorgaan.

Afgelopen zaterdag werd het “Forza Moerse Boys” in kleedkamer 2 weer luidkeels gezongen, en inmiddels doet dat zelfs, als Rijsbergenaar, iets me mij. Klinkt als muziek in mijn oren.

Zaterdag speler we thuis tegen Reeshof, weer zwaar potje, maar we zijn er klaar v oor, dus als spektakel zoekt kom de jongens steunen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp