JO13-3 zet zegereeks door!

U bevindt zich hier:
/ JO13-3 zet zegereeks door!

Gesterkt door het midweekse nieuws over een nieuwe recordverkoop aan Kerststerren waarvoor ook onze jongens een week eerder nog door de Zundertse straten zijn getrokken, toog het team vandaag (zaterdag 2 december) richting Rijsbergen voor het treffen met de plaatselijke FC of in dit geval VV(R)…

Na een eerdere grote overwinning tegen VVR, werden de mannen meermaals gewaarschuwd voor onderschatting. Ook al is het bijna Sinterklaas, de boys zijn niet naar Rijsbergen gekomen om cadeautjes uit te delen… Dus opnieuw was de boodschap: win je duels, laat maximale inzet zien, jaag de tegenstander op en zoek de ruimte als wij de bal hebben!

Met deze boodschap tussen de oren wordt een goede warming-up gedaan en worden de blauw-witten uit Rijsbergen direct na de aftrap onder druk gezet. Een beeld dat we eigenlijk de hele eerste (en tweede) helft zien. VVR countert een paar keer met diepe ballen op hun snelle spitsen, waar we vandaag vaker dan normaal niet goed op weten te reageren. Weliswaar heeft Moerse Boys voldoende snelheid achterin, maar de balbehandeling en duelkracht ontbreekt soms, waardoor VVR in deze eerste helft doelman Lucas weet te verschalken. Echter niet voordat de score wordt geopend door onze geboren Kerststerren-verkoper Xam. Met nog een tweede treffer van Zundertse kant, gaan we rusten met een 2-1 voorsprong.

Opnieuw worden de mannen toegesproken met als doel nóg scherper van start te gaan in de tweede helft. Het lijkt erop dat die laatste inspirerende woorden in de kleedkamer hebben geholpen, want binnen 3 minuten staat de 3-1 op het scorebord. Dankzij de duelkracht van Kerstyan en Jarne achterin en het tomeloze opjagen van Sepp, Brent en Kai in de voorste linie, krijgt VVR deze tweede helft geen echte vuist meer gemaakt en de oranjehemden lopen met mooie treffers en een helaas afgekeurde – maar wel hele mooie aanval – uit naar een overtuigende 5-1 overwinning, waar de fanclub van Mick ongetwijfeld extra hard voor zal hebben gejuicht: onze watervlugge held maakt vandaag zijn eerste treffer van het seizoen!

Volgende week kan de fanatieke Zundertse aanhang zich weer opmaken voor een duel op de eigen Akkermolen. Dan tegen het gevaarlijke JEKA, dat net als onze boys, alle wedstrijden in deze tweede fase heeft weten te winnen. Meer snelheid, felheid en scherpte, gecombineerd met slimmer en zuiverder rondspelen van de bal, wordt dan gevraagd van de jongens.

Opstelling Moerse Boys:
Lucas – Dhiya, Jarne, Kerstyan, Mick – Thijs, Coen, Sepp, Bjorn – Brent, Xam
Reserve: Joost, Kai

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp