JO13-3 wederom succesvol in derby tegen vv Zundert!

U bevindt zich hier:
/ JO13-3 wederom succesvol in derby tegen vv Zundert!

Zaterdag 3 februari | Bijna 3 maanden na de laatste derby, staat vandaag wederom het treffen met de leeftijdsgenootjes van vv Zundert op het programma. Dat Zundert, voor eigen publiek, zich goed wil presenteren is meteen duidelijk. Terwijl de mannen van Moerse Boys op Sportpark de Wildert aankomen, zien we de opponent midden in een uitgebreide wedstrijdbespreking zitten.

Langzaam stroomt de kleedkamer van Moerse Boys vol en maken de jongens zich klaar. Dat is niet veel meer dan een shirtje aantrekken, want broekje en sokken hebben de mannetjes thuis reeds aangetrokken. Nadat iedereen zijn tenue aan heeft, wordt de opstelling bekend gemaakt en beginnen de boys aan hun warming-up. Onderschatting ligt op de loer, na de 8-1 overwinning eerder dit seizoen. Daarom wordt de mannen meermaals op de borst gedrukt de volle 100% inzet te laten zien.

Met Xam en Kai in de spits staat er heel veel energie voorin, wat zich vertaald in veel druk zetten bij balverlies en veel diepgang en zoeken van ruimte aan de zijkant in balbezit. Meermaals worden de snelle spitsen de ruimte ingestuurd door Kerstyan of Dhiya, wat steevast voor heel veel gevaar zorgt en uiteindelijk tot de 1-0 voor Moerse Boys leidt. Opnieuw fel doordrukken door Xam mondt uit in een makkelijk gegeven penalty, waarvoor de sterk spelende Kerstyan naar voren treed. Helaas mist hij deze open doelkans en blijft het 1-0. Net voor rust maakt Lucas een zeldzame fout, waardoor Zundert de gelijkmaker scoort. Deze fout herstelt hij in een verder hele sterke wedstrijd, waarin hij zelfs een goed ingeschoten strafschop weet te keren!

In de tweede helft zien we een op en neer gaand spelbeeld, maar ook een wedstrijd waarin het betere loopvermogen en de diepgaande acties van Moerse Boys worden beloond met een aantal knappe goals.

Xam lijkt vandaag niet moe te kunnen worden; hij blijft maar jagen en diepgaan met en zonder bal, Kerstyan geeft als controlerende middenvelder een aantal hele mooie assists, Sepp speelt zijn tegenstanders dronken met vinnige dribbels en acties en Kai is met liefst 4 doelpunten het goudhaantje van de ploeg. Ook noemenswaardig is het sterke optreden van de pijlsnelle Mick, die vandaag ook voetballend goed meedoet.

De energie die onze mannen de volle 60 minuten op kunnen blijven brengen, resulteert in een terechte 5-2 overwinning op de rivaal in het rood-zwart.

Knappe teamprestatie, de kop van de laatste fase is er af!

Opstelling Moerse Boys:
Lucas – Hanif, Jarne, Joost, Mick – Thijs, Kerstyan, Sepp, Dhiya – Kai, Xam
Reserve: Brent, Laith

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp