JO13-3 op dreef in Zundertse Klassieker

U bevindt zich hier:
/ JO13-3 op dreef in Zundertse Klassieker

Zaterdag 11 november staat al een tijdje rood omcirkeld in de agenda’s van JO13-3; vandaag staat de derby tegen dorpsgenoot VV Zundert op het programma. Vanzelfsprekend heeft de wedstrijdorganisatie het hoofdveld vrijgemaakt voor de ‘Klassieker van Zundert’ en opnieuw stellen de gretige oranjehemden niet teleur: er wordt met 8-1 gewonnen!

De uitslag doet vermoeden dat het een eenvoudige overwinning was, maar dat is geenszins het geval. Jarne wint weliswaar de toss, maar daarna laten de rood-zwarten zien met welke bedoelingen ze naar ‘de Akkermolen’ af zijn gereisd. In een op en neer gaand spelbeeld verrast Zundert met haar energieke spel. Daar waar onze mannen doorgaans het tempo van de wedstrijd bepalen, gaat het vandaag niet zoals we zouden willen. Weliswaar krijgen onder andere Kai, Sepp en Brent schietkansen, maar deze zijn steeds van te ver om het de Zundertse goalie lastig te maken. Bij de zoveelste Zundertse uitbraak op snelheid, staat de rugdekking van Jarne en Joost niet goed en weet Zundert op 1-0 te komen. Hierna lijkt er wel iets meer energie in het spel van Moerse Boys te komen, maar dit leidt nog steeds niet tot echt uitgespeelde kansen. Tot we eindelijk een voorzet bij de ingevallen Brent weten te krijgen en hij de gelijkmaker binnenschiet.

Kort daarna gaat het fluitje voor de rust.

Met een bekertje ranja aan de lippen, absorberen de jongens de tactische tips van de coaches. Meer energie in de duels en de kansen op een andere manier creëren waren de belangrijkste lessen in de kleedkamer.

Met frisse moed beginnen de boys aan de tweede helft en zet de duelkracht die in de eerste helft groeide, zich verder door. Eén van de weinige uitbraken van Zundert in de tweede helft wordt nog erg dreigend, maar gelukkig staat de onverzettelijke Jarne op de juiste plek om het gevaar te bezweren. In de counter die volgt maakt Bjorn op prachtige wijze de 2-1!
Hierna gaat het hard. Onder leiding van Jarne, maken Joost, Kerstyan en de pijlsnelle Mick iedere poging van Zundert om tot een aanval te komen direct onschadelijk.
De aanvalsgolven van de oranjehemden nemen daarentegen juist toe en worden steeds scherper en vooral slimmer uitgevoerd. De sleutel om tot doelpunten te komen lijkt gevonden. Op bijna identieke wijze, met steeds een voorzet van de zijkanten, maakt Dhiya zowaar een hattrick en draagt hij stevig bij aan de uiteindelijke 8-1 overwinning voor Moerse Boys.

Het massaal toegestroomde thuispubliek heeft opnieuw kunnen genieten van een aantrekkelijk duel, waar de jongens weer veel lering uit kunnen trekken.

Op naar volgende week, uit naar het Etten-Leurse DSE!

Opstelling Moerse Boys:
Lucas – Kerstyan, Jarne (c), Joost, Mick – Laith, Coen, Sepp, Bjorn – Kai, Dhiya
Reserve: Brent

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp