JO13-1 The Comeback

U bevindt zich hier:
/ JO13-1 The Comeback

18/09/2021, Moerse Boys JO13-1 – Internos JO13-1JM

Na een jaar erop te hebben moeten wachten, mochten we dan eindelijk afgelopen zaterdag weer voor ons thuispubliek spelen. En wat was het een mooie dag, het was perfect weer en de velden lagen er weer geweldig bij. Alleen de assistent Pieter was er niet helemaal bij, want die moest tijdens de voorbereiding drie keer op en neer lopen omdat hij, eerst de ballen, de pionnen en daarna de hesjes vergeten was. Zullen de zenuwen geweest zijn want er stond wel een pittige wedstrijd op het programma tegen Internos JO13-1JM. De eerste echte graadmeter van het seizoen. Zenuwen daar had trainer Rob geen last van, hij onderwierp het team weer aan een tot in de puntjes uitgewerkte warming-up en een duidelijke voorbespreking. Het was voor iedereen duidelijk wat hij moest doen en zo starten we aan de wedstrijd.
De Moer starten wel een beetje slapjes aan de wedstrijd. Er was wel goed druk op de bal, maar we miste de zuiverheid en de scherpte. Ook speelde Internos verrassend met 4 middenvelders, waardoor we de strijd op het middenveld verloren. Daardoor kwam er in het begin toch veel dreiging van Internos met schoten op goal. Keeper Jorg wist in deze fase lang de nul te houden met een paar fabelachtige reddingen. Jorg is toch wel een zekerheid in onze verdediging. Echter de RV van Internos bleek bijzonder snel te zijn. Hij brak uit en kwam 1 op 1 te staan en maakte koelbloedig af, 0-1 voor Internos. De verdediging was wakker, die moeten we anders gaan verdedigen. De dirigent van de verdediging, laatste man Tijs, zetten de lijnen uit en gaf instructies aan linksback Jurre, ruimer dekken en altijd rugdekking van Tijs. Na deze wijziging werd het gevaar geneutraliseerd door Jurre en Tijs. De Moer nam het voortouw en bouwde op van achteren. Raf bracht de bal naar het middenveld en speelde daar Jonathan aan. Die wist weer zeer sierlijk zijn tegenstander uit te spelen en paste de bal door naar Dirk. Dirk brak door de linie van Internos en gaf knap voor. Spits Sem, die er vorige week nog 2 scoorde, haalde uit. De bal ging radeloos naast. Internos zetten weer aan en kregen een corner. De Moer onderschepte schoot uit, echter sloot niet snel genoeg aan waardoor Internos van afstand kon schieten. De bal belande snoeihard in de kruising, dus we moeten ze ook niet laten schieten! We gingen met 0-2 de rust in, werk aan de winkel voor trainer Rob.

Rob had wat wijzigingen doorgevoerd op het middenveld, vooral daar verloren we de wedstrijd in de eerste helft. Stef werd voor meer fysiek ingebracht, dat is net Dirk Kuyt een keiharde werker en kan overal spelen. Tevens kwam Joep erin op het middenveld. Vince verhuisde naar de spitspositie en Sem ging LV spelen. Mees werd ingebracht om de gevaarlijke RV in bedwang te houden. Dit bracht gelijk zichtbaar resultaat, De Moer begon de wedstrijd volledig te controleren. Met Joep als absolute uitblinker vandaag. Hij wist regelmatig twee/drie man te passeren en gaf voor aan de ander uitblinker Jens. Die wist telkens buitenlangs zijn tegenstander op snelheid te passeren en voor te geven. Er kwamen steeds meer kansen. Mees had zijn tegenstander in zijn broekzak en begon mee op te bouwen. Speelde Joep aan die Vince al in zijn ooghoek zag vertrekken. Een pass precies op tijd van Joep, zetten Vince 1 op 1 voor de keeper die hij zeer koelbloedig wist te passeren, 1-2. Internos was nergens meer in de tweede helft. De verdediging met Mees, Raf, Tijs en Jaro hadden alles onder controle. Tijs kon daardoor rustig opbouwen en aanvoerder Thomas aanspelen. Die combineerde met Stef en paste net op tijd ook door naar Vince. Die begint er een gewoonte van te maken, want hij stond weer heel handig 1 op 1 met de keeper en krulde de bal weer wonderschoon achter de keeper, 2-2. De Moer rook bloed en zetten door. Jaro veroverde de bal speelde Thomas weer aan. Die snel combineerde met Stef en doorspeelde naar Sem. Die had een van de mooiste acties van de wedstrijd langs de achterlijn van Internos. We stonden al op de banken, maar toen vond de grensrechter van Internos het blijkbaar genoeg en gaf een achterbal en zonder VAR wordt het dan toch lastig. Sem was het er zichtbaar niet mee eens, maar respecteerde de beslissing van de scheidsrechter. In de laatste minuten gaven de jongens nog alles, maar na een twijfelachtig buitenspelsituatie in de laatste minuut bracht de eindstand toch op 2-2. De Moerse Boys JO13-1 had echt veerkracht getoond door de wedstrijd zo na een achterstand om te draaien en hadden eigenlijk toch wel meer verdient. Op naar de volgende wedstrijd tegen de koploper Terheijden.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp