JO13-1 Elk nadeel heb z’n voordeel.

U bevindt zich hier:
/ JO13-1 Elk nadeel heb z’n voordeel.

25/09/2021, Terheijden JO13-1 – Moerse Boys JO13-1.
Er stond afgelopen zaterdag een kraker op het programma, uit tegen de koploper Terheijden. Terheijden had al zijn wedstrijden met zeer ruime uitslagen gewonnen en dat bracht toch een zeker druk met zich mee in de groep. Druk die tijdens de trainingen in de aanloop naar de wedstrijd voelbaar was. Bij aankomst begon het psychologische spel al, er was geen kleedkamer beschikbaar ons. We moesten maar op de overkapte tribune omkleden. Maar ieder nadeel heb z’n voordeel, kom ik straks op terug.
Rob begon zoals gebruikelijk aan zijn voorbereiding. Trainer Rob en assistent Pieter merkte iets op, Dirk was superscherp, dat gaat iets worden! Terheijden bereiden zich in tegenstelling tot Moerse Boys minder intensief voor, een simpele rondo was voldoende. Zo kan het ook was het commentaar van Rob. De kop grotere spelers van Terheijden waren zichtbaar erg overtuigd van zichzelf, lachend en wijzend naar onze jongens alsof het “A Walk in The Park” ging worden.
Maar toen gebeurde het. Na de aftrap was het alsof er een wild beest losgelaten werd op het veld, een wild voetbal beest wel te verstaan. Iedereen bij de les, van ontzag voor de koploper was geen spraken. Alle spelers deden hun taak, liepen goed vrij en zetten direct druk op de bal. Opbouw vanaf achteruit startte bij Raf. Die de rust en overzicht bewaarde en Joep aanspeelde. Die begon aan een dribbel solo, passeerde drie man als Messi in zijn beste jaren. Joep speelde Jonathan aan die met een simpele beweging zijn verdediger compleet het bos in stuurde. Soms kan voetbal zo mooi simpel zijn. Vince liep slim weg waardoor de weg vrijkwam voor de slim meegelopen Dirk om aan te nemen en te schieten. De verdediging van Terheijden kon niets anders dan er een corner van te maken. Jurre krulde de bal voor die in de kluts kwam voor de goal. En dan is Thomas in zijn element. Hij veroverde de bal, creëerde heel slim net genoeg ruimte voor zichzelf en haalde verwoestend uit, 0-1! Dat was even schrikken voor Terheijden, dat hadden ze niet verwacht van die kleine mannen. Ze begonnen hierna fysieker te worden. Vooral Jonathan en Jaro moesten dit ontgelden. Zij zetten hun tegenstanders net iets te vaak voor gek, waardoor die niets anders kon dan overtredingen maken. Terheijden zetten aan en kwamen er doorheen. De spits van Terheijden wist 2 keer op goal te schieten, maar Jorg wist in deze fase met spectaculaire reddingen de nul te houden. Het begint al normaal te worden zo een super keeper.

Moerse Boys herpakte zich en wisten hierna Terheijden volledig vast te zetten op de helft van Terheijden. Iedereen was net even sneller, liep slimmer en handiger. Het werd een gala voorstelling zoals tikkie takkie voetbal hoort te zijn. Terheijden helemaal zoek gespeeld. Hun keeper en door vaak aan de noodrem te trekken voorkwam Terheijden een tweede treffer. Net voor tijd gaf Dirk een dieptepass op Vince. Die achter zijn verdediger langs randje buitenspel wist te vertrekken en kwam 1-op-1 voor de keeper. Alleen had de grensrechter het anders gezien en de vlag ging omhoog. En zo we gingen met 0-1 de rust in.
In de tweede helft begon Jaro met een aanval. Hij liep slim door de linies heen en speelde Thomas aan. Die paste naar Sem. Sem speelde langs de lijn, kapte naar binnen voor zijn rechterbeen en uithaalde uit. De verdediger van Terheijden kon alleen blokken, weer een corner. Als een jachtluipaard kwam Chiel richting de 16m geslopen. Niemand had hem in de gaten, alleen Jurre wist wat de bedoeling was. Die speelde Chiel vlijmscherp aan, die legde klaar en haalde met al zijn balgevoel uit. De bal steeg en krulde, alsof hij vertraagd werd, over alles en iedereen heen. Maar daalde met ongekende schoonheid achter de kieper in het rechterzij net van de goal, 0-2. Dat noemen wij nu een perfect uitgevoerde ingestudeerde corner.

Terheijden zetten hierna een alles of niets offensief in. Maar de sluitpost Mees was niet onder de indruk, telkens liep Terheijden zich vast op onze “Mees de Tank”. Die kom je gewoon niet voorbij. Mees veroverde de bal en speelde zijn 2 directe tegenstanders uit. Hij paste de bal naar Tijs. Die zag, door slim weglopen van Thomas op het middenveld, een opening naar RV Jens. Tijs gaf het startschot voor Jens met een geweldige dieptepass over het halve veld. Als een straaljager die door de geluidsbarrière brak vertrok Jens vanaf de rechterkant achter de bal aan. De verdediging van Terheijden moedeloos in de achtervolging. Jens was op weg naar de goal, toen een Terheijden verdediger niets anders kon doen dan net buiten het strafschopgebied Jens hard onderuit te halen. Het werd even grimmig, maar Chiel liet zich niet van de wijs brengen. Hij ging zelfverzekerd achter de bal staan. Ala Ronaldo benen wijt, drie stappen naar achteren, aanzetten en….. Het was even stil in Terheiden. Zelden heeft men zo hard en zo strak de bal 2 mm onder de lat door in goal zien belanden. De stilte was van korte duur want de meegereisde supporters werden helemaal gek. Terheijden was hierna gebroken en de Moer speelde heel professioneel de wedstrijd uit, 0-3!

En omdat wij ons op de tribune moesten omkleden. Konden we mooi onze gastheren nazingen, die naar een voor hun wel beschikbare kleedkamer afdropen, met Forza Moerse Boys!

Ieder nadeel heb z’n voordeel.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp