JO13-1 Een goed begin is het halve werk.

U bevindt zich hier:
/ JO13-1 Een goed begin is het halve werk.

Na een zeer intensieve voorbereiding begon dan eindelijk afgelopen zaterdag het nieuwe voetbal seizoen voor de JO13-1 van Moerse Boys. Een seizoensstart dat in het teken stond van de vele transfers. Na lange tijd van onzekerheid en ontkenning kon hij dan toch in augustus worden gepresenteerd, Rob Hanegraaf is de nieuwe manager van Moerse Boys JO13-1.

Hij is direct aan de slag gegaan met een bijna nieuwe en zeer jonge ploeg. Er stonden al direct een toernooi en een vriendschappelijk potje tegen VVR op de agenda. Vele waren nog met vakantie, maar we zagen met een halve selectie al dat we bezig waren aan een proces. Er was vanaf de start duidelijkheid, we gaan aanvallend voetballen 4-3-3 en opbouwen van achteruit!

Afgelopen zaterdag 11/09/2021 was het dan eindelijk zover de eerste competitie wedstrijd tegen WDS’19. Bij aankomst op het sportpark werden we zeer netjes ontvangen door de thuis spelende ploeg. Ons werd direct de weggewezen naar onze kleedkamer en het veld waar de zeer professionele scheidsrechter al klaar stond. Langs deze weg een compliment voor WDS’19, dat mag ook wel eens gezegd te worden!

Bij aanvang had Rob een uitgebreide warming up uitgezet, niets werd aan het toeval overgelaten. Echter de wedstrijdbespreking liep iets uit. WDS’19 en de scheidsrechter stonden al klaar en gaven ook al een paar keer aan te willen beginnen aan de wedstrijd. Assistent Pieter had het niet meer, maar Rob liet zich niet van de wijs brengen en maakte gewoon zijn verhaal af.

De toss werdt door aanvoerder Tijs gewonnen, das altijd lekker, en de mannen begonnen aan de wedstrijd. De start was voor beide teams een beetje onwennig. Was ook al bijna een jaar geleden dat ze hun laatste officiele competitie wedstrijd hadden gespeeld. Men was niet fel op de bal en gaven vaak direct op met jagen na balverlies, dat moet beter. Maar de verdediging stond direct als een huis. Tijs als laatste man vormde samen met voorstopper Raf het centrale duo. Zij hadden een zeer snelle en grote spits, ala Haaland, voor zich. Maar in tegenstelling tot dat andere Oranje, konden zij hem door slim verdedigen wel volledig uitschakelen. Aanvallen starten vaak vanaf de zijkanten. Door mooie combinaties tussen Stef en Joep werdt Jens in stelling gebracht. Maar ook door het midden via Chiel, die zeer goede diepte passen gaf aan Vince wisten we een paar goede kansen te creëren. De spits Vince wist een paar keer op goal te schieten die maar net uit de goal van WDS’19 gehouden werden. De spanning was om te snijden, maar manager Rob maakte zich geen zorgen. “Als we zo blijven spelen, gaat hij er van zelf een keer in”. WDS’19 kwam er in de eerste helft ook een paar keer uit via de zijkanten, maar daar stranden ze telkens op Mees, hij schakelde iets te letterlijk zijn tegenstander uit. Een actie van WDS’19 was toch op goal, maar daar stond de betrouwbare sluitpost Jorg die mooi wist te redden.

We gingen met 0-0 de rust in. In de rust veranderde Rob het strijdplan, meer op de aanval. En dat werpte direct zijn vruchten af.  Nog geen 5 min na aanvang tweede helft ging middenvelder Thomas als aanvaller mee naar voren. Jens liep slim weg zonder bal en nam daardoor een verdediger mee waardoor de baan vrij was voor Thomas. Thomas gaf voor aan Sem, die fraai wist af te maken, 0-1!

WDS’19 hervatten de wedstrijd en namen het initiatief. Maar daar stond links back Jurre. Die meerdere keren de bal wist te veroveren van zijn directe tegenstander. Vervolgs wist hij ook deze uit te spelen en een nieuwe aanval mee op te zetten. Schoolvoorbeeld van hoe je moet uitverdedigen! Via Thomas kwam de bal bij onze andere baltovenaar terecht Jonathan. De tegenstander werdt er gewoon duizelig van zijn draai en kap bewegingen. Maar ook zeer efficient de bal doorspelen naar Dirk die zeer fraai Sem in stelling bracht. Sem haalde verwoesten uit in de kruising, 0-2. De mooiste actie van de wedstrijd!

De wedstrijd werd fysieker en bij de volgende aanval werdt Jens onderuit gehaald in het strafschopgebied. Sem ging al klaar staan voor zijn “hattrick”, maar de scheidsrechter had het anders gezien. Tegen het einde vergat de Moer soms te voetballen. Jaro stond op in deze fase en wist vaak met hard werken te redden. De wedstrijd zat goed op slot, echter na een moment van onoplettendheid in de laatste minuut kwam WDS’19 met drie spelers vrij voor de goal. Daar was geen houden meer aan, 1-2. Direct hierna volgde het eindsignaal. De eerste punten waren binnen en dat is het belangrijkste. Maar de Moer had gewoon goed gevoetbald met opbouwen van achteruit. Op naar de volgende wedstrijd komende zaterdag tegen Internos!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp