JO13-1 : Debuut in 1e klasse levert 3 punten op

U bevindt zich hier:
/ JO13-1 : Debuut in 1e klasse levert 3 punten op

Vandaag stond het debuut voor JO13-1 in de eerste klasse op het programma. Zeelandia Middelburg had na 1 uur en 20 minuten het sportpark de Akkermolen kunnen bereiken. Zeelandia is een grote vereniging en waren hiervoor, actief in de hoofdklasse met dit team. Door tegenvallende resultaten hadden ze zelf besloten naar de 1e klasse terug te gaan. Op voorhand verwachtten we dus een taaie pot.

Sem was helaas geblesseerd na een ruige valpartij met zijn fiets. Verder iedereen present. Remey was weer terug van ziek zijn, en zijn broer Wesley vroeg om aan de kant te starten vanwege wat pijn aan hamstring.

Zodoende gingen we hoopvol de wedstrijd in, en de eerste kleine kansen waren over en weer. Toch slaagde de snelle spits van Zeelandia erin zich los te rukken en alleen door te breken. 0-1 dat deed toch pijn. Vervolgens een onrustige wedstrijd, vanwege de gelijkwaardigheid van de teams, met de nodige kansen aan beide kanten. Na 15 minuten dan toch weer Zeelandia die weer met diezelfde spits de 0-2 konden maken. De kopjes bleven omhoog en we ging gewoon weer verder waar we mee bezig waren. Door een flinke tik op zijn kuit moest Kes het veld verlaten, en kwam Wesley vervroegd en noodzakelijk het veld is.

Fris en gedreven kreeg hij de bal in een wirwar van spelers en via snelle beweging en schot maakt hij knap de verdiende 2-1. Rust !

In de rust hebben we Remey ingebracht en nog wat zaken besproken die we beter konden doen. Op de vraag hebben we er nog vertrouwen in kwam uniform en zelfverzekerd JA ! uit de mannen, dus gaan….

We waren tweede helft nog beter aan het verdedigen in het centrum, Jumah was die lastige spits steeds de baas. We hadden het best aardig onder controle en de 2-2 was dan ook niet onlogisch, weer via Wesley die goed opletten en alert binnenschoot van dichtbij.

De laatste 15 minuten waren erg spannend, Jorg redde een bal knap uit de kruising, wij kregen toch de beste kansen. En met tijden werd er erg goed gecombineerd.

Met nog 5 minuten, ik zou bijna getekend hebben voor 2-2, kregen we net buiten de 16 meter een vrije trap. Daan nam een aanloop en draaide de bal er fantastisch in. 3-2 voor Moerse Boys.

Die laatste 5 minuten was het alles inzetten om die uitslag over de streek te trekken, en dat lukte met gezamenlijke inspanning.

Het B-veld ontplofte en de mannen vierden de fantastische overwinning zoals je dat normaal in de Champions League finale ziet. Wat een pot !

Supertrots als je zo debuteert op niveau hoger. We gaan kijken hoe ver we komen want er zijn nog genoeg zware tegenstanders die we tegengaan komen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp