JO13-01 Wint met ruime cijfers van VVR.

U bevindt zich hier:
/ JO13-01 Wint met ruime cijfers van VVR.

JO13-01 Wint met ruime cijfers van VVR.

13/11/2021, Moerse Boys JO13-1 – VVR JO13-2

Na het goede spel en de ruime overwinning tegen Terheijden een week eerder waren de verwachtingen hooggespannen voor de derby tegen VVR. VVR waarvan in de seizoenvoorbereiding nog van was verloren tijdens het Moerse Boys toernooi. Tevens waren 2 sterkhouders, Jorg en Joep, er deze keer niet bij. Dit gaf in de voorbereiding tot aan de wedstrijd wel wat uitdagingen voor de technische staf. Doordat onze vaste keeper Jorg er niet bij was moest er half over kop iemand ingeleerd worden tot keeper. Tijdens de trainingen was er een korte selectie ronden en daar kwam Chiel naar boven als natuurtalent. Die kreeg vervolgens een storm cursus keepen en stond zaterdag onder de lat. Verder was onze balkunstenaar Joep op het middenveld er niet bij. Mocht het nu toevallig nog zo een kunstenaar bij Moerse Boys rondlopen in Tycho Vriens, die met het geboortejaar 2009 gewoon met ons mee mocht doen. Alles was daardoor ingevuld en maximaal op scherp gezet voor de beladen wedstrijd tegen onze oosterburen.

De toss werd zoals gebruikelijk weer door onze aanvoerder Tijs gewonnen en dus mochten wij aftrappen. Als snel bleek dat Moerse Boys veel sterker was en VVR geheel op de eigen helft kon vast zetten. Tycho was heer en meester op het middenveld en combineerde slim met Vince en Sem en tikte zich telkens door naar het strafschopgebied. Echter in het begin wilde hij er nog niet echt makkelijk in.  Dit duurde een kwartiertje tot Thomas er klaar me was en verwoestend uithaalde, 1-0. VVR zetten hierna aan, maar liep zich vast op de linksback Mees. Die wist zijn tegenstander te passeren en speelde door naar Sem die speelde door naar Dirk die als een sneltrein vertrok. Dirk schoot, maar de keeper van VVR wist te redden. Een corner volgde die Thomas goed voor wist te geven en Tycho wist hem goed te koppen, maar ging net mis. Tijs en Jurre waren alweer opgeschoven naar de helft van de tegenstander dis alles stond alweer vast. Echter door een slimme dieptepass kwam de spits van VVR eruit. Tijs in de achtervolging. Die wist de spits van VVR nog net te achterhalen voor het strafschopgebied van Moerse Boys en de bal te veroveren. Nu lag het open en Tijs gaf direct een pass aan Vince die snel door speelde naar Jens. Die was weer afgeschoten en kwam 1 op 1 vrij voor de kieper. Jens wist koelbloedig af te maken, 2-0. Met deze actie raakte Tijs wel geblesseerd dus werd Raf ingebracht. VVR zetten meer aan en werd fysieker. Maar Jurre en Raf hielde de kalmte en hadden alles onder controle. Raf speelde Tycho aan en toen zagen we ineens waarom iedereen zegt dat hij zo goed is. Tycho kapte en draaide als Messi in zijn hoogtij dagen als een warm mes door de linies van VVR en wist ook nog eens zeer elegant af te maken, 3-0, wat een solo en een zeer dominante eerste helft van Moerse Boys.

Na rust probeerde VVR er vanaf de aftrap nog iets van te maken. Ditmaal over rechts waar men op onze rots in de branding stuitte Stef. Stef veroverde de bal en wist direct een linie over te slaan en de net ingebrachte Jaro te laten vertrekken met een vlijmscherpe dieptepass. Jaro gaf slim voort op Tycho die weer subliem wist af te maken, 4-0.  Maar zoals we van onze oosterburen gewend zijn die geven niet op tot aan het laatste fluitsignaal. Ze bleven komen, maar daar stond onze keeper Chiel die toch echt talent ervoor heeft. Hij wist met een aantal katachtige reddingen knap de 0 te houden. Hij wist ook direct met een hele mooie uittrap Jonathan aan te spelen. Die wist met een hele soepele, maar effectieve kapbeweging, á la Zidane, VVR in het bos te sturen. Jonathan wist door te passen naar Dirk die door sprinten naar de achterlijn en teruggaf op Tycho. Iedereen van VVR was terug en lag voor de goal, maar Tycho wist zich erdoor te kappen en de bal in de goal te schieten. Het was doodstil op het Moerse Boys complex wat gevolgd werd, doorhard gejuich, 6-0. Kort daarna deed de fluit de scheidsrechter af. Hadden we dan toch de gouden regel van voetbal gebroken. Dat het een spel is met een bal, 2 goals en aan het einde winnen de….. Moerse Boys!! Op naar de volgende derby VV Zundert!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp