JO13-01 Start met een overwinning uit bij Baronie na de winterstop.

U bevindt zich hier:
/ JO13-01 Start met een overwinning uit bij Baronie na de winterstop.

29/01/2022, Baronie JO13-4 – Moerse Boys JO13-1

Start van een nieuw jaar geeft nieuwe kansen. Maar ook de start van een nieuwe seizoenshelft, na een iets wat te lange winderstop. Maar de mannen hadden goed geoefend tegen de JO15-2 waarin een nieuw tactiek wordt ge√Įntroduceerd, 3-4-3. Dit viel erg in de smaak dus het zelfvertrouwen was hoog. We mochten uit tegen Baronie JO13-4, moesten vroeg uit de veren en vertrokken om 7:15 bij de Moer. Maar iedereen was op tijd en was superscherp, want we moesten toch tegen het grote Baronie, de koploper in de competitie van het grote MB 1. Dat geeft toch extra druk.

We kwamen in het donker aan op het sportcomplex van Baronie en het licht was inderdaad, nog niet aan. En zoals vaak bij Baronie begonnen we met een Escape Room achtige Trial door het traceren van het wedstrijd secretariaat, het bereikbaar maken van de kleedkamer en het betreden van het veld. Maar we waren op tijd en na de warming up ging de wedstrijd van start.

De mannen gingen vanaf de aftrap scherp de duels in en het nieuwe tactische plan van manager Rob pakte weer, net als tegen JO15-2, goed uit. We speelde in een 3-4-3 opstelling en waren daardoor meester op het middenveld. Joep was de dirigent in dit stuk en wist slim te combineren met Tijs in zijn rug en Jonathan & Chiel naast hem. Alle ballen waren voor de Moer en we wisten Baronie compleet vast te zetten op hun helft. Ook doordat Raf als laatste man goed opschoof en samen met Jaro en Stef een ondoordringbaar blok te zetten. Joep veroverde de bal en gaf terug op Tijs. Die wist met een steekpass op links Jens af te schieten. Alleen Baronie had ook een hele snelle verdediger op rechts. Baronie probeerde het hervatten, maar Joep was alweer direct in balbezit. En probeerde het nu over rechts. Daar kwam Jurre erdoor maar wist net niet de spits Thomas te bereiken.

Bekend beeld De Moer heer en meester, alleen het lukte niet om te scoren. Baronie maakte een tactische wissel. Hun nummer 10 ging meer vanuit achter opbouwen samen met hun nummer 13. Daar hadden we het toch moeilijk mee en door wat gestuntel achterin kwamen ze erdoorheen. Ze wisten Jorg maar net te passeren en die zag in zijn, overigens zeer stijlvolle duikvlucht, de bal achter zich in het net verdwijnen, 1-0. Dat was even schrikken en manager Rob moest het even omzetten om dit nieuwe gevaar te stoppen. Stef werdt vast op de nummer 10 gezet van Baronie. Dan weet je een ding zeker, die was de rest van de wedstrijd uitgeschakeld! We kwamen er weer uit over rechts via Jens, die had positie gewisseld met Jaro. Jens wist er een corner uit te halen. Chiel nam de corner die in de voeten van Tijs kwam. Die tikte opzij naar Joep die helemaal vrij stond. Joep wist koelbloedig af te maken, 1-1. En zo gingen we de rust in.

De tweede helft begonnen we met hetzelfde spelbeeld als de eerste helft. Mees stond nu laatste man en die had alle onder controle. Er kwam geen Baronie meer aan te pas. Stef die nog altijd de nummer 10 schaduwde bracht deze compleet tot wanhoop. Joep kon daardoor vrolijk verder opbouwen met Sem aan zijn linker kant nu. Sem wist zijn directe tegenstander met een paar sublieme acties compleet in zijn hemd te zetten. Alsof hij er niet stond. Maar was ook uiterst effectief en wist Dirk te laten vertrekken over links. Dirk passte naar Thomas, maar deze werd net onderschept en tot corner gemaakt door de Baronie verdediging. Deze keer zetten aan Thomas en gaf de corner strak voor. Dirk kwam boven alles en iedereen uit en kopte de bal, ala Sneijder, strak binnen 1-2!

Daarna werd de druk door Baronie opgevoerd en zetten De Moer vast op de eigen helft. En of het door de spanning van de mogelijke overwinning bij Baronie kwam is niet te verklaren. Maar De Moer vergat hierna te voetballen en kwam er niet meer uit. Maar het verdedigende blok Stef, Jaro, Raf en Mees hield knap stand. Maar ook zeker de heel goed invallende keeper Chiel wist met een paar hele mooie reddingen de overwinning binnen te halen.

Zo JO13-01 heeft het voorgedaan hoe je moet winnen bij Baronie, dat MB-1 dit voorbeeld mag volgen!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp