JO13-01 Met opgeheven hoofd.

U bevindt zich hier:
/ JO13-01 Met opgeheven hoofd.

JO13-01 Met opgeheven hoofd.

20/11/2021, Zundert JO13-1JM – Moerse Boys JO13-1

Na de ruime overwinning tegen VVR, een week eerder, waren de verwachtingen hooggespannen voor de andere dorpsderby tegen Zundert. We waren gewaarschuwd, want in de eerste seizoenshelft hadden we er al met 3-0 op onze broek gehad. De mannen leefde ook al heel de week toe naar het moment van de wedstrijd. Op de scholen was er al onderlinge rivaliteit, maar wel de juiste sportieve rivaliteit. We werden dan ook zeer gastvrij ontvangen op het sportcomplex van Zundert. Na een intensieve warming-up ving het voltallige elftal aan, aan de beladen wedstrijd.

Er was vanaf de start veel strijd, een echte derby! Beide teams vochten om iedere centimeter en zeker in deze fase was er niet een team beter. Beide teams wonnen en verloren hun duels en dat bracht ook veel onrust. Zundert wist hiervan te profiteren met een snelle uitbraak kwam men met 5 man in het strafschopgebied. Een mooie breedtepass bereikte de vrije man die goed afgemaakt werd, 1-0.

Moerse Boys herpakte zich aan de hand van de aanvoerder Tijs. Hij wist de achter linie weer scherp te zetten. Het gevaar van Zundert komt van een hele goeie speler linksvoor. Dit was Stef zijn man en de rest van de wedstrijd werd hij, samen met de rugdekking van Tijs, geheel uitgeschakeld. Stef veroverde de bal en gaf terug op Tijs. Die stuurde met een mooie dieptepass Jaro weg. Jaro wist zich heelkundig te ontdoen van zijn directe tegenstander en zag de weg vrij naar de goal. Alleen had Zundert ook een hele goeie laatste man, die alles wist op te poetsen achter. Zundert speelstijl was ook vanachter opbouwen. Maar door hoogdruk zetten van onze spits Thomas kwamen ze in het nauw. Chiel heroverde de bal op het middenveld en stuurde Jens weg. Maar zelfs die liep zich vast op de laatste man van Zundert. Zundert probeerde het hierna met een verre uittrap, maar Jonathan wist te onderscheppen. Ontdeed zich met een mooie kapbeweging van zijn mandekker en gaf diep op Thomas. Thomas kwam tot een schot, maar die ging rakeloos langs. In deze fase zetten Zundert weer aan. Ditmaal over rechts want het gevaar over links was uitgeschakeld. Maar daar stond Mees die ook alles onder controle had. Mees speelde over op Raf die opgeschoven was naar het middenveld. Raf speelde Vince aan die begon aan zijn rush. Net voordat hij zich vast liep speelde hij slim door op Jaro, waarna Zundert zich genoodzaakt zag er een corner van te maken. Onze specialist Chiel zetten aan en krulde mooi voor. Maar ook deze bal wist de verdediging van Zundert slim weg te koppen. Kort daarna was het rust, 1-0 achterstand. Het ging gelijk op maar er was nog niets aan de hand.

De tweede helft begonnen Joep, Sem en Jurre op het middenveld. En zij waren vanaf de start tweede helft heer en meeste op het middenveld. Joep veroverde iedere bal en won alle duels. De trainer van Zundert werd er radeloos van aan de kant. Joep combineerde slim met Jurre en Sem de ene naar de ander driehoekje eruit en liet slim Dirk vertrekken die op linksbuiten stond de tweede helft. Dirk zat er goed in en wist zich telkens te ontdoen van zijn directe tegenstander. Maar dan kwam je weer die laatste man tegen.

Dit was eigenlijk het spelbeeld van de gehele tweede helft. Moerse Boys was de bovenliggende partij, won alle duels en zetten Zundert geheel vast op de eigen helft. Echter de bal wilde door de ijzersterke verdediging van Zundert er maar niet in. En zoals zo vaak ga je dan tegen het einde meer risico nemen. Een extra mannetje mee naar voren, om iets te forceren. En geheel tegen het spelbeeld in krijg je er dan zelf een rond je oren, eindstand 2-0.

Maar in tegenstelling tot de vorige wedstrijd, waarin we duidelijk de mindere ploeg waren, waren we vandaag zeker de bovenliggende. En is de uitslag, 2-0 voor Zundert, toch een vertekend beeld. Zundert is 2x voor de goal van Jorg gekomen, moet ze dan ook wel weer nageven dat Zundert zeer effectief is geweest. Moerse Boys verliet het veld met opgeheven hoofd, omdat ze ergens toch de betere ploeg waren. En ze mogen trots zijn op het getoonde spel en in hoe het team is gegroeid. Je koop er niets voor, nou ja niets. Weer een hele wijze les nemen we mee voor de volgende wedstrijden!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp