JO13-01 Drieluik naar het kampioenschap.

U bevindt zich hier:
/ JO13-01 Drieluik naar het kampioenschap.

JO13-01 Drieluik naar het kampioenschap.

9/02/2022, Unitas JO13-2 – Moerse Boys JO13-1

Na de overwinning op Baronie stond er vandaag een inhaalwedstrijd op het programma. Doordeweeks op woensdagavond, dus hier kon de verslaggever helaas niet bij aanwezig zijn. Echter is er uit genoeg bronnen te putten om hier toch een beknopt verslag van te doen, mijn dank daarvoor! Omdat het team nog geteisterd was met diverse corona gevallen, speelde onze invalspeler Tycho Vriends mee. Moerse boys ging voorspoedig en dominant van start en hierdoor was Unitas een beetje verrast. Tycho combineerde door het centrum met Jonathan en Joep en brak door tot in de 16m. Hier legde Tycho slim terug op Tijs die vol kon uithalen vanaf rand strafschopgebied. Een hoge bal die snoeihard in de kruising belande, 0-1 de Moer op voorsprong!

Nog geen 5 min later kwam Jonathan door een slimme opbouw over links via Chiel in dezelfde positie en plaatsten de bal subtiel in de verre hoek, 0-2. De Moer zetten door met Tycho als architect op het middenveld bracht Jonathan weer in scoringspositie. Die probeerde nu ook eens de hoge bal en ook die belande achter de keeper van Unitas die niet wisten wat ze overkwam. Die schiet oefeningen afgelopen maandag hebben toch nut gehad moet manager Rob gedacht hebben. Hierna herpakte Unitas zich en ging druk zetten en vanuit een corner werd er gescoord door de thuisploeg, 1-3. En net voor rust scoorde ze nog een keer, 2-3. Moerse Boys in de verdrukking en het rust signaal kwam niet een seconde te laat. We hadden een overmachtig Moerse Boys gezien in de eerste helft, maar ook een Moerse Boys dat tegen het einde van de tweede helft het bijna weggaf. Hoe zou manager Rob dit gaan oppakken? Moerse Boys speelde de tweede helft vooral voor behoud. Met als uitblinkers de achter hoede Stef, Jaro, Mees en de sluitpost Jorg. Die duidelijk geen doelpunt tegen meer dulden en de verdediging zo wist te coachen dat alles dicht bleef. Er was een duidelijke klik tussen Mees en Jorg die er constant voetballend uitkwamen. En voorin bleef men jagen en tegen het einde zetten Tycho nog eens aan en wist na een mooie solo uit te halen en de wedstrijd te beslissen in 4-2.

 

12/02/2022, Moerse Boys JO13-1 – UVV MO13-1

Nog geen 2 dagen na de zwaarbevochte overwinning tegen Unitas stond vandaag de thuiswedstrijd tegen UVV op het programma. Omdat er nog steeds corona gevallen waren, mocht invaller Tycho weer meedoen. We hadden dit seizoen al eens gespeeld tegen de dames uit Ulvenhout. We hadden toen gewonnen, maar hadden het ook zwaar gehad. Echter de mannen begonnen zelfverzekerd aan de wedstrijd. Het ging wat op en neer tot Jorg vanuit een achterbal Mees aanspeelde. Mees speelde door naar Tijs die met een vlijmscherpe pass dwars door het midden Dirk wist te benaderen. Dirk wist vervolgens heel koelbloedig af te maken. De Moer vroeg op voorsprong 1-0. UVV zetten hierna aan over links, maar daar stuitte ze op misschien wel de man van de wedstrijd, Chiel. Daar was vandaag niet door te komen en hij stond toch tegenover hun sterspeler met nummer 10. Alle ballen waren voor Chiel die vervolgens met een vlijmscherpe pass Jonathan wist te bereiken. Die gaf voor op Dirk die maar net misten. Wat hierna volgde waren 4 a 5 100% kansen van Moerse Boys waarvan er zeker een in had gemoeten, maar wat niet gebeurde waardoor Moerse Boys het zichzelf onnodig moeilijk deed maken. Met voorsprong, maar toch wat teleurgesteld over de maar 1-0 voorsprong, gingen we de rust in. Na de rust zetten de dirigent op het middenveld Tycho de lijnen weer uit. Tikte terug naar Tijs die rustig begon op te bouwen via Sem over rechts die vervolgens de al vertrokken Jens wegstuurde. Jens wist zijn verdediger uit te spelen en gaf terug op Tycho die subtiel wist uit te halen, 2-0. Dit gaf voor een korte periode rust. Maar die was maar voor korte duur, omdat kort achterelkaar Tycho met een spier scheurtje en Tijs met een verdraaide knie uitvielen. Moerse Boys was hierdoor toch even de weg kwijt en UVV wist te scoren, 1-2. De dames ruikte bloed en gingen vol voor de gelijkmaker. Maar de verdediging met Mees als laatste man en Chiel centraal hield stand. UVV kwam er bijna niet meer doorheen. 2x wel, maar daar stond Jorg die met 3 fantastische reddingen de overwinning wist binnen te halen. Wat hebben we toch een top keeper!

19/02/2022, Jeka JO13-4 – Moerse Boys JO13-1

Vandaag stond de laatste wedstrijd van dit drieluik op het programma en wel tegen de angstgegner Jeka. Al drie keer speelde Moerse Boys beter, maar wist wel met ruime cijfers van dit elftal te verliezen. En vandaag stond het kampioenschap op het spel. Manager Rob was hiervoor al een week eerder bij een wedstrijd van Jeka gaan polsen hoe we deze tegenstander het beste konden bestrijden. Er was een sleutel rol weggelegd voor Stef, die hun hele sterke spits moest uitschakelen. Verder was Joep weer fit die vooral met korte combinaties erdoorheen moest komen. En dat lukte ook met zeer mooi combinatie voetbal. Joep was heer en meester op het middenveld en combineerde er lustig op los met Vince en Sem aan zijn zij. Vince wist door te breken en Jurre foutloos aan te spelen die heel koelbloedig en wonderschoon wist af te maken. Iedereen was aan het nagenieten van de schitterende aanval en doelpunt, zo mooi dat de grensrechter er een stokje voor steekte en zijn vlag omhoog deed, onbegrijpelijk. Maar de verder uitstekend fluitende scheidsrechter van Jeka kon niets anders doen dan de goal afkeuren. Moer zetten hierna weer kort druk op de bal en Stef had zijn Jeka’s enigste gevaar in zijn broekzak. Het eens zo onverslaanbare Jeka had niets meer in te brengen. Chiel wist met een dieptepass Dirk in stelling te brengen over links. Maar de wakker geschudde laatste man van Jeka wist nu te redden. Veel beter spelen, maar toch met 0-0 de rust in.

Een rust overigens zonder ranja, erg ongastvrij van Jeka.

Na rust zetten de Moer weer aan. Vooral door het harde werken van Vince en Sem op het middenveld bleven we de bovenliggende partij. Jorg heeft de gehele wedstrijd niet hoeven redden. Wat hij wel heel goed deed was mee opbouwen en daardoor achter de rust bewaren samen met Raf en Mees. Stef ging ook mee de aanval in en speelde spits Thomas aan. Thomas haalde uit, maar de bal spatte uiteen op de paal, dan zit ook nog alles tegen. Jeka ging in de laatste fase fysieker spelen en daar hadden onze manen moeite mee. Alles is geoorloofd in de oorlog zullen we maar zeggen. Chiel viel uit na een tackle, ze gingen op Jonathan zijn teen staan die daarna niet meer verder kon, Jens werd bruut onderuitgehaald en Joep kreeg een knie in zijn gezicht. Maar na het laatste fluitsignaal was alle pijn vergeten, want de mannen wisten.

Moerse Boys JO13-1 was KAMPIOEN!!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp