JO13-01 Boekt mooie overwinning tegen UVV.

U bevindt zich hier:
/ JO13-01 Boekt mooie overwinning tegen UVV.

JO13-01 Boekt mooie overwinning tegen UVV.

11/12/2021, Moerse Boys JO13-1 – UVV MO13-1

Na het verlies tegen Zundert en JEKA moest er gewonnen worden tegen de dames van UVV. Het bestuur had afgelopen week meermaals, als er om gevraagd werd, zijn volste vertrouwen uitgesproken in de technische staf. Maar dan weet je eigenlijk al wel hoe laat het is! Nu was het spel tegen Zundert nog geweldig en waren de Moerse Boys over de gehele wedstrijd beschouwd de bovenliggende partij, maar werd er toch zeer ongelukkig verloren met 0-2. Tegen Jeka werd ook nipt verloren met 2-3. Thomas en Jonathan wisten nog wel heel fraai te scoren. Jonathan door met een wonderschoon afstandsschot, die via de binnenkant paal, achter de keeper van Jeka krulde. Echter was het getoonde spel tegen Jeka niet denderend, dus moest er iets gebeuren. Er werd moeizaam gescoord en daarom werd er veel getraind op het aansluiten van de spitsten en middenveld bij de aanval. En in het doorschuiven van een centrale verdediger tijdens de aanval. Dit moest meer doelpunten opleveren.

Tijdens de voorbespreking gaf trainer Rob nog wat handige tips over “damesvoetbal”. Vooral hoogdruk zetten, jagen tijdens het aannamen van de bal en korte/snelle combinaties was de boodschap! UVV mocht aftrappen en de Moer zetten direct de druk. Door slim doorjagen van Jaro wist Chiel de bal te veroveren. Die passte door naar Thomas die direct door combineerde naar Jaro. De verdediging van UVV moest noodgedwongen uitspelen. Na de ingooi wisten de dames te onderscheppen. UVV zetten een aanval op over rechts. En de dames waren fysiek en konden toch wel aardig voetballen. Zij wisten hun linksvoor aangespeeld te krijgen maar Stef wist te onderscheppen. Beheerst speelde hij breed Mees aan die met de opbouw over links begon. Mees liet met een vlijmscherpe pass Dirk vertrekken. Na een mooie dribbel wist Dirk Thomas aan te spelen. Echter de uitkomende keeper van UVV wist net te redden. De keeper van UVV trapte uit maar deze werd door onze stofzuiger op het middenveld Joep direct onderschept. Joep wist een combinatie mooi op te zetten met Jonathan op links. Jonathan wist zijn tegenstander slim uit te kappen paste de bal naar Thomas. Die had echter 3 verdedigers in zijn rug en gaf slim breed op Dirk die helemaal vrij stond op de 16m. Dirk nam aan en haalde uit, maar helaas deze ging net mis.

De gehele eerste helft was De Moer heer en meester en wist UVV geheel vast te zetten op hun eigen helft. Maar door goed verdedigen van UVV wisten we maar niet te scoren. Tot de 28ste min Jonathan, door het goed opjagen van Joep, de bal wist te onderscheppen. Jonathan kapte zijn tegenstander uit en gaf slim terug op Tijs. Die als een klassieke Libero door de linies wist te breken en Dirk aanspeelde met een buitenkant voetje. Dirk kwam door deze pass weer alleen 1 op 1 voor de kieper, miste nu niet en maakte koelbloedig af, 1-0. Hierna ging UVV meer risico nemen waardoor er meer ruimte kwam. De tweede aanval werd opgezet Mees wist de bal op links te onderscheppen en passte de bal direct naar Chiel. Die wist op een Zidane achtige draaibeweging zijn tegenspeler in het bos te sturen en passte door naar Jaro. Die plukte de bal uit de lucht en zetten een driehoekje in met Dirk op de 16m. Dirk snapte hem en paste gelijk door in de loop door op Jaro. Die achter zijn tegenstander vandaan liep en wonderschoon de bal met de punt van zijn schoen wist te scoren, 2-0! De mooiste actie van de wedstrijd en deze reporter overdrijft niet. Kijkt hem zelf maar eens terug op VoetbalTV start 30ste min.

Maar om onbegrijpelijke redenen ging de vlag omhoog voor buitenspel en de verder uitstekende fluitende scheidrechter kon niets anders dan meegaan en de goal afkeuren. Alleen oordeel zelf maar eens als je de actie terugkijkt, echt zonde van zo een mooie actie. Door dit onrecht waren de Moerse Boys even van de leg. De verdediging ging iets te ver van hun man staan en door een mooie dieptepass van UVV was de linker aanvaller weg. De verdediging van Moerse Boys in de achtervolging. Maar ze was niet meer in te halen en maakte ook nog eens vlijmscherp af, onhoudbaar voor onze kieper, 1-1. En direct daarna werd er afgefloten voor rust.

UVV ging er de tweede helft sterker in. Dat kwam vooral door de nummer 10 die ingebracht werd in de tweede helft die echt heel heel goed kon voetballen. Kort na de aftrap wist ze zich te ontdoen van haar tegenstander. En na een dribbel langs de lijn,  rush naar het strafschopgebied en slim naar binnen kappen heel mooi wist af te maken op goal, 1-2 het zal toch niet! Maar dezelfde geweldige UVV vlagger zag in deze actie dat de bal over de zijlijn was gegaan tijdens de dribbel, gelukkig maar ook gerechtigheid. De Moer was gewaarschuwd en voerde de verdediging op. Hierna kwam de nummer 10 er niet meer aan te pas. De tweede helft was het wel meer een wedstrijd en het ging aardig op en neer. De Moer had een paar mooie acties via Jens op rechts en Sem over links. Sem wist een keer verwoestend uit te halen op goal, maar ging jammer genoeg net over. In deze fase wist ook UVV een paar keer knap uit te breken met lange ballen, maar ook vooral omdat we net te ver voor onze man stonden te verdedigen op de helft van UVV. Echter onze rots in de branding, kieper Jorg, wist in de tweede helft met een paar zeer spectaculaire reddingen zijn doel schoon te houden. Jurre wist ook een van deze langen ballen van UVV te onderscheppen. Jurre speelde Raf aan die direct de omschakel maakte naar de aanval. Raf passte naar Vince, die weg kapte van de befaamde nummer 10 van UVV en starten aan zijn rush. Met een vlijmscherpe pass speelde Vince Thomas aan die verwoestend uit haalde “voor zijn tiende dit seizoen” vol in de kruising 2-1. De overwinning was binnen!

Moerse Boys JO13-1 heeft deze wedstijd veerkracht getoond en ook als het even niet mee zit door te gaan. Maar de verdediging moet er ook op letten om niet hun man te ver achter zich te laten! Ze zijn de terechte winnaar en kunnen zich op gaan maken voor de seizoen afsluiter, de kraker tegen Groen Wit!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp