JO10-1 wint vierde kwart

U bevindt zich hier:
/ JO10-1 wint vierde kwart

De verwachtingen van de buitenwereld waren hoog na de spectaculaire comeback in de eerste wedstrijd. Het publiek was, mede door het zonnetje, in grote getale aanwezig voor de eerste thuiswedstrijd. Leuk die aandacht, maar konden onze jonge talenten zo vroeg in het seizoen al omgaan met de extra druk die dat mee zou brengen?

Onze selectie was compleet. Harde keuzes moesten worden gemaakt. Het eerste fluitsignaal van, de achteraf gezien uitstekend leidende,  arbiter Jochems was daar. Het was het startsein van een waar voetbalspektakel. De bezoekers, SJO de Markiezaten, hadden dezelfde intentie als Moerse Boys en trokken ook vol ten strijde. Even leek het een schaakspel te worden tot er een kleine verslapping in de concentratie bij Moerse Boys te zien was. SJO profiteerde direct en kwam op voorsprong. Dit was niet de gewenste start.

Moerse Boys moest in de achtervolging en legde meer risico in het spel. Daarmee werden er ook ruimtes weggegeven. De tegenstander benutte regelmatig de omschakeling goed en kon daarmee gevaarlijk uitbreken. Ook Moerse Boys kon gevaar stichten. Zo waren er kansen over en weer te noteren. Voor de supporters was het moeilijk te volgen wat de precieze tussenstand was, want het daarvoor nodige scorebord was niet te zien. Wel waren ze getuige van hoe debutant Mick ook het doel wist te treffen en daarmee zijn beloofde bonus in energiedrank na de wedstrijd op kon halen. In de rust keken we tegen een kleine achterstand aan.

Uit de vorige wedstrijd wisten we dat die omgebogen kon worden. Wat ook nog wel in het achterhoofd zat, was dat toen het derde kwart moeizaam verliep. Helaas kwamen we ook nu slecht de rust uit. Mogelijk dat het verkeerde rekje met ranja bij de tegenstander is terecht gekomen. Die hadden volop energie en sloegen een gat wat moeilijk te dichten leek. Ze hadden al 12 keer doel getroffen na het derde kwart. Moerse Boys aanzienlijk minder. Hoeveel minder was niet precies bekend, want ja, het scorebord…

De opdracht voor het laatste kwart: we moesten zelf geen tegendoelpunten meer incasseren en ook heel veel doelpunten scoren om de drie punten nog te kunnen behalen. Van die twee opdrachten is de eerste gelukt. Het doel bleef schoon. Met hulp van de overige teamleden wist keeper Jop, zowel in de 1 tegen 1 als met fraaie zweefduiken,  telkens de bal te keren. Moerse Boys kwam als winnaar uit het laatste kwart. Het bleek helaas niet genoeg. De einduitslag 7-12 werd verstuurd naar de KNVB.

Natuurlijk zijn er volop positieve elementen te noteren:

  • Vanuit de underdogpositie kunnen we de volgende wedstrijd in.
  • We weten iedere wedstrijd volop te scoren.
  • De penaltyserie na afloop van de wedstrijd leek, hoewel er geen officiële telling werd bijgehouden, in het voordeel van Moerse Boys te zijn.
  • Volgende week spelen we weer uit (tegen BSC) en in uitwedstrijden hebben we alles nog gewonnen.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp