JO10-1 swingt!

U bevindt zich hier:
/ JO10-1 swingt!

Televisierechten zorgen voor de nodige opbrengsten voor onze vereniging. Keerzijde is wel dat je zomaar om 9:00 in de ochtend een wedstrijd moet spelen.

De mooie accommodatie van gastheer RSV te Rucphen verdiende het eigenlijk om publiek langs het veld te kunnen hebben. Ook al misten we de toeschouwers fysiek, we wisten dat ze aan de buis gekluisterd zouden zitten om de verrichtingen van ons team te kunnen volgen. We voelden de aanwezigheid en ook de verplichting om een wervelende voetbalshow op de mat te leggen.

De koppies stonden gespannen, de focus geheel op wat moest gebeuren. Eindelijk was het dan zover! Moerse Boys flitste uit de startblokken. Thijs had al snel de eerste goal op zijn naam staan. RSV zag een ontketend Moerse Boys aanval na aanval plaatsen. Er werd een opening op rechts gevonden bij Lynn en zij bediende Luay, hij twijfelde niet en joeg de bal in de hoek van het doel. RSV was overrompeld door de flitsende start.

Kort daarna was het Yehya die ook het net wist te vinden. Even later beet onze opponent van zich af, met een razendsnelle counter zorgden ze ervoor dat ze ook een treffer konden noteren.

In het tweede kwart kwamen we pas echt goed op stoom. Drie wonderschone doelpunten werden gescoord door Yehya, Thijs en Jop. De ene nog fraaier dan de andere, de winkelhaak werd regelmatig gevonden. Helaas kregen we er ook weer eentje tegen. De keeper van de tegenstander, wederom een topper en inmiddels opgepikt door N.A.C., had niet altijd een antwoord op de fraaie schoten. Het was Jop die zijn tweede treffer kon maken en Yehya had kort daarna zelfs zijn hattrick te pakken.

Tijdens de ranja telden we een stand van 2 doelpunten voor RSV en 8 voor Moerse Boys. Het advies van de leiding was dan ook: De drie punten moeten mee naar Klein Zundert! Dit mogen we niet meer weggeven! Volhouden girl and boys!

Leergierig als ze zijn, werd deze raad niet in de wind geslagen. Yehya swingde langs de Rucphense spelers alsof hij op de skipiste aan een slalom bezig was. Oog in oog met de keeper was er geen twijfel, zijn vierde lag in het netje. Uit een klutsbal kregen we nog wel een tegentreffer te verwerken. Het bracht onze helden niet uit balans. Joost en Ties strooiden met fraaie passes en zorgden ervoor dat de voorwaartsen aan het werk gezet werden. RSV wist een volgende samba-aanval enkel te stoppen door even aan de noodrem te trekken. Maar ook voor de vrije trap hebben we zo onze specialisten. Deze keer was het Thijs die bal de kruising in joeg, de keeper verbouwereerd op de doellijn kijkend en luisterend naar de “zoooeeeeffffff” die voorbij kwam.

In de slotfase kregen we een vierde goal tegen, het mocht de pret niet drukken.

De einduitslag van 4-10 stond op het scorebord. We wisten dat de ouders thuis juichend en dansend voor de t.v. zouden staan, meevierend op dit euforische moment. Het plan was geslaagd. Moerse Boys had een grote stap gemaakt deze week en bewezen dat het wel degelijk een doelpuntenmachine kan zijn.

Na de wedstrijd was er nog wel een klein probleem. Het is een goed gebruik dat spelers die een hattrick maken de wedstrijdbal mee naar huis krijgen. Deze keer waren het zowel Yehya als Thijs die recht hadden op de wedstrijdbal. Snel werd er nog een extra wedstrijdbal geregeld en konden we alsnog terug naar Klein Zundert met 2 wedstrijdballen onder het shirt en drie punten in de tas!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp