JO10-1 legt het af op doelsaldo

U bevindt zich hier:
/ JO10-1 legt het af op doelsaldo

Na de welverdiende rustperiode die volgde op het zinderende eerste deel van de competitie, mochten we zaterdag 6 november weer de wei in. Net als bij de eerste competitie wedstrijd kon de navigatie weer richting Prinsenbeek ingesteld worden.

Hadden we stilgezeten de afgelopen periode? Nee, natuurlijk niet! Er was gewoon keihard doorgetraind en ook op de transfermarkt is het technisch hart druk aan de slag gegaan. We waren dan ook heel trots dat we onze nieuwe aanwinst Luay deze wedstrijd konden presenteren aan het publiek.

En wat een debuut was het! Hoewel we al snel tegen een achterstand aan keken, wist Luay zijn eerste goal in het oranje-wit te maken. Scoren bij je debuut, dat schept hoge verwachtingen!

Ook Beek Vooruit had niet stilgezeten. Ze bleken een compleet nieuw team te hebben en ook de technische staf was compleet anders dan de eerste wedstrijd. Dit was niet te voorzien. Alle informatie die we hadden over de tegenstander kon de prullenbak in. We moesten terugvallen op onze basisprincipes: Via combinatievoetbal de vrije speler zien te vinden om zo tot doelpogingen te komen. En dat lukte ook!

Wat het technisch kader was vergeten te vermelden: We hadden ook moeten voorkomen dat we tegengoals kregen. En, oh ja, die doelpogingen hadden omgezet moeten worden in doelpunten…

Zo kwam het dat we snel achterstonden en het ook even duurde voordat we zelf konden scoren. Naast onze debutant was het ook Yehya die het doel wist te treffen. Scoren viel niet mee, want Beek Vooruit had een topper in de goal weten te strikken. Het scheen dat hij de genen had van een oud-keeper van Feyenoord. Alhoewel de leiding van onze opponent er oppervlakkig over bleef, dachten we de reflexen erin te zien van Ed de Goeij, ook bekend als Ed Konijn.

Al met al bleken we met de rust tegen een redelijke achterstand aan te kijken. In het derde kwart konden we na een fraaie combinatie Joost vrij voor de goal zetten. Zijn beheerste afronding bracht ons doelpuntenaantal op 3. Helaas bleef de tegenstander ook uitbreken en met regelmaat scoren. Na het derde kwart waren we redelijk somber gestemd, want een achterstand van 11 tegen 3 ombuigen leek toch echt een onmogelijke opgave, zelfs voor onze comeback-kids. Met een nieuw doel gingen we het laatste kwart in. Als we de wedstrijd niet meer konden winnen, dan maar het laatste kwart!

De fonkeling was weer te zien in de ogen van onze spelers. Natuurlijk! Gewoon weer 0 tegen 0, een nieuwe wedstrijd! Met fris fanatisme starten we het laatste kwart. Het lukte! Yehya had zijn swing weer te pakken en brak 2 keer door op rechts. De acties waren fraai en de afronding koel. Moerse Boys kwam zo met 0 tegen 2 voor, de verdediging en keeper gaven niks meer weg en zo werd de nieuwe wedstrijd met 0 tegen 2 gewonnen door Moerse Boys.

Beek Vooruit pleitte nog wel voor een einduitslag van 11 tegen 5, maar als je het ons vraagt hebben we de eerste wedstrijd met 11 tegen 3 verloren en de tweede met 0 tegen 2 gewonnen. Dus over de gehele twee wedstrijden was het gelijkspel verdient, waarbij Beek Vooruit misschien een licht voordeel had op doelsaldo. Met dit resultaat kunnen we met vertrouwen richting de volgende wedstrijd.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp