JO10-1 : Comeback kids!

U bevindt zich hier:
/ JO10-1 : Comeback kids!

De KNVB had de wedstrijd tegen Groen Wit ingepland. Met een complete en fitte groep konden we afreizen naar Breda. Deze zaterdag bleken er 2 sporten op het programma. Naast de gebruikelijke voetbalwedstrijd was het een sport op zich om een parkeerplaats te kunnen vinden. Na de voettocht richting het sportpark waren we netjes op tijd. We bleken nog een kwartiertje extra ruimte te hebben, omdat de wedstrijd iets later zou starten.

Om 10 uur klonk daar het fluitje en barstte het spektakel los. Onze spelers hadden de instructies van de begeleiding tot zich genomen. Het leek te kloppen, Moerse Boys speelde met veel druk naar voren en zocht daar naar de kansen die dan weer tot doelpunten moesten leiden.

Toch bleek er kleine tekortkoming in de analyse van onze leiders te zitten. Groen Wit had op de rechtsvoor een grote, sterke en ook nog snelle speler opgesteld. Ook bleek hij een hard en gericht schot te bezitten. Waarom kenden we die speler niet? Groen Wit maakte gretig gebruik van dit wapen. Een onderschepping van Groen Wit, een snelle counter over rechts en daar keek Moerse Boys tegen een achterstand aan.

Onze Oranje-Witten bleven trouw aan de tactiek die het technisch kader had uitgedacht. Via combinatievoetbal werd gezocht naar de vrije speler die dan op zoek zou kunnen naar het doelpunt. Iedere onderschepte mindere pass van ons werd door de Groen-Witten snel naar voren gespeeld. De counter-tactiek bleek zeer effectief. Natuurlijk deed ook Moerse Boys wat terug. Via fraaie combinaties werden er ook tal van doelpunten gescoord. In de rust bleek dat de tactiek van GroenWit het meeste rendement had. De scheidsrechter liet tijdens de ranja vallen dat Moerse Boys weliswaar 6 doelpunten had, maar Groen Wit had er inmiddels al 8. De tweede helft moest er iets gebeuren. De coaches rekenden het snel uit. Doorgaan met hetzelfde plan zou voor Moerse Boys 2 keer 6, dus 12 doelpunten opleveren, maar Groen Wit zou dan op 2 keer 8 en dus 16 doelpunten uitkomen. Er moest iets gebeuren, het kon niet anders! De grote, sterke rechtsvoor moest uitgeschakeld worden. We keken in onze groep en toen brandde opeens het licht: Een grote, sterke speler hadden we ook in onze selectie. Thijs kreeg de opdracht de doelpuntenmachine onschadelijk te maken. De anderen moesten door met wat ze al deden: Druk zetten, combineren en scoren!

Moerse Boys had het eerste kwart van de tweede helft nodig om het nieuwe systeem zich eigen te maken. Het rendement kwam pas in het laatste kwart. Moerse Boys keek met de 12-9 achterstand tegen een verschil van 3 doelpunten aan. Vol overtuiging gingen onze helden aan de slag om die achterstand weg te poetsen. Aan de leiders van Groen Wit was te horen dat het plan werkte. “Jongens, feller! Straks komen ze nog terug!” en “Kom op nou jongens! Jongens! Sjonge… Jongens zo geven we het nog weg. Willen we dan verliezen? Nee toch, kom op dan, alles geven!”. De onmacht was te horen bij de leiders van onze tegenstanders. Moerse Boys was los. In de korte tijd werd de achterstand kleiner, de 12 tegen 12 kwam nog op het scorebord. Moerse Boys rook de overwinning, maar in de slotfase ontbrak het beetje geluk dat daar nog voor nodig was. De uitstekend leidende scheidsrechter vond het wel genoeg. Het gelijkspel was verdiend. Ongeloof bij het publiek was te horen: de come-back van Moerse Boys, ze waren toeschouwer geweest van dit memorabele moment.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp