JO10-1 al begonnen aan de winterslaap

U bevindt zich hier:
/ JO10-1 al begonnen aan de winterslaap

“Met de kennis van nu hadden we het heel anders gedaan.”

Het is een zin die we steeds vaker horen. Deze keer bleek deze zin ook goed door ons te gebruiken.

Het is inmiddels zaterdagmiddag, de wedstrijd is gespeeld. Het resultaat laat zich raden.

Hoe het allemaal begon op de zaterdagochtend:
De wekker gaf al op tijd aan dat opstaan nodig was. De belangrijke wedstrijd uit naar “Ut Heike” tegen Rood Wit stond op de planning. Tijdens het bukken om de schoenen aan te doen was een scheur te horen. Na een andere spijkerbroek aan gedaan te hebben, naar buiten gestapt om de kofferbak van de auto te openen. Gaat die niet open? Huh? Oh… het heeft gevroren. Met de kennis van nu had dat het moment kunnen zijn waarop de beslissing genomen had kunnen worden: We gaan vandaag niet voetballen, het heeft geen zin, dit is zo’n dag, laten we lekker terug in bed kruipen.

Maar de kennis van nu was er op dat moment nog niet, dus nadat de kofferbak open gewrikt was en de ruiten waren ontdooid en het ietwat warmer in de auto was geworden, gingen we toch monter richting Willebrord.

Daar aangekomen liepen we rechts de accommodatie op richting de kleedlokalen. We moesten echter naar de andere lokalen, ergens links achter het hoofdveld. Ook dit was weer een hint, die we op dat moment niet op wisten te pikken. Nadat onze keeper het groene en de anderen het oranje shirt aan hadden getrokken konden we aan de warming-up beginnen. De tactiek werd doorgenomen, we dachten er klaar voor te zijn.

Daar was de aftrap gevolgd door een snelle achterstand. De motiverende woorden werden vanaf de zijlijn geroepen: “Koppies omhoog, nu wij!”. Even werd ons hoop geboden toen Luay de gelijkmaker kon produceren. Rood Wit drukte die hoop vrijwel gelijk de kop weer in en scoorde 2 keer kort achter elkaar. Het was Jop die daarna nog wel de tweede voor Moerse Boys wist te maken. Het spelbeeld was duidelijk. Rood Wit was feller. En een flink stuk feller. Nog voor de rust verhoogden ze hun doelpuntenaantal naar 6.

Bij de ranja kwam de vraag of iedereen wel wakker was, want zo zag het er niet uit. Het moest niet 1 tandje feller, maar wel 10. De tweede helft was feller, maar de 10 tandjes werden niet gehaald. Het was Rood Wit die als eerste weer het net wist te vinden. Toen deed Moerse Boys iets terug. Lynn scoorde op aangeven van Jop en even later scoorde Jop op aangeven van Lynn. Zou het dan toch?

Het sprankje hoop vervloog nadat Rood Wit weer 2 keer doel wist te treffen. Jop maakte zijn derde en vierde, maar de klok liep door. Het slotakkoord was voor de jongens en meiden uit Willebrord. Met nog drie treffers erbij kwam de uitslag op 12-6.

Het kan helaas niet iedere week feest zijn. Met de kennis van nu…ach. Maar we zijn wel lekker buiten bezig geweest. Dat dan weer wel.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp