JMO11-2 : Streekderby

U bevindt zich hier:
/ JMO11-2 : Streekderby

De laatste wedstrijd van de laatste fase was een zogenaamde streekderby. Op sportpark Akkermolen mocht er in alle vroegte afgetrapt worden tegen Wernhout.

Voor degenen die zich afvragen waar de term “streekderby” vandaan komt, we zijn er op een confronterende wijze achter gekomen. We nemen u mee in wat voorafging.

Zoals de trouwe supporters van ons sterrenteam in opbouw hebben kunnen zien, is dat we iedere week reuzenstappen vooruit zijn gegaan. Tel daarbij op dat een aantal spelers richting de topvorm onderweg waren. Vorige week was het nog Tiesssss die met een fraaie goal zijn klasse liet zien.

Grote vraag voor de zaterdag was of hij die lijn opwaarts door kon trekken tegen Wernhout.

Het antwoord: Nee, dat is niet gelukt.

Hoe dat kan? Ik hoor het u zich afvragen. Dit kwam omdat we hem niet op konden stellen. Tiessss werd geconfronteerd met andere verplichtingen. Als kinderburgemeester moest hij acte de préséance geven bij de kinderconferentie voor de gemeente Zundert. Moest die kinderconferentie dan op zaterdagochtend tijdens de derby, zult u zich afvragen. Kon dat niet op woensdagmiddag of ieder ander moment?

Waarom dan toch zaterdagochtend? Het antwoord: Er is Moerse Boys een “streek” geleverd.

Een foto zegt meer dan woorden en in dit geval boekdelen. We troffen deze foto aan op facebook:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=552690230194014&set=pcb.552691863527184

Wernhout in het groot geschreven op het tapijt, twee wethouders woonachtig in Wernhout met een grote glimlach op het gezicht, bij het zien van de foto viel het allemaal op zijn plek. Dan is het woord “streekderby” opeens duidelijk. Er is een streek geflikt. Onze man in vorm was vakkundig onschadelijk gemaakt. Dan moet de wedstrijd nog beginnen en dan sta je al met 0 tegen 11 achter.

Dus ja het viel niet mee. Om toch een Ties op rechtshalf te hebben mocht Tiesjjjjj daar zijn kunsten laten zien. En dat deed hij met verve. Een fraaie actie mondde uit in een schot dat rakelings naast ging. Moerse Boys streed voor wat het waard was. Een uitstekende keepende Nick wist de Wernhoutse aanvallen onschadelijk te maken. Roan, Bjorn en Raf speelden uiterst solide en brachten regelmatig onze voorwaartsen in stelling. Onze helden en heldinnen waren dan ook vaak richting het vijandelijke doel onderweg. Een hard werkende Xam stichtte voor gevaar door telkens goed bij te sluiten. Niene en Flip die vanuit hun vrije rol acties lieten zien en Luay en Lynn die voorin ten strijde trokken en opdoken voor de goalie uit Wernhout. Het leverde kansen op, maar helaas geen doelpunten. In de wandelgangen hoorden we ook nog dat een aantal spelers van onze opponent vorig jaar nog in de eerste klasse hebben gevoetbald. Dus we kunnen met recht zeggen dat we het eigenlijk heel goed deden. Aangezien we al met 0 tegen 11 achterstonden en zelf niet konden scoren, kon die einduitslag ingevuld worden bij de laatste wedstrijd van de eerste fase.

Op naar de tweede fase van het seizoen. De jongens en meiden hebben hard gewerkt en veel geleerd. Met vertrouwen kijken we vooruit. Een nieuwe indeling, nieuwe kansen en hopelijk alleen nog maar gewone derby’s.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp