JMO11-2: De winterse transferperiode

U bevindt zich hier:
/ JMO11-2: De winterse transferperiode

Dan ben je net lekker op stoom met het team. De automatismen ingeslepen, de spelers die helemaal op elkaar zijn ingespeeld en dan is daar de winterstop. Een beetje rust tijdens de feestdagen is natuurlijk meer dan welkom. De winterse transferperiode is dat niet. Andere teams die niet lekker draaien gaan op zoek naar versterkingen en komen dan als vanzelf terecht bij Moerse Boys.

Er word aan de spelers getrokken, ze krijgen gouden bergen beloofd en dan zie je toch de twijfel, wel of geen transfer.

Voor de thuiswedstrijd tegen Unitas zorgde het ervoor dat we te maken hadden met wat afmeldingen. Natuurlijk kijken we zelf ook altijd rond voor versterkingen en zo hadden we Jop van de JO11-1 op proef en daarmee precies voldoende spelers op het veld staan.

Moerse Boys kwam goed uit de startblokken. Xam, die we voor langere periode hebben vastliggen, had de volledige focus, startte een mooie rush over links en plaatste de bal fraai achter de keeper van Unitas. De voorsprong was een feit.

Helaas konden we die niet lang vasthouden. Uit een counter werd de gelijkmaker gescoord. Tot overmaat van ramp keken we even later tegen een 1-2 achterstand aan. Het was Jop die daar weer snel op reageerde door de gelijkmaker namens Moerse Boys te produceren. De druk van onze helden in oranje nam toe, maar als je vol in de aanval gaat dan moet je ook waakzaam zijn voor een counter. Dat was net het stukje wat ontbrak en zo keken we in de rust tegen een 2-3 achterstand aan.

Vol goede moed begonnen we aan de tweede helft, maar vrijwel gelijk was daar de nieuwe domper. Unitas gooide de wedstrijd in het slot en sloot de gelederen. Moerse Boys moest risico nemen, maar de tegenstander profiteerde van de geboden ruimte. De energie verdween bij onze jongens en meiden. We moesten daarom genoegen nemen met een 2-7 nederlaag.

Volgende week is de transferperiode weer voorbij. We zijn ervan overtuigd dat onze verstandige spelers toch met het hart zullen kiezen en bij de Moer zullen blijven en dat we de groep weer compleet hebben. Hopelijk bezwijkt het bestuur niet onder de druk van de supporters en media en mogen wij als technische staf ook verder bouwen aan dit team. We wachten af. Hopelijk tot volgende week.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp