JMO11-2 : De bus parkeren

U bevindt zich hier:
/ JMO11-2 : De bus parkeren

De tweede fase is onderweg. Het was vooraf moeilijk inschatten wat we konden verwachten van de nieuwe tegenstanders. Inmiddels hebben we drie wedstrijden gespeeld, thuis tegen DSE, uit tegen Made en thuis tegen Baronie. Het is ons nu duidelijk wat de intenties van onze opponenten zijn:

De bus parkeren!

De niet-voetbal-kenners zullen zich afvragen wat er dan gebeurd. Is er een bus? Word die dan ergens geparkeerd?

Het is niet letterlijk een bus, beste mensen, maar een metafoor. Een team gaat met alle spelers voor de eigen goal hangen, als ware er een bus voor het eigen doel staat. En ja, probeer dan maar eens te scoren.

Zoals jullie hebben kunnen lezen is de eerste wedstrijd tegen DSE verloren gegaan. Tegen Madese Boys was er kans op eerherstel. Met een uitgedunde selectie, aangevuld met Kai Jochems, ging de Moerse in de aanval en werden de Madese terug gedrukt. De Madese Boys hadden de bus vlak voor het doel gezet en dus was er nauwelijks ruimte om er doorheen te komen. Voor de Moerse Boys zijn deze situaties nieuw. In de eerste fase konden we zelf vanuit de omschakeling voetballen en nu moesten we een gaatje zien te vinden om te kunnen scoren. We wilden op zoek naar het doelpunt, gingen steeds meer in de aanval en daar gebeurde het. De restverdediging was niet meer optimaal en Madese Boys wist te profiteren. Tweemaal zelfs. In de tweede helft lukte het Moerse Boys dan toch om de aansluiting te vinden. Lynn kon een voorzet hard via de binnenkant van de paal tot een doelpunt promoveren. Kon het dan nog? Onze helden trokken vol ten strijde en gingen meer en meer risico’s nemen om tot de gelijkmaker te komen. Met een messcherpe counter was het onze tegenstander die de wedstrijd in het slot wist te gooien.

Thuis tegen Baronie was daar een nieuwe kans. De club in het groen, bekend van legendes als Rombouts, Gabriels en Stoutjesdijk, stond aan de aftrap op sportpark “De Akkermolen”.

Ook hier ging Moerse Boys weer vol in de aanval. Na een eerste kwart waren het onze spelers die de nodige kansen bij elkaar hadden gevoetbald. Xam was nog het meest dichtbij een openingstreffer, maar soms moet het ook even mee zitten. Zijn inzet verdween net voorlangs het vijandelijke doel. In het tweede kwart kwam Baronie op voorsprong. Onze oranje-hemden lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen en bleven hun taken uitvoeren. In de tweede helft werd de druk op Baronie nog wat extra opgevoerd. Uit de omschakeling probeerde onze tegenstander wat terug te doen, maar Nick wist de pogingen onschadelijk te maken. Vlak voor tijd kwam wederom de domper. Een schot ging via een been in een curve over onze goalie heen en belandde plots in onze goal. Nu moesten we al twee goals maken om gelijk te spelen. De fraaiste aanval van de ochtend vatte de wedstrijd goed samen, de finesse ontbrak, het geluk ook niet aan onze zijde. Het was Bjorn die opstormde over rechts en met een bekeken pass Lynn wist te vinden. Het geluid van leer op aluminium schalde over het veld. De uitkomst was een doeltrap. Soms hangt alles af van een bal binnen- of buitenkant paal. En natuurlijk, geluk moet je ook afdwingen.

Dat gaan we de volgende wedstrijd proberen te doen.  De resultaten laten wekelijks progressie zien. Met 4 tegen 2 verloren, met 3 tegen 1 verloren en met 2 tegen 0 verloren. We krijgen steeds minder tegengoals. Als we nu ook nog langs de bus kunnen, dan zal de eerste overwinning een feit worden. Zorg dat je erbij bent komende zaterdag. Er kunnen mooie dingen gebeuren!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp