JMO11-2 boekt progressie

U bevindt zich hier:
/ JMO11-2 boekt progressie

Er lagen grote opgaven klaar voor ons team in dit nieuwe seizoen.
Na lang formeren is er een combinatie van spelers en speelsters gevormd.
Na uitgebreid bestuderen van het spelersmateriaal kwamen we erachter dat we direct al aan de slag moesten met de naam. Moerse Boys had ons JO11-2 genoemd. We vergeven de fout, maar er zitten ook twee meiden in het team, dus de eerste opgave zat in een naamswijziging.

Voortaan heten we JMO11-2!

Ook had het bestuur van de Moerse Boys of de KNVB, dat is nog onduidelijk, besloten dat we voortaan maar op een half veld moesten spelen. Eerst zetten ze ons jaren op een kwart veld en nu dit. Ga er maar aan staan. En dan ook nog moesten we op zoek naar een compleet nieuw spelsysteem, want voortaan moesten er acht spelers in de opstelling. Het oude systeem kon in de prullenbak. Weg automatismen, we moesten helemaal weer opnieuw beginnen.

Het is dan ook geen verrassing dat de eerste wedstrijd de schwung er nog niet helemaal in zat bij onze jongens en meiden. Helaas hebben we de eerste wedstrijd tegen Zundert met 0-18 moeten weg geven. Groot voordeel was wel dat er voldoende aanknopingspunten en aandachtspunten waren waar we mee aan de slag konden.

Na een week hard trainen mochten we aantreden tegen Achtmaal. Die waren natuurlijk ver in het voordeel, want die zijn gewend om met acht maal een speler te spelen. Voor de wedstrijd werd het tactisch plan doorgenomen. Aan onze kids de taak om het te vertalen naar het veld.
Met ziel en zaligheid werd er aan de wedstrijd begonnen. Er werden fanatieke duels uitgevochten, mooie passes verstuurd en erg hard gewerkt. Met de rust keken we tegen een 0-4 achterstand aan, maar dat mocht de pret niet drukken. Het groepsgevoel was enorm goed en er was al zoveel vooruitgang te zien. We hadden slechts 4 goals tegen, dus positieve geluiden. Tevreden gezichten genietend van een beker ranja. Na de rust was er even een inkakmomentje in het derde kwart. Het laatste deel stond het team er echter weer. Na het laatste fluitsignaal bleek de einduitslag 0-12 te zijn.

Verloren, maar wel tevredenheid alom. Er was heel wat progressie geboekt op 1 weekje tijd. Wel even 6 tegendoelpunten minder dan de week ervoor.
Als we die trend doorzetten dan verliezen we volgende week nog met 6 tegen 0 en daarna spelen we gelijk, maar de week daarop… Dus zet zaterdag 15 oktober in de agenda en zorg dat je erbij bent!

We hebben het vele malen doorgerekend en zolang de curve niet flattened… En mocht er een foutje in onze berekening zitten of het toch niet helemaal lukken:

We hebben toevallig wel het allerleukste team en daarmee hebben we de hoofdprijs nu al in ons bezit!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp