Jeugdig en hard werkend Moerse Boys bedwingt Halsteren

U bevindt zich hier:
/ Jeugdig en hard werkend Moerse Boys bedwingt Halsteren

Moerse Boys heeft zaterdagavond een verdienstelijk punt overgehouden aan de streekderby tegen Halsteren. Met veel energie en werklust werd de ambitieuze opponent bedwongen, tot grote tevredenheid van het talrijk aanwezige publiek. Zij werden prima vermaakt en trakteerden de spelers op een luid applaus na het laatste fluitsignaal. Het werd 1-1.

Botsing van culturen
Moerse Boys – Halsteren is nog altijd een botsing tussen twee amateurvoetbalculturen. Halsteren is iedere zomer weer een duiventil waar spelers komen en gaan. Vrijwel allemaal jongens van buitenaf, die tegen een financiële vergoeding de ambities van de club proberen waar te maken. Bij Moerse Boys ieder jaar weinig verloop. Geen vergoedingen maar contributie betalende spelers. Voetballers die als team opereren en op die wijze tot grote hoogtes stijgen. De uitdaging om op het hoge niveau actief te blijven wordt wel steeds groter. Dit seizoen dient het vertrek van Pim Goossens (Achilles Veen), Sjoerd Broos en Jesse Mouws (beide gestopt) opgevangen te worden. Met nagenoeg alleen spelers uit eigen jeugd of eigen dorp, een uitzondering daar gelaten.


Ook zaterdag werd weer een aantal jongelingen uit de eigen jeugd voor de leeuwen gegooid. Bas Naalden bijvoorbeeld, die plots in de basis stond en zich uitstekend staande hield in het Vierde Divisie-geweld. En Ties Bastiaensen dan. Pas achttien jaar, maar wel een klein half uur als invaller in het hart van de defensie. Maar ook een speler als Hein Coremans, die al jaren tegen het eerste elftal aanschurkt en dit seizoen een volgende stap zal zetten. Hij kreeg vlak voor tijd de handen op elkaar toen hij dreigend gevaar voorkwam met een uitmuntende tackle. Het drietal voetbalt al vanaf kleins af aan in het oranje-wit. Mooi is het dan dat zulke jongens zich optrekken aan de gevestigde orde en zich allesbehalve laten ondersneeuwen. Dat gold overigens ook voor de nog altijd pas achttienjarige Dave Schoenmakers, die vol bravoure duels uitvocht met de fysieke verdedigers van Halsteren. Stuk voor stuk spelers die jeugdigheid koppelen aan onverzettelijkheid.

Onverzettelijkheid
Die onverzettelijkheid moet hoofdtrainer Jurgen Arnouts met voldoening hebben gadegeslagen vanaf de bank. Hij had zijn spelers op het hart gedrukt de opponent vanaf minuut één bovenop de huid te zitten. Die boodschap was niet aan dovemansoren gericht. Veel vuile meters, veel felle duels. Moerse Boys benutte alle wapens die het Klein-Zundertse wapenarsenaal rijk is. Halverwege zocht Moerse Boys zelfs met een 1-0-voorsprong de kleedkamers op. Bart werd gevloerd door de doelman, die nauwelijks protesteerde toen de arbiter naar de stip wees. Broertje Cas pegelde kiezelhard raak. Het was, zo rond het half uur, de eerste keer dat Moerse Boys zich echt in de gevarenzone meldde en direct was het raak. Een lesje effectiviteit dus. Halsteren was gevaarlijker, had meer de bal, maar het was absoluut niet zo dat het de kansen aaneen reeg. Moerse Boys had zijn zaakjes op orde. Bijna werd het zelfs 2-0, toen Marvin bijna de vrije trap van Lasse Schöne in Bernabeau perfect imiteerde. De Halsteren-goalie redde ternauwernood.


Waar de Moerse Boys-defensie vooral zijn handen vol aan had, waren de behendige buitenspelers van Halsteren. Achraf Chouiter is een regelrechte attractie op voetbalschoenen. Kappen, draaien, schijnbewegingen en zelfs voorzetten achter het standbeen langs. Af en toe wat gebaartjes richting het publiek. Voor neutrale toeschouwers een lust voor het oog, maar niet altijd even effectief. Hij kon Moerse Boys uiteindelijk weinig pijn doen. Dat deed verdediger Dennis Verheijen wel. De ijzersterke mandekker, geboren en getogen Zundertenaar, maakte vorig jaar de overstap van vv Zundert naar Halsteren, waar hij zich razendsnel onmisbaar maakte. Bijzonder knap. Met Jelle Voermans (roots bij VVR) vormde hij het hart van de Halsteren-defensie. Halfweg de tweede helft trok Verheijen de stand gelijk met een feilloze kopbal uit een hoekschop, 1-1.

Engeltje op de lat
Na de gelijkmaker drong Halsteren meer en meer aan. Gevaarlijk waren vooral de standaardsituaties. Eenmaal had Tom een engeltje op zijn lat, toen Halsteren vlak na de 1-1 flirtte met een voorsprong. Aan de overzijde miste een kunstige omhaal van Dave de juiste richting. Naarmate de wedstrijd vorderde, snakte Moerse Boys naar het einde. Vanwege de schemering, maar evengoed omdat de oranjehemden op het tandvlees liepen. Toch bleven de uitgespeelde kansen van Halsteren beperkt. Het overwicht was er weldegelijk, maar zelden hoefde doelman Tom echt wonderen te verrichten. Na anderhalf uur voetbal klonk het welverdiende applaus. Met het 1-1-gelijkspel werd de vechtlust beloond. Halsteren treurde bovenal.

“We hebben nu al meer punten dan vorig seizoen rond Carnaval”, werd na afloop meer dan eens grappend geroepen in de kantine. Hoe onwerkelijk het ook klinkt, het is wel waarheid als een koe. Na twaalf wedstrijden stond de teller toen op één schamel puntje. Een aantal dat nu dus na één speelronde al is geëvenaard. Moerse Boys kan tevreden terugkijken op de seizoensopener. Volgende week weer een zaterdag-wedstrijd, ditmaal in Utrecht. Daags voor Bloemencorso is daar Kampong de tegenstander. Tot dan!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek (Ties Bastiaensen) – Hein Coremans – Joris Goossens – Sietse Sebregts – Marvin de Beer – Bas Naalden – Rik Mol – Cas van den Broek – Daan van den Broek – Dave Schoenmakers (Damian van Oerle).

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp