Intense wedstrijd levert MO17 één punt op

U bevindt zich hier:
/ Intense wedstrijd levert MO17 één punt op

Nadat vrijdag storm Eunice door Nederland raasde, was het zaterdag de tijd voor Moerse Boys MO17 om flink uit te razen. De eerste driepunter van een week eerder smaakt naar meer en de Moer was dan ook voornemens om de goede vorm van de afgelopen weken door te zetten. Met echt vechtvoetbal maakt het leuke stappen voorwaarts en ook het plezier spat er van af. Dat moest deze zaterdag opnieuw weer tot uiting komen. ST HVV’24/De Graauw MO17 was de tegenstander in Klein-Zundert.

Iets na 13:00 uur werd er afgetrapt. Het eerste oranje witte wapenfeit laat niet lang op zich wachten. Minke maakt gebruik van haar snelheid en snelt richting het vijandelijke doel. Hoor poging gaat helaas nipt naast de goal, maar de eerste waarschuwing is gegeven. Hierna volgen er nog enkele. Zo is het Minke die een voorzet geeft en door toedoen van een tegenstander bijna in het eigen goal beland. Uit de corner die volgt stuurt de technische staf Joy aan om voor de doelvrouw te gaan staan. Dit doet ze met verve want bijna beland de bal via de kluts in het goal. Ook Gaby liet bijna het net bollen. Na een prima combinatie met Bloem begint ze aan een actie die de Zeeuwse doelvrouw moet verwerken tot een corner. Op het kwartier is het dan wel raak. Quinty maakt de bal vrij op het middenveld. Met een piekfijne steekpass stuurt ze Minke weg. De rappe aanvalster is net wat eerder bij de bal dan de uitkomende doelvrouw en met een subtiele voetbeweging speelt ze haar uit. Vervolgens tikt ze de 1-0 op het scorebord.

Minke heeft het in de eerste helft op haar heupen. Enkele minuten na haar openingsdoelpunt combineert ze met Joy een weg naar voren. Minke besluit de bal voor te geven en dat laat ze ook duidelijk merken door goed ‘VOOR!’ aan haar mede aanvalsters te coachen. Wat volgt is een heel bewust schot op goal (of een verdwaalde voorzet) die de buitenkant van de paal schampt. Hierna zakt de MO17 wat in. Echt gevaarlijk voor de goal van Jess wordt het niet. Mocht dat wel zo ogen, dan is Jess snel uit haar goal om de bal met strijdkreet weg te rossen. Laatste vrouw Loes zet haar goede vorm door en behoudt de rust achterin. Daarnaast kopt ze regelmatig de bal weg waarmee ze een vrije doortocht voor de tegenstander weet te voorkomen. Kortom, een echt slot op de deur. Ook Suze is weer goed aan het bikkelen en weet zo gevaarlijke situaties voor het goal te voorkomen. Veel verder dan enkele schoten van afstand komt ST HVV’24/De Graauw niet.

Moerse Boys weet zich op het half uur weer wat te herpakken. Na een goede combinatie op rechts tussen Maud en Minke, verplaatst Maud de bal naar de linkerflank waar Joy Gaby aan het werk zet. De poging gaat helaas naast, maar het is weer een teken van leven. Zo’n vijf minuten voor rust wordt dit teken van leven omgezet in een doelpunt. Minke gooit op dringend advies van de dug-out snel in. De bal schiet door en beland voor de voeten van Lieke. Koud in het veld maakt Lieke gebruik van het feit dat de keepster van de Zeeuwen niet goed staat op te letten. De MO15-speelster wipt de bal over haar heen en verdubbelt zo de voorsprong van de Moer. De rust wordt ook bereikt met een 2-0 voorsprong. Jess heeft nog een katachtige reflex in huis en houdt zodoende de nul in de eerste helft.

In de rust wordt er aangegeven dat het goed gaat, maar dat er ook mogelijkheden naar meer liggen. Met name achter de verdediging ligt er ontzettend veel ruimte waar meer uit te halen valt. Ook wordt er aangegeven dat we de stevige wind nu wat tegen hebben en dat het zodoende een heel andere wedstrijd kon worden. De eerste aanvallende actie na rust is nog wel van de Moer. Bloem houdt goed de rust aan de bal en zet Lieke vervolgens aan het werk. Lieke krult de bal vervolgens richting de verre bovenhoek, maar de keeper weet deze schitterende poging te pakken. Hierna is het woord aan de gasten. De wedstrijd speelt zich vooral op de helft van de Moer af. Quinty heeft enkele prima reddingen in huis en houdt haar ploeg zo meerdere keren op de been. Ook Jess doet een duit in het zakje en weet uit de meeste onmogelijke situaties er van door te gaan met de bal. De meest in het oog springende actie is misschien nog wel van Debby. De jonge verdedigster heeft het druk in de tweede helft, maar vol overgave gaat ze elk duel aan. In de 53e minuut maakt ze het haar tegenstander zo moeilijk dat zij oog in oog met Quinty de bal niet op goal geschoten krijgt. De complimenten die volgen zijn zeker op zijn plaats.

Op het uur wordt de aansluitingstreffer wel gemaakt. Een vrije trap op randje zestien wordt nog knap gekeerd door Quinty. Wat volgt is een ware scrimmage waarbij Jess en Quinty zich letterlijk voor de bal gooien. Helaas eindigt deze toch in de goal. Moerse Boys moet uit een ander vaatje gaan tappen, maar dit lukt niet snel genoeg. Twee minuten na de 2-1 wordt ook de 2-2 gescoord. De verdediging ligt helemaal open en de aanvalster maakt daar handig gebruik van. Weg voorsprong.

De MO17 gaat niet bij de pakken neer zitten en gaat weer op zoek naar de voorsprong. Inthe, ook speelster van de MO15, werkt achterin de nodige ballen weg. Zo zorgt ze ervoor dat Moerse Boys zich wat meer op de Zeeuwse helft kan melden. Tien minuten voor tijd pakt de MO17 weer de voorsprong. Het grootste deel van de goal kan op het conto van Lynn geschreven worden. Met de bal aan de voet brengt ze de bal via de linkerflank naar voren. Vervolgens weet Lynn de bal bij Joy te krijgen. Joy speelt de keeper uit. Vanuit een lastige hoek is de jonge spits niet zelfzuchtig. Ze biedt collegaspits Minke een niet te missen kans die ze overtuigend in het doel knalt. Opnieuw de voorsprong, ditmaal met nog tien minuten op de klok.

Spanning is troef in deze periode van de wedstrijd. Achterin is het buffelen. Dat gaat vrij goed want echt gevaarlijk wordt het niet. Helaas valt vijf minuten voor tijd nog wel de gelijkmaker. Een zondagsschot op zaterdag wordt de MO17 fataal. Vanaf halverwege de helft wordt bal gedragen door de wind en de bal valt in de goal. Toch komt Moerse Boys nog dicht bij de winst. Bloem, die de laatste periode van de wedstrijd op het midden van het midden speelt (ook wel mid-mid genoemd), heeft nog een venijnig schot in de benen. Helaas gaat deze rakelings naast. Zo eindigt de wedstrijd in 3-3.

Een gelijkspel is uiteindelijk een terechte afspiegeling van de krachtverhoudingen. Het geeft wel een zure nasmaak dat de voorsprong twee keer uit handen wordt gegeven. Echter kan er ook geconcludeerd worden dat de lijn van de afgelopen weken vrolijk wordt doorgetrokken en dat blijft toch het allerbelangrijkste. Na de wedstrijd wordt er nog genoten van friet met een snack vanwege het fasekampioenschap dat het in het najaar behaald werd. Over drie weken komt de MO17 pas weer in actie. Uit naar Terneuzen MO17 om 15:00 is de volgende afspraak. Maar eerst carnaval, alaaf!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp