Individuele klasse Baronie is Moerse Boys te machtig

U bevindt zich hier:
/ Individuele klasse Baronie is Moerse Boys te machtig

Moerse Boys is er zondag niet in geslaagd streekgenoot Baronie te verrassen. Het Klein-Zundertse verweer was kranig op sportpark De Blauwe Kei, maar in de slotfase moesten de oranjehemden toch capituleren. In het laatste kwartier legden de Bredase aanval tweemaal de Moerse Boys-defensie in de luren, wat resulteerde in een 2-0-eindstand.

Code Oranje
‘Code Oranje’. Het was een opvallende boodschap op een deel van de boarding langs het hoofdveld in Breda. Research leerde dat de tekst niets van doen had met het bezoek van de oranje-witten uit Klein-Zundert. Ook was het geen waarschuwing voor storm Dennis, die deze middag door Nederlands raasde en goed voetbal schier onmogelijk maakte. Ontelbaar veel ballen waaiden over de zijlijn. Code Oranje refereerde aan de Code Oranje-trainingen van Baronie, een trainingsprogramma voor de Bredase jeugdafdeling.

Toch overheerste deze zondag ook de kleur oranje op De Blauwe Kei. Een grote delegatie aan Moerse Boys-supporters trok naar de grote stad voor de confrontatie van het vlaggenschip met het hoog aangeschreven Baronie. De Klein-Zundertse aanhang kreeg nog vóór aanvang van het treffen een domper te verwerken, want spelmaker Daan bleek niet fit genoeg om te spelen. De middenvelder kreeg tijdens de dinsdagtraining een tik op zijn knie en daarvan ondervond hij tijdens de warming-up toch nog teveel hinder. Hij werd vervangen door Sietse.

Mustafa Mohammad
Het was op De Blauwe Kei uiteindelijk de individuele klasse van de Baronnen die het verschil maakte. Met name aan de nummer 7 van Baronie – Mustafa Mohammad – had de Moerse Boys-defensie haar handen vol. De aanvaller maakte twee jaar geleden nog naam bij derdedivisionist vv Dongen, waar hij in één wedstrijd zes keer trefzeker was. Zover kwam het vandaag niet, maar de beresterke Mohammad maakte wel degelijk het verschil.

Lang vielen op het Bredase kunstgras niet veel kansen te noteren. Moerse Boys begon met de wind in de rug en had daarmee de eerste helft een voordeeltje. Bijna maakte Bart al in de openingsminuut optimaal gebruik van de storm. Zijn hoekschop werd gedragen door de wind en plofte neer bovenop de lat. Rond het half uur testte Jesse de vijandelijke doelman. Hij loste een schot vanaf een meter of twintig en zag de goalie ternauwernood redden. De grootste mogelijkheid in het eerste bedrijf was voor de rechtsback van Baronie. In kansrijke positie trapte hij echter wild naast.


Furieus
In het tweede bedrijf opende de gastheer furieus. Baronie had nu het voordeel van de wind in de rug en daarvan wilde het razendsnel profiteren. Moerse Boys kwam een moeilijke fase direct na rust echter zonder kleerscheuren door, waardoor het mocht blijven hopen op een positief resultaat. Toen Cas het plots op zijn heupen kreeg, veerde de oranje-witte aanhang op. De kleine middenvelder trapte rakelings naast. Een gevaarlijke vrije trap van broer Bart ging even later aan iedereen voorbij.

Juist in een fase dat Moerse Boys zijn zaakjes uitstekend op orde leek te hebben, stond Mohammad op bij de thuisploeg. Hij dribbelde zich zo’n tien minuten voor tijd ogenschijnlijk eenvoudig in kansrijke positie en haalde vervolgens de trekker over. Tom was kansloos op de diagonale schuiver. Niet veel later bediende de Baronie-aanvaller een van zijn ploeggenoten, die van dichtbij het verdict velde. De hoop bij de oranje-witten was daarmee definitief vervlogen.

Veel viel de spelers van Moerse Boys niet te verwijten. Zij speelden goed georganiseerd, maakten het de opponent bijzonder lastig en gaven niet bijster veel kansen weg. De individuele klasse van de thuisploeg bleek echter doorslaggevend. Door de verliespartij blijft de trots van Klein-Zundert achter in de gevarenzone van de Hoofdklasse B. De volgende competitiewedstrijd is op 1 maart, thuis tegen UDI’19/CSU. En volgende week dan? Oliebollen Cup natuurlijk. Tot dan!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Sietse Sebregts (Sem Herijgers) – Leroy Daems – Joris Goossens – Sjoerd Broos – Bart van den Broek – Rik Mol – Justin Houtzager – Cas van den Broek – Jesse Mouws – Pim Goossens.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp