Hunkering Moerse Boys groeit: verliespartij in Almkerk

U bevindt zich hier:
/ Hunkering Moerse Boys groeit: verliespartij in Almkerk

Moerse Boys, dat zo snakt naar de eerste competitiezege, heeft zaterdag andermaal een nederlaag moeten slikken. Op bezoek bij zaterdagploeg Almerk incasseerde het een kwartier voor tijd een tegendoelpunt dat goud waard bleek voor de thuisploeg. Moerse Boys blijft zodoende na vier duels zonder overwinning. Het werd 1-0.

Hunkering
De hunkering naar de eerste overwinning groeit met de week. Zo’n eerste winstpartij kan zomaar eens het duwtje zijn in de goede richting. Een boost voor het zelfvertrouwen in ieder geval. Want daar lijkt het op dit moment toch enigszins aan te ontbreken. Het frisse spel dat Moerse Boys bij vlagen liet zien in de bekercampagne, was ook in Almkerk maar zelden waar te nemen. De Moer speelde met een degelijke organisatie, dat wel. Maar punten leverde dat opnieuw niet op.

Het ontbeert de ploeg momenteel aan creativiteit. Te weinig slaagt het erin om de voorwaartsen in stelling te brengen. Om doelrijpe mogelijkheden te creëren. Het uitvallen van twee van de creatiefste spelers helpt dan ook niet mee. Cas, al enkele weken sukkelend met een blessure, bleef na de rust achter in de kleedkamer. Hij slaagt er door fysiek malheur dit seizoen nog niet in om zo bepalend te zijn als gewoonlijk. Een kwartier na rust viel ook Dennis uit met een knieblessure. Het is wat vroeg in het seizoen om over een gifbeker te spreken, maar aangenaam is anders.

Competitiedebuut Wessel 
In dergelijke tijden van tegenspoed, van blessuregevallen en verliespartijen, zoek je naarstig naar lichtpuntjes. Die waren er deze zaterdag ook zeker wel. Het competitiedebuut van Wessel Hendrickx sprong er wat dat betreft uit. De jonge aanvaller maakte de afgelopen weken indruk bij het tweede en zag die prestaties beloond worden met een selectie voor Almkerk-uit. Een half uur voor tijd maakte hij als invaller zijn competitiedebuut, als vervanger van Dennis. Een type-spits zoals het Klein-Zundertse publiek het graag ziet: hard werken, meters maken en sterk in de lucht. Het was een debuut dat smaakte naar meer.

Moerse Boys en Almkerk troffen elkaar voor het eerst in competitieverband. Niet vreemd, want Almkerk is een zaterdagclub. Verbindende factor tussen beide clubs is Stefan Wildhagen. Hij verdedigde in het verleden het doel van beide eerste elftallen. Vorig jaar overleed hij, veel te jong, 44 jaar slechts. Tot op het laatst was hij keeperstrainer bij Almerk. Die club liet speciaal voor deze wedstrijd een wedstrijdbal drukken met diens naam erop. Een fraai eerbetoon. De Stefan Wildhagen-derby is geboren. Familie Wildhagen stond langs de lijn.

Oktoberfest
De eerste editie van die derby eindigde dus in een feestje voor de thuisploeg. Goed gemutst konden de spelers na afloop de kantine in, waar een Oktoberfest losbarste. Al tijdens de wedstrijd werden de pullen rijkelijk gevuld. Dolgraag had Moerse Boys na het laatste fluitsignaal ‘ein prozie’ gedaan op de drie punten, maar nu spoelde het zijn nederlaag weg met een pul. Of de overwinning voor Almkerk terecht was? Onverdiend was het in ieder geval niet.

In anderhalf uur voetbal teisterde blauwhemden tweemaal het aluminium. Eerst halverwege de eerste helft, toen een fraaie kopbal op de paal belandde. Moerse Boys, dat niet onverdienstelijk aan het duel was begonnen, zwijnde. Na die kopbal trok Almkerk de wedstrijd steeds meer naar zich toe, zonder echt veel gevaar te stichten. Moerse Boys zakte in en werd slordiger in balbezit. Geschutter van de doelman leidde wel tot twee hachelijke situaties: Bart profiteerde bijna van getreuzel, Job beproefde zijn geluk na een matige uittrap. Een doelpunt bleef uit. Op slag van rust frommelde Dennis bijkans de openingstreffer over de lijn. Hij miste het doel maar net.

Wonderschoon
In de tweede helft werd het duel wat evenwichtiger. Dave, de vervanger van Cas, maakte een goede indruk als invaller. Een venijnig schot van Damian was een prooi voor de doelman. Maar uitgespeelde kansen? Die waren er nauwelijks. Ook niet aan de overzijde overigens, maar Almkerk raakte wel de lat. Het bleek een voorbode voor het leed dat komen ging. Een kwartier voor tijd schoot een aanvaller van de thuisploeg wonderschoon raak, vanaf een meter of twintig. Een doelpunt van grote schoonheid, maar in het oranje-witte kamp kon men er logischerwijs niet van genieten. Een slotoffensief, waar Moerse Boys zo’n nood aan had, bleef uit. Tom voorkwam met een uitmuntende redding een grotere nederlaag.

En zo blijft Moerse Boys steken op één puntje uit vier wedstrijden. Teleurstellend, vooral voor spelers en staf. Hen kan in ieder geval geen gebrek aan werklust worden verweten. Dat die overwinningen gaan komen, staat dan ook buiten kijf. Volgende week gaat Moerse Boys in het bekertoernooi op bezoek bij Groen-Wit, een week later is het vlaggenschip vrij. De eerstvolgende competitiewedstrijd? Op 5 november, thuis tegen TSC.

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek – Joris Goossens – Hein Coremans – Gijs Klep – Ties Bastiaensen – Cas van den Broek (Dave Schoenmakers) – Rik Mol – Dennis van Nijnatten (Wessel Hendrickx) – Job de Meijer – Damian van Oerle.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp