Hulppieten MO17

U bevindt zich hier:
/ Hulppieten MO17

5 december is altijd een heugelijke dag, pakjesavond! Menig kind kijkt hier elk jaar weer naar uit en geef ze eens ongelijk. Om deze avond tot een succes uit te laten groeien is er hulp nodig. Heel veel hulp. Om te kijken of de leden van Moerse Boys MO17 ook bekwaam zijn om voor zo een operatie in te zetten, werden ze op deze 5 december net wat extra getest. Hierbij staat samenwerking centraal, want alleen lukt het natuurlijk niet om zo een grote klus te klaren! Hannah, Bo, Guusje, Quinty, Maud, Kim, Suze, Bloem en Jess gingen de strijd om tot ware Hoofdhulppiet uitgeroepen te worden.

De meiden moesten verschillende opdrachten uitvoeren in teamverband. Met deze opdrachten konden de teams pepernoten verdienen. Elke opdracht werden er nieuwe teams gemaakt en zo moest er uiteindelijk een winnaar komen. Het was nog wel zaak voor iedereen om van haar verworven pepernoten af te blijven, maar dit bleek voor niemand een probleem. Enkel de pepernoten die op het eind nog over waren, telden als echte punten. Nog voor de start werd er echter ontdekt dat er nog pepernoten van de ochtend op veld lagen, zo werden de eerste gratis punten al gescoord.

Dan de opdrachten. Er werd begonnen met een parcours. De meiden moesten het cadeautje (de bal) over daken (het parcours) in de schoorsteen afgeven en weer dezelfde weg terug afleggen. Dit parcours had onder meer vijf (VIJF!?) rondjes om de pion rennen, maar na 7 minuten stond de stand nog gelijk. De tweede opdracht was om pakjes van afstand af te gooien. Bij deze afwerkvorm was het zaak om zoveel mogelijk te scoren. Elke redding van de keepster zorgde juist voor een pepernoot voor de doelverdedigster. Bij het positiespel was het zaak om je medepiet te vinden om zoveel mogelijk pepernoten te scoren. De laatste opdracht was een pass en trap oefening waarbij de bal op het einde in de zak van Sinterklaas geschoten moest worden. Dit bleek niet voor elk groepje even makkelijk, maar hier werden wel de nodige pepernoten verdiend.

Aan het einde van elke opdracht werden de pepernoten ge√Įnd. Hier werd zo af en toe een poging gewaagd om iets meer pepernoten te krijgen. Zo was vooral de poging van Suze noemenswaardig. Op de vraag of iedereen haar pepernoten heeft gehad, reageerde ze dat ze er 4 te weinig heeft gekregen. Laat dit nou net het verschil zijn tussen de winnende en verliezende ploeg. De jury trapte hier dus niet in.

De laatste kans om pepernoten te verdienen was de pietenpartij. Elk gescoorde doelpunt leverde een pepernoot op. Dat leverde uiteraard een fanatiek potje op, maar er waren ook al veel krachten op gegaan tijdens de opdrachten.

Tot slot was het nog wachten op de uitslag. Waar werd gedacht dat tijdens de afwerkvorm keepster Hannah al met de winst er van door ging, was het uiteindelijk Bo die er met de winst van door ging! Al met al was het een geslaagde middag waar goed is samengewerkt tussen de meiden. Dat is ook een overwinning op zich.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp