Hoofdklasse wordt opgesplitst, alle resultaten tot nu toe vervallen

U bevindt zich hier:
/ Hoofdklasse wordt opgesplitst, alle resultaten tot nu toe vervallen

De KNVB heeft zojuist bekend gemaakt dat de landelijke amateurcompetities (Tweede Divisie, Derde Divisie en Hoofdklasse) worden opgesplitst en zodoende nieuwe, aangepaste competities ontstaat, waarbij Moerse Boys terechtkomt in een groep met Baronie, Halsteren, IFC, OJC Rosmalen, TOGB en VOC.

De afgelopen weken hebben de KNVB, de CVTD (Coöperatieve Vereniging Tweede en Derde Divisie) en het COH (Centraal Orgaan Hoofdklassen) veelvuldig overleg gevoerd over de voortzetting van de dit jaar aangevangen competities, die sinds oktober vanwege kabinetsmaatregelen stilliggen. In die overleggen is bij alle clubs uit de Tweede en Derde Divisie en de Hoofdklasse een inventarisatie gedaan naar de animo voor drie scenario’s:

  1. Uitspelen van de reguliere competitie
  2. Spelen van een halve competitie (tweede seizoenshelft)
  3. Spelen in halve poules, hele competities met beperkte nacompetitie

Zeventig procent van de verenigingen had een voorkeur voor het stopzetten van de lopende competities. Daarnaast werd scenario 3 het vaakst als eerste voorkeursscenario aangewezen. Het bestuur amateurvoetbal heeft de uitkomsten van de inventarisatie besproken met de CVTD en het COH en is tot het besluit gekomen de reguliere competities niet meer te hervatten en scenario 3 uit te werken.

Hoe gaat het gekozen scenario 3 eruitzien?

  • Er wordt vanuit gegaan dat halverwege januari of kort hierna weer kan worden gevoetbald.
  • De competities lopen tot het weekend van 20 juni (gevolgd door eventuele nacompetities).
  • De Hoofdklassen worden per Hoofdklasse opgedeeld in twee poules van acht teams, waarbij Hoofdklasse B zondag een poule van 7 en een poule van 8 heeft. Wij als Moerse Boys zitten dus in de poule van 7.
  • Teams spelen een uit- en thuiswedstrijd tegen elkaar.
  • De poule-indeling vindt plaats op basis van geografische indeling.
  • De aangepaste competitieopzet wordt gevolgd door een beperkte nacompetitie.

De aangepaste opzet gaat van start zodra de competities in het amateurvoetbal hervat kunnen worden. Als de competities pas later dan het eerste weekend van maart 2021 van start kunnen gaan, wordt bekeken of opnieuw een aangepaste opzet noodzakelijk is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp