Het lukt de MO15 niet tegen DIA

U bevindt zich hier:
/ Het lukt de MO15 niet tegen DIA

Vandaag mochten we aantreden tegen DIA. De meiden van DIA stonden net boven ons op de ranglijst, maar wel met evenveel punten. Als we de rode lantaarn door wilde geven, was vandaag het moment.

Het had hard gevroren en het was weer flink koud. Mooiweermeiden wil ik de MO15 niet noemen, maar we weten dat ze het met deze omstandigheden vaak lastig hebben. Vandaag hadden we weer als trouwe supporter Imke aan de kant staan, die samen met Jelke en Shannon plaats namen in de dug-out. Daarnaast namen Floor, Theodora, Lieke, Chelsea, Maud en Yinthe ook op de bank plaats; zij begonnen als wissel deze wedstrijd. De oplettende lezer zag dat Shannon wederom niet plaatsnam onder de lat, een blessure hield haar nog aan de kant. Anna had de smaak van vorige week te pakken en trok het groene shirt (met daaronder heel veel andere kleren) weer aan. Kaat, Inthe, Lynn en Isa zouden Anna helpen de goal schoon te houden. Julie samen met Myrthe en Nynke vormde ons middenveld en voorin begon Jill in de spits met Luna en Britt aan de zijkanten.

Het veld was flink hard, tijdens de warming-up merkte we dit al, de bal stuiterde vaak vervelend op en het was ook lastig om te rennen over het harde veld. Desalniettemin hadden we een gedegen warming-up en waren we klaar voor de wedstrijd. We begonnen voortvarend en met name Britt had er zin in. Zij liet geregeld haar tegenstander der hielen zien. Er werd goed gekeken en de ruimte werd gezocht, maar ook gevonden. De verdediging schoof goed op, waardoor het veld niet te groot werd. In de 6e minuut was het Luna die precies op de goede plek stond en een prima voorzet van Britt binnen kon tikken.

De meiden van DIA gingen door de tegengoal nog feller voetballen, ze hadden een hele handige spits waar Inthe haar handen vol aan had en Lynn kon aan de bak tegen de snelle voorhoede speelster. Isa beet zich, als altijd, stevig vast in haar tegenstander. Kaat gaf hen steeds prima rugdekking. Het was pittig, Myrthe en Julie moesten vaak helpen verdedigen en ook Nynke hielp hard mee. Jill deed verwoede pogingen om het de verdediging van DIA lastig te maken. Met lijpe steekballetjes van Nynke konden Britt en Jill er geregeld uitkomen, maar DIA kon hier steeds “beter” mee omgaan. Ondanks het harde werken, moest Anna na 15 minuten de gelijkmaker uit het netje halen.

Inmiddels kwamen de eerste wissels in het veld. Lieke liet zien dat ze er zin in had en maakte goed gebruik van haar snelheid. Yinthe had eveneens haar handen vol aan die snelle buitenspeelster. Chelsea probeerde in de spits de nodige ballen te veroveren en het de verdediging lastig te maken. Helaas hadden we tot tweemaal toe geen antwoord op de snelle aanvallen via de buitenspelers. Na 35 minuten gingen we de rust in met een achterstand van 1-3.

Snel zochten we de warmte van de kleedkamer op. De handen en voeten waren flink koud, ondanks handschoenen en dubbele sokken. Een appeltje erbij en uitleg van Hans en Lindsay. Dat was wel even waar de meiden aan toe waren. Er werd weer flink gewisseld, het was te koud om lang aan de kant te zitten. Britt nam de handschoenen van Anna over.

Na de nodige omzettingen begonnen we aan de tweede helft. Deze was nog kouder nu we uit de kleedkamer kwamen. Ondanks thermoshirtjes is een korte broek met dit weer niet perse lekker. De sokken werden nog hoger opgetrokken en de meiden begonnen goed aan de tweede helft.

Het spel speelde zich met name af op het middenveld. DIA zocht vaak de handige spits op die de buitenspeelster bediende. Gelukkig konden de meeste aanvallen redelijk goed opgevangen worden door Myrthe die haar rol als voostopster weer met verve vervulde. Ook Lieke maakte vuile meters om de verdediging te helpen en ook Julie droeg haar steentje verdedigend bij. Isa en nadien Chelsea hadden hun buitenspeelster aardig in hun broekzak. Yinthe en Kaat hadden hun handen vol met nog altijd dezelfde snelle speelster. Floor maakte het haar tegenstander lastig en ook Theodora en Maud deden hard hun best om in aanvallend opzicht nog iets te brengen. Dit deden ze prima, maar de keepster van DIA wist haar goal schoon te houden. Britt hield haar goal ook lang schoon, maar op één goed geplaatst schot had ze geen antwoord, hier kon zij niets aan doen. Al met al weer een puike teamprestatie, het is sonde dat we onszelf niet beloonde voor het harde werken. Die rode lantaarn blijft nog even in ons bezit, hebben we er mogelijk nog lekker wat warmte van. Die kunnen we wel gebruiken.

Dit was de laatste thuiswedstrijd van de tweede fase. Daarmee ook tijd om samen iets leuks te doen. We gingen bij Lieke thuis (waarvoor dank!) het kadootjesspel doen, een gezellige middag met heel veel kadootjes, heel veel lekkere knabbels en vooral heel veel geklets. Dat kan ook niet missen met zo’n gezellig team!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp