Het beste voor het laatste: Moerse Boys MO17 wint glansrijk

U bevindt zich hier:
/ Het beste voor het laatste: Moerse Boys MO17 wint glansrijk

Zaterdag 25 mei. De laatste. De laatste voor de zomerstop. Voor Lynn, Minke, Maud en Quinty de laatste op zaterdag. Voor Jill zelfs de allerlaatste. Reden genoeg dus om nog één keer als team alles eruit te halen wat er in zit. Tot de laatste seconde. Want een team, dat is Moerse Boys MO17 zeker.

Als slotakkoord van de competitie stond het thuisduel met Terheijden op het programma. In de uitwedstrijd liet de MO17 twee gezichten zien. Een gezapige eerste helft moest de ploeg uiteindelijk bekopen met een achterstand die niet meer te overbruggen bleek te zijn. Met de ervaring van toen geldt Moerse Boys MO17 als een gewaarschuwd equipe. Inzet, beleving en plezier, dat moesten de ingrediënten zijn die de oranjehemden een mooie zaterdag zouden bezorgen. Helaas is de MO17 in deze laatste wedstrijd niet compleet. Julie, Inthe en Jessie met verstek laten gaan vanwege blessures, maar gelukkig is het drietal wel zoals altijd aanwezig om het team de nodige (mentale) support te bieden.

Op het eerste kwartier na, spatte die ingrediënten ook van de oranjehemden af. Het leek net of Moerse Boys zelf had gekozen om de warming-up met een kwartiertje te verlengen. Dat vond de technische staf in eerste instantie geen leuk presentje, maar achteraf gezien was dat al weer snel vergeven. Zonder kleerscheuren kwam Moerse Boys dat eerste kwartier trouwens niet door. Een goede save van Lieke en een ketser tegen de lat hielden de openingstreffer van Terheijden nog tegen, maar op het kwartier was een afstandsschot wel raak. 0-1 en daar was op dat moment weinig op af te dingen. Sterker nog, de Moer mag doelvrouw Lieke op haar blote knieën bedanken. Met goede reddingen en het scherpe uitkomen hield zij haar ploeg in de wedstrijd.

Na een kwartier voetballen kroop Moerse Boys wat uit haar schulp. Quinty en Nynke combineren samen een weg richting vijandelijk doel en niet veel later heeft Joy de eerste serieuze oranjewitte poging in huis. De Moer komt pas echt serieus tot leven wanneer na een kleine twintig minuten voetballen de gelijkmaker wordt gemaakt. De corner van Nynke komt gevaarlijk voor het doel en een ware scrimmage is het resultaat. Uiteindelijk is Joy het scherpst en weet zij de 1-1 op het scorebord te zetten. Moerse Boys is los en nog geen vijf minuten later is de 2-1 ook een feit. Na haar doelpunt van vorige week heeft Debby de smaak te pakken. Met een heerlijke boogbal hoog in het doel verschalkt zij de Terheijdense doelvrouw en zet zij de Moer op voorsprong. En de glimlach van oor tot oor verschijnt weer op het gezicht van Debby en haar teamgenoten. En terecht overigens!

Zo staat de Moer opeens op voorsprong en dat mag gerust een puike prestatie genoemd worden. Wat tactische omzettingen lijken de ploeg daarnaast meer dan goed te doen en de MO17-machine draait inmiddels op volle toeren. Aanvallend wordt er met enige regelmaat goed gecombineerd terwijl de verdediging ook een groot compliment verdiend. Isa heeft haar handen vol aan de snelle spits, maar de fanatieke Isa ontpopt zich als een ware plaaggeest voor die snelle spits. Keer op keer gaat ze het duel aan. Mocht Isa een keer gepasseerd zijn, dan staat het centrale duo Myrthe en Lynn paraat om rugdekking te geven en het duel ook vol overgave aan te gaan. Het lijkt haast typerend voor de strijdlust die Moerse Boys laat zien.

De Moer weet voor rust nog enkele speldenprikken uit te delen. Met name Minke oogt bedrijvig en staat aan de basis van de oranjewitte dadendrang. Zo krijgen zij en Nynke nog een kans om de marge in Klein-Zunderts voordeel te vergroten, maar de inmiddels wel terechte derde treffer laat nog even op zich wachten. Aan de andere kant is het ook fijn dat het de MO17 lukt om met een voorsprong de rust te halen, daar Terheijden voor de ranja nog wat weet aan te dringen. Mede door de ervaring van Maud, die een degelijke wedstrijd speelt en steeds de juiste keuze weet te maken, weet de MO17 de eerste helft zakelijk uit te voetballen.

In de rust worden de nodige complimenten uitgegeven. De eerder benoemde ingrediënten inzet, beleving en plezier zijn in overvloed aanwezig en dat resulteert in een aantrekkelijk voetballende ploeg. Ongeacht wat er zich de tweede helft af gaat spelen, is het van belang dat deze ingrediënten zichtbaar blijven op het veld.

In de eerste twintig minuten na rust is het spel in evenwicht. Terheijden dringt wat meer aan, maar Moerse Boys geeft geen krimp en biedt moedig tegenstand. Met name doelvrouw Emely geeft het juiste voorbeeld. Met een aantal heldhaftige acties gooit zij zich voor de bal en blijkt ze een onpasseerbare pion voor Terheijden. Meermaals krijgt zij de handen op elkaar van haar teamgenoten en supporters. Goed voorbeeld doet volgen, want ook Jill groeit in de wedstrijd en speelt haast een perfecte tweede helft. Als rechtsback blijkt ook zij onpasseerbaar en zo haalt zij meermaals de angel uit een Terheijdense aanval. Het beste voor het laatste bewaard, zo lijkt het.

Ook Moerse Boys laat zich aanvallend een aantal keer gelden, maar in de eerste fase is dat met name blaffend. Op het uur bijt de Moer wel en lijkt het de genadeklap uit te delen. Nynke is de gehele wedstrijd ontzettend balvast in de spits en bij de derde oranjewitte treffer laat zij dat opnieuw zien. Een lastige bal weet ze met een tegenstander in de rug goed door te tikken. Hierdoor kan Lieke opstomen richting vijandelijk doel. Lieke ziet de doelvrouw wat voor haar lijn staan en met een afstandsschot precies op maat maakt ze gebruik van de geboden ruimte. Een goede goal, een fijne 3-1 voorsprong en het startsein van een ontketend Moerse Boys. De Moer vindt in het restant steeds makkelijker de weg naar voren en een kwartier voor tijd levert dat ook de 4-1 op. Quinty is de gevierde vrouw met een typisch Quinty-doelpunt. Op basis van wilskracht en power en met behulp van een prima combinatie met Minke baant zij zich een weg door de vijandelijke zestien. Deze actie wordt beheerst afgerond met een schuiver in de verre hoek.

Met een glimlach op het gezicht voetbalt Moerse Boys richting het laatste fluitsignaal. Gescoord wordt er door beide ploegen niet meer, maar de handen gaan nog eenmaal op elkaar wanneer Jill een paar minuten voor tijd haar publiekswissel krijgt. Een terecht moment of shine voor Jill voor een ijzersterke wedstrijd, maar bovenal een mooie afsluiting van haar nog prille voetbalcarrière. Die carrière eindigt uiteindelijk met een nat tenue door een waterzak die boven haar hoofd leeg werd gegooid. “Dat hoort erbij als je stopt,” aldus Maud.

Het beste voor het laatste. Moerse Boys MO17 wint glansrijk en dat heeft het met haar manier van voetballen helemaal zelf afgedwongen. Voor de MO17 zit het competitieseizoen er zodoende op. Een heel seizoen is de ploeg uitgekomen in de 1e klasse en dat is een groot compliment waard. De MO17 heeft een mooie ontwikkeling doorgemaakt en bovenal veel plezier gehad. Die combinatie zorgt voor een glimlach op ieders gezicht.

Na een welverdiende zomerstop wacht in augustus weer een nieuw seizoen met een nieuwe Moerse Boys MO17. Enkele meiden zwaaien de MO17 vaarwel terwijl nieuwelingen met veel enthousiasme ontvangen worden, zoals het hoort. En voor u, trouwe volgers van de MO17 en lezers van de wedstrijdverslagen, bedankt voor uw support en blijf deze mooie groep komende seizoenen vooral volgen!

“The end”

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp