Heroïsch punt voor Dames 1 in slotseconden

U bevindt zich hier:
/ Heroïsch punt voor Dames 1 in slotseconden

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Moerse Boys Dames 1 kent een prima competitiestart in haar tweede jaar in de 2e klasse. In de reeds drie gespeelde wedstrijden had de ploeg altijd wel het gevoel dat er een resultaat te halen was en gezien de reeds 4 verzamelde punten is dat gevoel niet onterecht geweest. Zeker het laat behaalde punt tegen GSBW van vorige week smaakte zoet. Deze week moet Gilze aan de dadendrang van de Moer geloven, tenminste, dat is de bedoeling. Gilze kent ook een prima competitiestart met 7 uit 3. Opnieuw wacht een pittige kluif voor de Moer, ook met de twee nederlagen tegen Gilze van het vorige seizoen in het achterhoofd. Op het eigen Akkermolen zijn de oranjehemden echter nog ongeslagen. Aan vertrouwen geen gebrek dus.

Vanaf het startsignaal lijkt Moerse Boys uit de startblokken te schieten. Lijkt. Het is Lauri die voor het eerste gevaar zorgt wanneer ze bijna de Gilze-keepster verrast wanneer ze haar uittrap blokt. Afgezien van dit gevaar in de openingsminuten is het toch vooral Gilze dat het spel bepaalt. Met pijlsnelle buitenspeelster en goede voetbalsters op het middenveld oogt het continu dreigend. De Moer daarentegen is veel te onrustig en onzuiver in bijna alles wat het de eerste helft probeert. Te vaak wordt de bal aan de tegenstander gegeven. Na 10 minuten krijgt het daarvoor de deksel op haar neus wanneer Gilze het openingsdoelpunt aantekent. Op het halfuur produceren de gasten ook de verdubbellaar. De Moer is twee keer niet scherp en dat wordt meteen genadeloos afgestraft.

Met een snelle 2-0 achterstand wordt de opdracht alleen maar lastiger om een resultaat te halen. De Moer probeert links en rechts wat speldenprikjes uit te delen, maar veel verder dan een poging van Lauri en wat corners komt de Moer niet. Hoewel de corners wel voor gevaar zorgen, zit een doelpunt via deze weg er niet in voor de Moer. Ook voor Gilze niet trouwens, wanneer Dietske eenmaal het gevaar bij een hoekschop van Gilze in de kiem weet te smoren.

Vlak voor rust weet Moerse Boys wel de aansluiting te vinden. Lauri draait goed open en heeft oog voor de loopactie van Lotte. Met een goede pass van Lauri krijgt Lotte de kans en die laat zij niet onbenut. Via de Gilze-goalie, dat wel, maar de 2-1 is een feit. Niet veel later is het tijd voor ranja en worden de koppen weer op scherp gezet. Evenals voor de wedstrijd heerst er nog steeds het gevoel dat er iets te halen valt. Met frisse krachten Amelie en Minke, die de tandem op de rechterflank vormen in de tweede helft, in de ploeg, gaat Moerse Boys op voor verbetering.

Moerse Boys laat duidelijk die verbetering zien in de tweede helft, maar Gilze blijft gevaarlijk in de omschakeling. Kaylee weet een aantal keer prima redding te brengen en zo lukt het de Moer om in de wedstrijd te blijven. Opnieuw zorgen wat corners voor hachelijke momenten voor de gasten, zeker wanneer een inzet nipt naast wordt gekopt, maar veel meer gevaar wordt er nauwelijks gesticht. Zo zet Lotte wel haar motor aan, maar weet ze vervolgens Lauri niet te bereiken om tot doelgevaar te komen.

De volgende keer dat Lotte haar motor aanzet, zorgt het niet direct voor gevaar. Wel wordt ze bij die actie onreglementair gevloerd. De Moer krijgt zo een vrije trap op de punt van de zestien en Sigi gaat achter de bal staan. De doelvrouw lijkt enigszins verrast door de inzet die volgt, want via haar hand stuitert de bal binnen en heeft de Moer toch haar gelijkmaker te pakken! Met nog 20 minuten op de klok moet de Moer langer overleven om een resultaat binnen te harken. Echter is er ook nog genoeg tijd om eventueel nog wat meer als een punt te pakken. Zo beproeft Lauri haar geluk maar haar poging wordt helaas geblokt.

Dames 1 komt duidelijk beter voor de dag. De ploeg weet zowaar een storm aan corners en vrije trappen rond het doel van Kaylee te overleven. Met hangen en wurgen weliswaar, maar de 2-2 stand blijft op het bord staan. Waar de ploeg daar juist goed bij de les lijkt te zijn, is dat luttele minuten later niet het geval. Gilze mag een vrije trap nemen rond de middellijn en de spelmaakster van de bezoekers kan zomaar vrij de bal krijgen. Gilze speelt dit moment goed uit en de bal ligt voor de derde keer deze middag in het Klein-Zundertse doel. Met nog een kleine 10 minuten op de klok komt de Moer dus opnieuw op achterstand.

Moerse Boys probeert nog een keer een versnelling hoger te schakelen, maar Gilze lijkt ook vastberaden om niks meer weg te geven. Minke weet een voorzet af te geven, maar de doelvrouw weet de bal te klemmen voordat Lotte gevaarlijk kan worden. Terwijl de tijd steeds verder verstrijkt, krijgt Moerse Boys rond de 90e minuut nog een laatste strohalm aangereikt. De ploeg krijgt een vrije trap op vrijwel dezelfde positie als de vrije trap die de 2-2 opleverde. Opnieuw gaat Sigi achter de bal staan en, geloof het of niet, opnieuw verdwijnt de bal in het doel! Met een heerlijke krul die eindigt in de verre bovenhoek maakt de Moer de 3-3! (Check de beelden op de socials voor als u het niet gelooft!) De ontlading is groot, maar Moerse Boys moet in het restant het hoofd koel zien te houden. Dat lukt en dus pakt de Moer opnieuw een resultaat op eigen veld.

Een heroïsch punt, maar opnieuw smaakt deze zoet. Met 5 punten uit 4 wedstrijden tegen niet de minste ploegen kan de Moer met een prima gevoel terugkijken op het eerste blok. Tuurlijk, een zwaluw maakt absoluut nog geen zomer en dus moet de ploeg altijd scherp zijn en hard blijven werken. Dat is immers vandaag ook gebleken. Volgende week komt Moerse Boys Dames 1 niet in competitieverband in actie, maar trekt het richting Etten-Leur voor een vriendschappelijk treffen met Unitas’30 Dames 1. Aftrap is om 11 uur, tot dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp