‘Hattrick Hero’ Bart geeft tegen Hoogland perfecte startsein voor kantinefeestje

U bevindt zich hier:
/ ‘Hattrick Hero’ Bart geeft tegen Hoogland perfecte startsein voor kantinefeestje

Bart van den Broek: voor al uw feesten en partijen. Met het winnende doelpunt in extremis gaf hij zondag het perfecte startschot voor het kantinefeest dat hij zelf mee organiseerde. Bart, naast eerste elftal-speler ook lid van de activiteitencommissie, toverde sportpark Akkermolen met een doeltreffende lob om in een menigte van hossende en applaudisserende supporters. Zij sloegen de handen stuk op de boarding, als uiting van ultieme vreugde. Moerse Boys won de knotsgekke wedstrijd tegen Hoogland door een doelpunt in blessuretijd. De tweede zege van het seizoen. Het werd 4-3.

De afronding van Bart en de sprint van Ron
Niets mooier dan een winnende treffer in de allerlaatste minuut. De vreugde die dan loskomt, is haast explosief. Het was moeilijk kiezen wat in die allesbepalende minuut het indrukwekkendst was. De koelbloedige afronding van Bart waarmee hij Akkermolen in vuur en vlam zette. Of toch de sprint van vijftig meter die verzorger Ron Traets trok om zich in het feestgedruis te mengen. Beiden baarden opzien. Uiteraard ging de meeste aandacht uit naar de doelpuntenmaker. Terecht ook. Bart deed iets wat hij nooit eerder deed: een hattrick maken. Het mooiste doelpunt bewaarde hij voor het ultieme slot. En daarmee was hij goud waard voor zijn ploeg.


Scoren doet de vleugelspeler elk seizoen wel, maar meestal is het aantal doelpunten op de vingers van één hand te tellen. Het neusje voor het doel is binnen het gezin vooral aan broertje Cas meegegeven. Maar zondag waren de spotlights dus volledig gericht op Bart. Drie doelpunten in één wedstrijd, dat lukte hem nog niet eerder in de ruim tweehonderd voorgaande wedstrijden in de hoofdmacht. Dat Bart in het 5-3-2-systeem uitstekend tot zijn recht komt, is geen geheim. De positie van vleugelverdediger past hem met zijn loopvermogen en aanvalsdrang als een op maat gemaakt kledingstuk. Hoogland-thuis vormde daarvoor het ultieme bewijs. Hij werd na afloop in de kantine door haast iedere supporter aangeklampt. Het vrouwelijk schoon stond in de rij om het goudhaantje te feliciteren. Sportpark Akkermolen in hogere sferen.

Moerse Boys heeft het lastig
Hoogland was een tegenstander met kwaliteit. Vorig seizoen nog actief in de Derde Divisie, momenteel middenmoter een treetje lager. In de openingsfase op Akkermolen liet het flitsen van uitstekend voetbalspel zien. Verzorgde passing, snelle flankwisselingen: Moerse Boys had het er maar moeilijk mee. Het eigen doelpunt waarmee Joris op het kwartier ongewild de score opende was dan wel onfortuinlijk, onverdiend was het op dat moment allerminst. Tel daarbij het uitvallen van Mohammed op en je weet dat de openingsfase er eentje was om snel te vergeten. Overigens kweet invaller Gijs Klep zich deze middag alleraardigst van zijn taken op de linkerflank.

Toch toonden de bezoekers zich ook kwetsbaar bij tegenslagen. De gelijkmaker van Bart liet niet lang op zich wachten en was het startsein voor een betere fase van de oranjehemden. Met een rake kopbal bracht hij Moerse Boys langszij. Daarmee wordt de standaardsituatie steeds meer het wapen van weleer. Steeds vaker is Klein-Zunderts trots weer trefzeker uit een stilstaande situatie. Na de gelijkmaker nam de thuisploeg steeds meer de controle over. Het resulteerde zelfs in een voorsprong. Ditmaal wel uit open spel: Daan haalde de trekker over, 2-1. Moerse Boys was uiterst efficiënt.

Juichen en een zucht van opluchting
De minimale voorsprong bleef tot de rust op het scorebord staan en werd daarna zelfs uitgebreid. De wijze waarop was gelukkig, maar daar maalde in het oranje-witte kamp werkelijk niemand om. Bart nam de bal vol op de pantoffel met de intentie om een harde voorzet af te leveren, maar via een verdediger caramboleerde de bal in de korte hoek in het doel. De keeper stond erbij en keek ernaar: 3-1. Het antwoord van Hoogland kwam razendsnel, maar de rake kopbal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Akkermolen slaakte een zucht van opluchting.


Toch dreigde het nog faliekant mis te lopen voor Moerse Boys. Zij die rond minuut zeventig een bezoek aan het toilet brachten, fronsten bij terugkomst langs de lijn hun wenkbrauwen. De Klein-Zundertse voorsprong was verdwenen als de nuchtere toestand tijdens de Foute Kelderklasse Party. Een intikker, een feilloze kopbal en het was gelijk. Amper twee minuten zaten ertussen beide doelpunten. Moerse Boys moest daarna zelfs vrezen voor erger; de paal was vlak voor tijd even de beste vriend van doelman Tom. Daan en Rik misten tussendoor mogelijkheden om voor een nieuwe voorsprong te zorgen.

Tom, Damian, Bart
En toen was daar dus Bart. En Damian. En Tom. Want ook zij vervulden een rol bij het winnende doelpunt, met het laatste fluitsignaal in aantocht. De verre trap van de doelman en het fijne doorkoppen van de invaller vormden de aanloop naar het welhaast orgastische slot. Bart perste er nog een laatste sprint uit en bleef alleen voor de doelman ijzig koel. Beheerst, als een doorgewinterde spits, liftte hij de bal over de uitstormende goalie heen tegen de touwen. In één ruk sprintte hij door, met zijn handen in de lucht, waarna hij zich liet vallen op de groene zoden, om vervolgens bedolven te worden onder euforische ploeggenoten én verzorger Ron. De rest is geschiedenis. Het laatste fluitsignaal volgde niet veel later. Dronken van geluk waren de supporters. Pas later op de avond had de alcohol bij menigeen eenzelfde effect.

Bart ging op de schouders in de kantine, waar de Fout Kelderklasse Party losbarstte. Moerse Boys 5 zong ‘Wij staan bovenaan’. En daarvan was geen woord gelogen. DJ Zolav, DJ Glenn, Zanger Damian en vele anderen zorgden voor de fraaie muzikale omlijsting. Het werd een dagje Moerse Boys zoals je hem in het perfecte scenario uittekent. En Bart? Die sliep als nooit tevoren, met de wedstrijdbal ongetwijfeld naast zijn hoofdkussen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Moerseboys (@moerseboys)


Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek – Lars Jochems – Joris Goossens – Hein Coremans – Mohammed Mekkaoui (Gijs Klep) – Justin Houtzager – Rik Mol – Cas van den Broek – Daan van den Broek – Dave Schoenmakers (Damian van Oerle).

Voor het verslag van BN De Stem: click hier!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp