Hardwerkend Moerse Boys MO17 keert terug uit Zeeland zonder punten

U bevindt zich hier:
/ Hardwerkend Moerse Boys MO17 keert terug uit Zeeland zonder punten

Met 26 graden als voorspelde temperatuur, zal menigeen richting de Zeeuwse stranden gaan om verkoeling te zoeken. Zo ging de Moerse Boys MO17 deze zaterdag ook richting de Zeeuwse provincie, al was het niet om de verkoeling op te zoeken. De ploeg begint namelijk aan “Tour du Zeeland”, waar de reis start in Arnemuiden.

De wat langere reistijd wordt goed benut om elkaar nog beter te leren kennen, een mooie naslag van Fase 0. Zo is ondertussen duidelijk dat familie Akkermans haar uitdagingen kent met het avondeten. Waar Myrthe niet houdt van alles wat uit de zee komt, is Nynke geen fan van vlees. Zo werd ook duidelijk dat Inthe vroeger altijd in slaap viel bij het achtste liedje van de Woezel en Pip CD en schijnt het dat Jessie met 26 graden alsnog stoelverwarming wil. Afijn, genoeg leuke weetjes, tijd om aan de bak te gaan.

Om stipt 11:00 wordt er afgetrapt met de Zeeuwse zon op onze bolletjes. Het lijkt dat de Zeeuwse zon ook in ons bolletje is gekropen, want de oranjehemden starten zwakjes. Na wat goede waarschuwingsschoten van Arnemuiden wordt de Moer wakker geschud en weet iedereen dat er een tandje bij moet.

Isa, Emely, Yinthe en Minke doen er alles aan om het achter dicht te zetten. Er wordt aan de binnenkant verdedigd en er worden vele meters gemaakt. En mocht het toch mis gaan, dan is dat niet erg want dan hebben we altijd Isa nog die het wel ‘eventjes oplost’. Het sterke Arnemuiden laat zich echter niet gek maken. Zonder de verdediging te passeren schiet een Zeeuwse speelster met een onhoudbaar afstandsschot binnen wat Jessie kansloos laat.

Ondanks de tegengoal, wordt er alsnog hard gewerkt om het recht te zetten. Aanvallers Nynke, Jill en Joy weten uitstekend wanneer ze druk moeten geven op de bal. De harde inzet wordt echter niet beloond. Arnemuiden weet wel zichzelf te belonen. Moerse Boys heeft moeite met de as dichthouden, waardoor de sterke centrale middenveldster en centrale verdedigster vaak door kunnen breken met veel dreiging. De goed invallende Yinthe en alle oplossende Isa kunnen de twee tegengoals helaas ook niet voorkomen, waardoor een 3-0 achterstand de tussenstand is als we de rust in gaan.

De rust wordt vooral gebruikt om bij te komen en wat tactische wijzigingen te doen. Na de overheerlijke meloen van Isa vorige week, was nu Lieke degene die de mondhoeken liet krullen. Dankjewel Lieke voor de lekkere appeltjes! Terwijl iedereen aan het genieten was van de appeltjes, werd de opstelling iets omgezet met één doel: zorgen dat de Zeeuwse niet door de as konden voetballen.

Julie en Quinty gingen samen de as in om het middenveld te bezetten. Al snel bleek dat Julie en Quinty een top duo vormen. Met de sterk spelende Lynn aan de linkerkant en de hardwerkende Joy aan de rechterkant, werd het ineens voor Arnemuiden lastig. Moerse Boys liet zien waar het goed in is, het zijn van een team en het willen werken voor elkaar. Hierdoor konden de oranjehemden ook wat meer creëren.

Een poging van Lieke gaat rakelings naast en niet veel later was het weer bijna raak. Toch lijkt de bal maar niet in het doel te belanden. Zelfs niet met de goed genomen corners van Lieke wil het net maar niet bollen. Totdat Julie de bal bij Jill de voeten inspeelt. Jill speelt vervolgens een uitstekende diepe bal op Joy die de keeper omspeelt en het net laat bollen. De vreugde is maar voor korte duur, als het buitenspel blijkt te zijn. Het zou een meer dan verdiend doelpunt zijn voor de hardwerkende meiden maar de fysieke Zeeuwse verdedigers maken het onze aanvallers lastig. Jill heeft de Zeeuwse kleigrond met regelmaat van dichtbij moeten zien helaas zonder gevolg. Wanneer de rollen omgedraaid zijn, krijgt Arnemuiden halverwege de Zundertse helft wel een vrije trap die uitstekend wordt binnengeschoten. Hiermee is de wedstrijd ook beslist en beëindigd.

Helaas geen punten mee terug naar Zundert. Desondanks zijn de ouders en geblesseerde Maud getrakteerd op een leuke wedstrijd waarin is laten zien dat we hard voor elkaar willen werken. Met een voldaan gevoel keren we daarom huiswaarts om ons klaar te maken voor het vervolg van Tour du Zeeland. Een tussenstop bij de Mac kan natuurlijk niet ontbreken, want dat had ieder wel verdiend. Afijn, genoeg over deze zaterdag. Volgende week staat Kapelle op de planning met om 12:45 de aftrap. To be continued, … .

Geschreven door Iefke

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp