Hardwerkend Dames 1 krijgt geen loon naar werken

U bevindt zich hier:
/ Hardwerkend Dames 1 krijgt geen loon naar werken

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Eindelijk was het tijd voor de tweede competitiewedstrijd na de winsterstop. Na de eerste wedstrijd was er namelijk sprake van een soort van tweede winterstop, waarbij precies een maand niet gevoetbald werd. Tenminste, voor de competitie dan, want er werd natuurlijk wel gestreden in de poulefase van de Oliebollencup. Hierbij is toch wel gebleken dat het feesten ons misschien wel beter af gaat dan voetballen tegen mannen. Daarnaast werd thuis ook nog een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tegen Schijf Dames 1. Dit allemaal om Dames 1 klaar te stomen voor de belangrijke wedstrijd tegen Bavel Dames 2, de wedstrijd tussen de nummer laatst en één na laatst op de ranglijst.

Het was op zondagochtend meteen duidelijk dat deze wedstrijd van groot belang was, de zenuwen waren al voelbaar tijdens de bespreking. Helaas konden we deze zenuwen niet erg snel van ons afgooien tijdens de warming-up en de wedstrijd. Waar voor de wedstrijd besproken was dat we veel moesten bewegen om ruimte te maken en aanspeelbaar te zijn, moesten we in de eerste helft vooral veel bewegen achter het spel van Bavel aan. We hadden moeite met het spelen van ons eigen spel, maar er kwam al wel vrij snel een eerste schot van Chloé welke helaas over ging. Uiteindelijk werd er na een miscommunicatie in de verdediging een bal voorgegeven die na wat aanrakingen voor de voeten van een van de speelsters van Bavel viel, door wie de bal binnen werd gewerkt. Door dit doelpunt gingen we met een 0-1 achterstand de rust in.

In de rust werd besproken wat we moesten veranderen om ons eigen spel te kunnen spelen en om de achterstand om te draaien. Zoals besproken begonnen we de tweede helft fel en was het duidelijk dat we eindelijk de zenuwen van onszelf afgeschud hadden. Er werd hoog druk gezet waar de verdediging van Bavel het regelmatig moeilijk mee had. Hierdoor werden verschillende grote kansen gecreëerd. Als eerste was het de beurt aan Sigi, die schuin voor het goal in twee instanties de Bavelse goalie niet weet te verschalken. Een afstandsschot van Noa, die na een prima actie zichzelf een schietkans biedt, mist wat kracht om de gasten echt te laten zweten. Echter wordt het zo wel snel duidelijk dat Moerse Boys op zoek is naar een doelpunt deze tweede helft…

Dat doelpunt had zomaar uit één van de vele corners kunnen vallen. Keer op keer probeert Moerse Boys gevaar te stichten uit een hoekschop, maar het lukt maar niet om het net te laten bollen. Een poging van Chanel wordt gekraakt, een geschampte kopbal vindt net geen doel. Naast de corners brengt ook Mira veel gevaar met haar loopacties. Een aantal keer komt de jongeling er prima doorheen op de rechterflank, maar slechts de lat wordt geraakt. De zoektocht naar dat ene doelpunt gaat onverminderd door…

De grootste kans voor Moerse Boys in de tweede helft komt in de 85e minuut. Opnieuw is Mira ontsnapt aan de rechterflank. De verdediging van Bavel lijkt te kunnen ruimen, maar de bal gaat door de benen en komt op een presenteerblaadje terecht voor Sigi. Oog in oog met de doelvrouw wordt er afgevuurd, maar het vizier stond helaas te veel op keepster gericht in plaats van de hoeken. Een corner is het magere resultaat. Terwijl de tijd langzaam wegtikt probeert Moerse Boys nog iets te forceren. Echter lijkt Bavel in de slotfase nog het dichts bij een doelpunt wanneer ook daar het aluminium van de lat wordt getest.

Helaas werden de kansen niet benut en werd de wedstrijd afgesloten met een 0-1 stand. Hiermee is Dames 1 teruggezakt naar de laatste plaats, wat betekent dat er de nodige punten behaald moeten gaan worden. De teleurstelling in het team was erg groot, maar de wil om in de komende wedstrijden alles te geven op jacht naar lijfsbehoud in de tweede klasse is nog volop aanwezig. De eerst volgende mogelijkheid hiervoor is aankomende zondag tegen Hontenisse. We kunnen vanaf vrijdag al beginnen aan de voorbereiding op deze wedstrijd, doordat we dan alvast die kant op gaan en van deze verre uitwedstrijd een teamweekend maken. We hebben er zin in!