Hard werkend Moerse Boys verdient eigenlijk meer dan één punt tegen OJC

U bevindt zich hier:
/ Hard werkend Moerse Boys verdient eigenlijk meer dan één punt tegen OJC

Rijen dik stonden de supporters na afloop van de strijd met OJC Rosmalen. Ze klapten hun handen stuk voor de strijders van Moerse Boys, want dat hadden ze verdiend. Graag hadden ze met meer dan één punt van het veld gestapt. En dat had ook zo kunnen zijn. Ze zouden het in ieder geval verdiend hebben op basis van het vertoonde spel, de tomeloze inzet en de prachtige teamgeest. De 0-0 was uiteindelijk een terechte uitslag.

Door: Barry Gommers

Doordat beide teams tot aan het einde vol voor de drie punten gingen, ontspon zich, onder een heerlijk zonnetje, een open en spannende wedstrijd. Zoals zo vaak de laatste weken zaten de oranje-witten hun tegenstanders vanaf het begin kort op de huid en hielden zij het tempo hoog. OJC leek daardoor in de eerste minuten enigszins verrast en moest even bijschakelen om grip op de wedstrijd te krijgen. Daarin slaagden de bezoekers ook steeds beter. Hoe verder de eerste helft vorderde, hoe meer OJC de wedstrijd in handen nam zonder echt de lakens uit te delen. Beide ploegen kregen kansjes. Daan kopte na twintig minuten een voorzet van Rik naast het vijandelijke doel. Even daarvoor haalde Sietse met een grandioze sliding de bal van de voet van de Rosmalense spits, die na een fraaie steekpass alleen op weg was naar Tom. Op het half uur dartelde Cas op de voor hem typische wijze het vijandelijke strafschopgebied in, maar hij schoof de bal rakelings voorlangs. Met de rust in zicht werd OJC steeds dreigender. Grote kansen bleven echter uit, met name door goed en tijdig ingrijpen door de verdedigers van Moerse Boys.


Direct na rust volgde de grootste kans tot dan toe voor OJC. Vanaf de aftrap volgde een aanval waarbij de voorzet bij de tweede paal kon worden ingeschoten. Gelukkig verdween deze bal naast het doel in het vangnet. Deze grote kans werd direct gevolgd door de grootste kans voor de Moer. Bij een vrije trap, genomen door Cas, valt de bal bij de tweede paal voor de voeten van Bart. De vleugelspeler bleef rustig en plaatste de bal bekeken naar de verre hoek.  Via de binnenkant van de paal leek de bal binnen te vallen, maar uiteindelijk bleef ‘ie over de doellijn rollen tot dat de keeper zijn handen er omheen kon sluiten. Akkermolen juichte maar het was helaas geen doelpunt. Bij de poging om dicht op het spel te blijven botste de scheidsrechter, bij dat moment, op de aanvoerder van OJC. Enigszins groggy nam hij even de tijd om te herstellen. Een wissel met de grensrechter kon uitblijven en een paar minuutjes later was hij weer de oude.

Rond het uur leek OJC dan weer op voorsprong te komen. Net buiten bereik van Tom belandde een uitstekende kopbal op de lat. In die fase was al lang en breed duidelijk geworden dat beide ploegen niets minder dan de drie punten wilden. Daar werd dan ook naar gespeeld. Het resultaat was een open wedstrijd die op en neer golfde. Hoe meer de wedstijd vorderde, hoe brutaler Moerse Boys het initiatief pakte tegen de nummer twee uit Rosmalen. Zeker in het laatste kwartier volgden de kansjes voor de Moer zich in rap tempo op. Bart in het zijnet, Rik net naast, de kopbal van Pim ook naast; geen grote kansen of zeker lijkende doelpunten maar illustratief voor de mogelijkheden die Moerse Boys zichzelf creëerde door de inspanning die geleverd werd. OJC loerde ondertussen met technisch vaardige spelers op die ene scherpe aanval middels fraaie passes en hun snelle aanvallers.

Net voor de negentigste minuut mocht Daan de diepte in en leek hij alleen op het OJC doel af te gaan. Nog voordat hij kon besluiten om uit te halen werd hij bijgehaald door een verdediger. Dat was ook de laatste mogelijkheid voor de Moer. Want in de blessuretijd, die bijna negen minuten duurde, drong OJC nog één keer aan. Moerse Boys gokte op de snelheid van de inmiddels ingevallen Jesse en Dave. De corners voor OJC volgden elkaar in deze fase op. Bij één van die hoekschoppen haalde Bart de ingekopte bal van de doellijn. Opluchting op Akkermolen. Na 99 minuten floot de scheidrechter voor het einde. Beide één punt. Meer is bij een gelijkspel niet te verdelen. Al hadden beide ploegen er, op basis van de geleverde strijd, misschien wel twee verdiend.

Met dat ene punt loopt Moerse Boys weer ietsje uit op Longa’30. Met nog vier wedstrijden te spelen is de voorsprong zes punten. Daar moeten nog wat puntjes bij om het hoofdklassers-schap veilig te stellen; te beginnen aanstaande zondag in Malden tegen Juliana’31.

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Sietse Sebregts – Lars Jochems (’91 Jesse Mouws) – Joris Goossens – Hein Coremans (’77 Sjoerd Broos) – Justin Houtzager – Bart van den Broek – Cas van den Broek – Pim Goossens – Daan van den Broek (’88 Dave Schoenmakers) – Rik Mol.

Foto boven het stuk is afkomstig van de Twitterpagina van OJC Rosmalen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp