Hard werken blijkt niet genoeg op zaterdagavond in Halsteren

U bevindt zich hier:
/ Hard werken blijkt niet genoeg op zaterdagavond in Halsteren

Afgelopen zaterdagavond kreeg Moerse Boys helaas geen loon naar werken. Met veel inspanning en energie werd Halsteren het lastig gemaakt. Maar helaas niet lastig genoeg. Aan het einde van de negentig minuten stond het vlaggenschip wederom met lege handen. Het werd 3-2.

Onder het kunstlicht van de lampen werd voor het eerst dit kalenderjaar een wedstrijd van Moerse Boys 1 op zaterdagavond afgewerkt. Dat is een voorbode voor komend seizoen. Want door de invoering van de nieuwe voetbalpiramide in de eerste klasse en vierde divisie zullen er volgende voetbaljaargang meerdere wedstrijden op zaterdag volgen. Op deze zaterdag was het weer druk langs de lijn met meegereisde supporters.

Vanaf het begin van de wedstrijd zaten de spelers van de Moer die van Halsteren kort op de huid. Zij kregen op deze manier niet vaak de mogelijkheid om hun technische vaardigheden ten toon te spreiden. En deze speelwijze bracht de Moer al na 8 minuten de voorsprong. Door het storen en afjagen veroverden de boys de bal op het middenveld en wanneer Cas een hard schot op de goal afvuurt, blundert de Halsterense goalie opzichtig. Achterover vallend glipt de bal door zijn handschoenen en verdwijnt in de goal.

Daarna blijft Halsteren het lastig hebben met de spelopvatting van Moerse Boys. Toch weten ze met hun kwaliteiten soms onder de druk uit te voetballen en dan is het gevaar nooit ver weg. Toch is het wederom Moerse Boys met de volgende grote kans als Daan op links met grote passen opstoomt. Deze rush eindigt in een schot wat gekeerd wordt door een speler net voor de lijn.

In het tweede deel van de eerste helft weet Halsteren de stand in hun voordeel om te draaien en met een 2-1 voorsprong te gaan rusten. De 1-1 is een intikker na een ternauwernood gekeerd schot. Deze goal verbleekt qua schoonheid bij de 2-1. Een fraaie pass van achteruit wordt op een schilderachtige wijze over de uitstappende Tom heen gekopt.

Het voetbalgevecht krijgt in de tweede helft een fraai vervolg met sommige hachelijke momenten voor beide doelen, een geweldige reflex van Tom op een snoeiharde kopbal en nog steeds hardwerkend Moerse Boys wat het steeds lastiger heeft tegen de dribbelaars van Halsteren. Zo’n 10 minuten voor tijd gooit een te korte bal in de verdediging van de Moer de wedstrijd op slot. De bal wordt opgepikt door de Halsterense voorhoede en over 2 a 3 schijven beland deze achter Tom in het netje.

Ondanks dat de stand het zicht op een goed resultaat vertroebeld, blijven de Boys energie steken in de wedstrijd. Ook al vloeien de krachten weg. Tijdens één van de acties slalomt Daan de zestien in en wordt daar onrechtmatig gestuit. Cas weet de toegekend strafschop onberispelijk binnen te schieten. De resterende tijd is te kort om nog echt een slotoffensief op gang te brengen dus eindigt de wedstrijd in een verliespartij voor Moerse Boys.

Helaas bracht de zaterdagavondwedstrijd geen overwinning. Maar de afgelopen wedstrijden is er een opgaande lijn te zien. Samen met de getoonde inzet en de spelopvatting doet het geloof groeien dat binnenkort de volgende overwinning moet kunnen worden bijgeschreven. Want punten zijn hard nodig in de strijd tegen degradatie.

Volgende week ontvangen we Unitas’30 uit Etten Leur op Sportpark Akkermolen. Ook dan is veel support weer welkom.

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Rik Mol – Joris Goossens – Hein Coremans – Bart van den Broek – Justin Houtzager – Ties Bastiaensen – Cas van den Broek – Damian van Oerle – Job de Meijer – Daan van den Broek.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp