‘Gouden wissel’ Job brengt uitstekend Moerse Boys de volle buit

U bevindt zich hier:
/ ‘Gouden wissel’ Job brengt uitstekend Moerse Boys de volle buit

Zelf had hij ongetwijfeld niet kunnen bevroeden dat hij gisterenmiddag het middelpunt van de feestvreugde zou worden, maar Job de Meijer kroonde zich weldegelijk tot matchwinner op Akkermolen. Met zijn winnende doelpunt in de slotfase bezorgde hij Moerse Boys de ultieme beloning voor een uitstekende wedstrijd. Koploper IFC werd vakkundig ten val gebracht. Het werd 1-0.

De één zijn dood is de ander zijn brood klinkt in deze situatie wellicht wat cru, maar zondag was het spreekwoord ergens toch wel van toepassing. Want wat als topschutter Pim niet in quarantaine had gezeten? Dan had Job de Meijer vermoedelijk niet eens op het wedstrijdformulier gestaan. Pim moest zondag thuisblijven omdat hij in contact was geweest met iemand met Corona en dus werd Job doorgeschoven naar de hoofdmacht. Een geluk bij een ongeluk dus. Een kwartier voor tijd maakte hij zijn opwachting.

Voetbalsprookje
Vervolgens schreef Job zijn eigen voetbalsprookje, de rechtervoet als vulpen. Want wie als reservespits vlak voor tijd mag invallen bij een gelijke stand droomt maar van één ding: het winnende doelpunt maken. Voor Job moet dat niet anders zijn geweest. Een minuut of vijf na zijn invalbeurt werd zijn droom plots werkelijkheid, volledig zijn eigen verdienste. Een afgeslagen hoekschop werd opgevangen door Marvin, die de bal terug de gevarenzone in bracht. Zoals het een echte spits betaamt stond Job op de juiste plek. Met een vluchtige, subtiele voetbeweging gaf hij de IFC-doelman het nakijken. Bek houden zat er op dat moment even niet in voor de Klein-Zundertse aanhang. Vreugdkreten klonken in overvloed.

Met zijn doelpunt – Job’s eerste officiële treffer in de hoofdmacht – zette de invaller de kroon op het uitstekende werk dat Moerse Boys zondagmiddag verrichtte. De oranje-witte formatie stond als een huis. In ruim anderhalf uur gaf Klein-Zunderts trots geen enkele grote doelkans weg. Een wereld van verschil met de weken ervoor. Wie de wedstrijden eerder dit seizoen zag, wist dat juist die organisatie nogal eens te wensen over liet. Het was alsof Moerse Boys de voorbije week een snelcursus volwassen worden volgde, met IFC-thuis als examen. Moerse Boys slaagde met vlag en wimpel.

0-0-wedstrijd
De defensieve discipline ging voor een groot deel wel ten koste van het frivole aanvalsspel. Ook de voorwaartsen moesten immers veel ‘vuile’ meters maken. Dat deden zij zonder morren. Spelers als Daan, Jesse en Cas kwamen daardoor nauwelijks is kansrijke positie. Nee, Moerse Boys – IFC was geen wedstrijd voor de neutrale toeschouwer. Meer een typische 0-0-wedstrijd, al had Daan vóór rust al bijna gezorgd voor een disbalans in de score. Hij ging de combinatie aan met Bart en loste vervolgens een bekeken schot. Via de vingertoppen van de Ambachtse doelman en de lat ging de bal over het doel. Het was – tot het moment in de slotfase – met stip het gevaarlijkste moment van de wedstrijd.

Na rust had IFC aanvankelijk een optisch overwicht, maar nooit kwam Tom echt in de problemen. Het driemansblok Leroy-Joris-Sietse in het hart van de defensie vertoonde nauwelijks scheurtjes. Gedisciplineerd maakten de oranjehemden hun opponent onschadelijk. En juist op het moment dat men dacht dat de wedstrijd niet meer zou ontbranden, stak Job de lont in het kruitvat. Met zijn doelpunt bezorgde hij Moerse Boys de tweede competitiezege in successie. IFC in gedesillusioneerd achterlatend.

Hij kwam in minuut 77 als jongen binnen de lijnen, hij ging na het laatste fluitsignaal als grote meneer van het veld. De welbekende erehaag vormde zich. Het werd voor Job een voetbalmiddag om niet snel te vergeten. Moerse Boys nestelde zich door de 1-0-zege in de middenmoot van de Hoofdklasse B. Aanstaande zondag gaat Moerse Boys in Rotterdam voor drie-op-een-rij. Tegenstander is dan VOC.

Opstelling Moerse Boys:  Tom Magielse – Bart van den Broek – Leroy Daems – Joris Goossens – Sietse Sebregts – Marvin de Beer – Justin Houtzager – Rik Mol – Cas van den Broek (Hein Coremans) – Daan van den Broek – Jesse Mouws (Job de Meijer). 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp