‘Gools kwartiertje’ wordt Moerse Boys fataal tegen hekkensluiter

U bevindt zich hier:
/ ‘Gools kwartiertje’ wordt Moerse Boys fataal tegen hekkensluiter

Een wedstrijd die eigenlijk gewonnen móést worden, eindigde voor Moerse Boys zondag in een pijnlijke verliespartij. Met een enorme kater keerde Moerse Boys terug uit Goirle. Niet voor het eerst dit seizoen brak een gebrek aan effectiviteit het vlaggenschip op. Ook niet voor het eerst gaf het in de absolute slotfase de wedstrijd uit handen. Het ‘Gools kwartiertje’ bleek niet zomaar een verzinsel, VOAB sloeg genadeloos toe. Het werd 2-1.

Gools kwartiertje
Moerse Boys was nog zo gewaarschuwd. Door de enthousiaste VOAB-omroeper notabene. “Dames, heren, nog een kwartier op de klok. Dat betekent dat we het Gools kwartiertje ingaan.” Met woorden van die strekking waarschuwde hij bij het ingaan van minuut 76 voor een Goirlese storm. Lacherig werd langs de kant gereageerd op die aankondiging, maar het lachen zou het Klein-Zundertse kamp snel vergaan. De wijze waarop Moerse Boys de bietenbrug op ging, maakte het verlies des te pijnlijker.


Hoewel het spel verre van goed was en Klein-Zunderts trots allesbehalve imponeerde, speelde het ontegenzeggelijk de meeste kansen bijeen. In de eerste helft had het al minimaal één of twee treffers moeten maken. Bart trapte twee keer wild over in kansrijke positie, Damian omspeelde de doelman, maar vond daarna het zijnet en Guus vond de keeper op zijn weg. Tom daarentegen beleefde tot dan toe een rustige middag. Meer dan wat vangballen kreeg hij niet te verwerken.

Matig spel, wel kansen
In de tweede helft was het beeld aanvankelijk niet veel anders, maar wel met de kanttekening dat de thuisploeg een handvol minuten na rust plots een enorme kans kreeg om de score te openen. Tom stond echter op zijn post en toonde zich meester in een één-op-één-situatie. Net daarvoor had Guus andermaal kunnen vuren, maar hij miste het vijandelijke kader jammerlijk. Nog voor het uur zag Kas zijn kopbal gekeerd worden. Het spelpeil bleef ook na rust niet hoog, maar kansen waren er weldegelijk.

VOAB verweerde zich kranig, schroomde niet om mannelijk de duels in te gaan, maar creëerde aanvankelijk niet zoveel. Toch bleef het oppassen, met name voor nummer 8 Casper van Beers, die als jonkie nog met onze eigen Daan van den Broek in de Willem II-jeugd speelde. Hij is de dirigent van het Goirlese orkest. Met name voor rust was hij toonaangevend. Na rust had de solide acterende Kas de linkspoot lange tijd meer onder controle, waarbij hij eenmaal niet mocht klagen dat de arbiter niet naar de penaltystip wees, toen hij zijn directe tegenstander in de rug liep. Tot grote frustratie van Van Beers en zijn ploeggenoten.

Bas Nijhuis
Het was overigens niet de enige keer dat de scheidsrechter zich de frustratie van spelers en supporters op de hals haalde. Al na een kwartier werd Moerse Boys een op het oog zuivere strafschop ontnomen, toen Bart, na goed werk van Dennis, voor open doel vol in de rug werd gelopen. Weer deed de scheidsrechter het af met een wegwuifgebaar, zoals hij veel ogenschijnlijke overtredingen aan beide kanten liet gaan. Een Bas Nijhuis-achtige wijze van fluiten, die meer dan eens tot onbegrip leidde.

Na het uur stichtte ook VOAB langzaamaan wat meer gevaar. Een lage voorzet werd maar net naast getikt, terwijl de nummer 10 na een handige actie Tom op zijn weg vond. En toen moest het ‘Gools kwartiertje’ nog beginnen, in de wetenschap bovendien dat beide ploegen met een puntendeling niet bijster veel opschoten. De supporters zetten zich zodoende schrap voor een stormachtig kwartier. Zij werden op hun wenken bediend.

Feilloze spitsengoal
Het begon allemaal nog zo mooi voor Moerse Boys, toen Dennis in minuut 82 de openingstreffer voor zijn rekening nam. De aanvaller werd gelanceerd door Kas, maakte handig gebruik van zijn lichaam en schoot tegendraads binnen. Een feilloze spitsengoal zoals Dennis ze al vaker maakte dit seizoen. Gebalde vuisten, high fives en vreugdekreten. Euforische stemming, maar van korte duur helaas. Luttele minuten later kopte een aanvaller van de thuisploeg een afgemeten voorzet van Van Beers tegen de touwen. Weg voorsprong.


In de minuten die resteerden voerde opportunisme hoogtij aan beide kanten. Van middenveldspel was nauwelijks nog sprake. Diep in blessuretijd kreeg het duel alsnog een winnaar in een even ongelooflijke als pijnlijke minuut voetbal. Eerst brak Moerse Boys door met meerdere spelers, waarbij een niet te missen kans werd ontnomen doordat een verdediger de bal met de arm tegenhield. Een fluitsignaal bleef andermaal uit, tot ongeloof van de Moerse Boys-voorwaartsen. Terwijl zij furieus richting de arbiter snelden, profiteerde VOAB optimaal. Een rake kopbal velde het verdict, 2-1. Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal.

Teleurgesteld droop Moerse Boys af. “Een wedstrijd om snel te vergeten”, sprak Osman na afloop tegenover BN De Stem. De focus moet na deze verliespartij op het ontlopen van rechtstreekse degradatie, waar eerst nog stiekem gehoopt werd op directe handhaving. Momenteel bezet De Moer plek 11, maar nummer 12 SV TOP en hekkensluiter VOAB hebben evenveel punten. Op naar volgende week, Sparta’25-thuis. Tot dan!

Verslag BN De Stem: klik hier!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Rik Mol – Hein Coremans – Joris Goossens -Kas Mol – Bart van den Broek – Bas Naalden – Guus Kerstens (Raad Rasho) – Cas van den Broek – Dennis van Nijnatten – Damian van Oerle. 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp