Goalmasters!

U bevindt zich hier:
/ Goalmasters!

Om een wedstrijd te winnen, heb je doelpunten nodig. Om precies te zijn, meer doelpunten dan de tegenstander. Scoren is in een wedstrijd altijd een van de hoogtepunten, niet voor niets zitten de goals altijd in de samenvatting van een wedstrijd. Het thema van deze zaterdag bij de MO17 was dan ook scoren en als het even kan meer dan de tegenstander.

Er werden twee teams gemaakt, team Groen en team Oranje. Team Groen bestond uit Suze, Bloem, Loes, Quinty en Jess. Team Oranje werd vertegenwoordigd door Kim, Gaby, Bo, Noa, Guusje en Maud. Hannah mocht datgene doen wat ze het liefste doet op het voetbalveld, namelijk keepen. De twee teams gingen de strijd met elkaar aan om de meeste doelpunten te maken. Er werden verschillende afwerkoefeningen gedaan en al snel werd de toon gezet.

Tijdens de allereerste oefening werd er al her en der geklaagd. De speelsters moesten zo snel mogelijk een parcours rennend afleggen om als eerste bij de bal te komen en dus te kunnen afwerken (en scoren). Er werd geklaagd over een valse start of dat er werd afgesneden door de tegenstander. De jury, deze dag versterkt door de hulp van de helaas geblesseerde Minke, was scherp en zorgde ervoor dat het spel eerlijk verliep.

Uiteindelijk nam team Oranje de leiding na de eerste opdracht. Deze werd niet uit handen gegeven tijdens de tweede oefening, het afwerken vanuit een voorzet. Na spel drie ging team Groen echter aan de leiding. De speelsters moesten het één op één opnemen tegen elkaar. Nadat je had geschoten werd je meteen verdedigster en moest je ervoor zorgen dat de tegenstander niet kon scoren. Omschakelen dus. Dat was bij de meiden ook duidelijk, want er werd fanatiek gecoacht wanneer iemand dreigde het verdedigen te vergeten.

Team Groen ging dus aan de leiding en de voorsprong werd bij het partijtje zelfs uitgebreid. Team Oranje kon enkel nog winnen door meer penalty’s te scoren dan team Groen tijdens het welbekende “Penalty Koningin”. Dat deden ze ook, even leek het er zelfs op dat team Oranje nog ging winnen. Toen alleen Gaby nog over was, moest ze nog 7 penalty’s scoren. Bij nummer 4 ging het mis, wat betekende dat team Groen goed weg kwam.

Met een eindstand van 28 – 31 was het al met al een spannende wedstrijd in een heerlijk voorjaarszonnetje. Met het scorend vermogen zit het wel goed bij Moerse Boys MO17!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp